Ale auto jeździło kilka dni po wymianie pompy, po których zaczeło brakować mocy, trzepało oraz umarł gaz. Mogę go kręcić do śmierci i tak nie chce zapalić.
Ale auto jeździło kilka dni po wymianie pompy, po których zaczeło brakować mocy, trzepało oraz umarł gaz. Mogę go kręcić do śmierci i tak nie chce zapalić.
wymień lub podmień czujnik walka rozrządu lub czujnik położenia wału korbowego czy coś w tym stylu kolega miał to samo w 4.4 e 39 po wymianie odpalił i tez nie mogli dojść co to jest
Ostatnio edytowane przez Lukasz740i V8 ; 04-01-2012 o 22:27
EPS/FACET - 131zł/szt
BMW - 393zł/szt
tyle kosztuje do mojej 4.0 v8
http://www.silesiaparts.pl/?page_id=16 tu masz firme maja kazda cześc pozdro
Witaj kolego a ile masz paliwa w zbiorniku bo jeśli poniżej 30 litrów to czasami pompa stoi w suchej komorze. Jak coś to dolej paliwa i spróbuj ponownie.
Paliwa jest mało, ale telepotało go i na gazie i na benzynie a teraz gaz umarł. To w sumie nie wiem już co to może być, czujnik wałka, czujnik wału jakieś ciśnienie paliwa?! Proszę nie pisać takich rzeczy aby coś podmienić, sądzę że ani ja ani nikt inny nie ma od tak a garażu części żeby sobie je podmieniać i sprawdzać.
Jeśli auto nie chodzi dobrze na benzynie to nie będzie chodzić dobrze na sekwencyjnym wtrysku gazu , bo to z komputera benzyny bierze dane do tego co ma się dziać na gazie . Więc jeśli pompa paliwa nie podaje paliwa to nie będzie chodził na benzynie , a po przełączeniu na gaz tez będzie chodził źle . Sprawdź najpierw czy na pewno pompa jest dobrze podłączona ( nie elektrycznie tylko czy wężyki są dobrze poskręcane do niej ) wymaga to jej zdemontowania z baku potem można wróżyć dalej , bo wszystkie objawy wskazują na nią .
Liczę na to, że ktoś dokładnie sprecyzuje to to za czujnik i po której stronie.
ostatnio jak szukałeś wycieku płynu to może naruszyłeś wtyke od czujnika i nie łączy
Macie moze jakis rysunek gdzie to jest i gdzie idzie wtyczka?