Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 36

Wątek: Brak mocy, problemy z przeplywomierzem w e65.

Moderator Mod Awatar BOSS
    BMW
    740i
    Cytat Zamieszczone przez jaro_alfa Zobacz posta
    jak dla mnie to lipa, wkurza mnie też, że skrzynia, żeby przełączyć na wyższy bieg, potrzebuje pewnych obrotów, jak dla mnie dużo za wysokich. W Audi zmieniała pięknie, jak chciałem, żeby zmieniła już bieg, to delikatnie odejmowałem gazu i przełączył, a tu muszę trochę go podkręcić. Załóżmy, że jadę sobie z prędkością 60/h, to do IV biegu przełączy dopiero przy 80km/h chyba, że przełączę przyciskiem na kierownicy i jest git - wtedy jadę 60km/h na IV biegu... porażka. Może to kwestia adaptacji skrzyni, może ktoś jeździł bardziej dynamicznie ...
    Objaw zuzytego sprzegla hydrokinetycznego...
    Każdy człowiek jest jak książka, ma dobre strony, wystarczy tylko przekartkować te złe !!!

Doświadczony Użytkownik Awatar euro_tuned
    BMW
    F02 750Li xDrive
    a jaki jest przebieg tej gabloty?

Vip Vip Awatar Jakub
    BMW
    BRAK
    Cytat Zamieszczone przez BOSS Zobacz posta
    Objaw zuzytego sprzegla hydrokinetycznego...
    Nie występował by wtedy błąd conwertera? Wydaje mi się że przy poślizgu sprzęgła by wyskoczył..

B.-ądź M.-arce W.-ierny
    Opel Signum
    BMW jeszcze kiedyś kupię ;p

Ex- BMW e28 524td, e38 728i,e66 735LI , e36 316i 1.9 compact ,e46 M3 SMG ;)

Zaawansowany Użytkownik Awatar jaro_alfa
    BMW
    E65 730d
    Cytat Zamieszczone przez euro_tuned Zobacz posta
    a jaki jest przebieg tej gabloty?
    przebieg 170 tys.

Cytat Zamieszczone przez szczurek Zobacz posta
    odłącz przepływomierz i zobacz czy pomogło
    a po tym zabiegu nie będę musiał jechać na kompa ? nie wyskoczy błąd na desce ?
    Ostatnio edytowane przez Bezi ; 03-01-2012 o 07:16

Początkujący Użytkownik Awatar skub
    BMW
    Bmw 7 - 2005 rok
    Ja bym obstawiał przepływomierz. Zresztą jeśli dobrze widze zdjęcie w avatarze to oglądałem w zeszłym roku ten samochód w Łodzi i po diagnozie komputerowej wyszło, że jest przepływka do wymiany.... a jak ci się sprawuje autko... ja zrezygnowałem z kupna tego auta....

Po przeczytaniu twoich wątków widze, że to te autko!! z tego co pamiętam to była pęknięta przednia prawa felga, a tylnia była spawana już... więc radziłbym to sprawdzić przed wiosną, a masaże działają :) ?? . Troche się pokłuciłem ze sprzedawcą tego autka :)............
    Ale życze ci szerokości bo autko ładne z wyglądu...
    Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez skub ; 04-01-2012 o 15:52

Początkujący Użytkownik
    BMW
    E65 730d
    Cytat Zamieszczone przez jaro_alfa Zobacz posta
    Może jestem przewrażliwiony, ale bardzo mnie niepokoi praca silnika, tnz. jego kultura i sposób, otóż:
    gdy jedziemy spokojnie i chcemy przyspieszyć, wciskając pedał gazu, ale delkikatnie (tak około 2-3cm :-), zamiast przyspieszyć, obroty silnika się zwiększają i nic poza tym. Wydaje mi się, że od razu powinno być odczuwalne przyspieszenie. Dopiero, gdy wcisnę gaz mocniej, to przyspiesza ok.
    Zastanawiam się, czy u Was Koledzy też się tak zachowuje, czy u mnie jest jakiś babol. Tak sobie myślę, czy przyczyną może być uszkodzony przepływomierz ?
    (po podłączeniu i odczytaniu błędów istotnie wyskoczył jakiś błąd na przepływce).
    Dodam, że auto wkręca się na obroty, nie brak mu mocy.
    Kultura pracy wg mnie też pozostawia wiele do życzenia. Może dlatego, że przesiadłem się z benzynowej A8 :-)
    Póki co szukam jakiejś przepływki, albo chociaż kogoś z 7-er, żeby porównać...
    Pzdr
    Mam sprawną przepływkę do Twojego auta. Wymieniłem profilaktycznie na nową bosch,gdy szukałem przyczyny kopcenia na czarno. Niestety wydałem 550zł niepotrzebnie. Została mi ta wymontowana z auta. Nie generuje zadnych błedów.
    Przyczyna kopcenia był egr.

Zaawansowany Użytkownik Awatar jaro_alfa
    BMW
    E65 730d
    Cytat Zamieszczone przez skub Zobacz posta
    Ja bym obstawiał przepływomierz. Zresztą jeśli dobrze widze zdjęcie w avatarze to oglądałem w zeszłym roku ten samochód w Łodzi i po diagnozie komputerowej wyszło, że jest przepływka do wymiany.... a jak ci się sprawuje autko... ja zrezygnowałem z kupna tego auta....

Po przeczytaniu twoich wątków widze, że to te autko!! z tego co pamiętam to była pęknięta przednia prawa felga, a tylnia była spawana już... więc radziłbym to sprawdzić przed wiosną, a masaże działają :) ?? . Troche się pokłuciłem ze sprzedawcą tego autka :)............
    Ale życze ci szerokości bo autko ładne z wyglądu...
    Pozdrawiam
    Dokładnie Kolego, to ta z Łodzi. póki co, jestem zadowolony, choć kultura pracy silnika inna niż mojej A8. Jeszcze trochę i się przyzwyczaję do diesla :-)
    Zdążyłem już naprawić zmieniarkę przed pasażerem, uruchomiłem nawigację (wymieniłem mechanizm), dokupiłem sobie pilota do webasto (działa), wymieniłem żarniki ksenonowe. Jeszcze mi została przepływka i tylna roleta (działała jeszcze po zakupie, ale coś nie chce teraz gadać), myślę nad wymianą oleju z skrzyni. Co do felg, to faktycznie; strzeliła mi jeszcze przed zimą i musiałem spawać. Jak się będą waliły co jakiś czas, to kupię komplet nowych - no problem. Natomiast jeśli chodzi o masaże, to jestem w trakcie węszenia, dlaczego nie działają. Jak wcisnę przycisk przy fotelu, to coś "tyknie" pod deską, ale obawiam się, że fotele nie mają masaży. Sterownik mam właściwy, ale wydaje mi się, że pod fotelem powinien być jeszcze mechanizm od masażu (gdyby ktoś zrobił fotkę fotela z masażem od spodu, byłbym wdzięczny). Acha i myślę nad rozbudowaniem audio na coś lepszego lub ori L7. Wczoraj miałem awarię linki od maski, ale temat już ogarnięty u znajomego mechanika (włamywali się przez nadkole :-)
    Jeszcze upgrade softu navi i będzie git.

Cytat Zamieszczone przez progressowy14 Zobacz posta
    Mam sprawną przepływkę do Twojego auta. Wymieniłem profilaktycznie na nową bosch,gdy szukałem przyczyny kopcenia na czarno. Niestety wydałem 550zł niepotrzebnie. Została mi ta wymontowana z auta. Nie generuje zadnych błedów.
    Przyczyna kopcenia był egr.
    A ile Kolego chcesz za nią ? Czekam na kumpla, który na 330d, żeby przełożyć i zobaczyć, czy coś się poprawi. Jeśli tak, to wtedy kupię.
    Ostatnio edytowane przez BOSS ; 07-01-2012 o 18:20

Vip Vip Awatar Jakub
    BMW
    BRAK
    Trochę miała/ma tych bolączek jak na cenę za jaką była wystawiona.. Życzę doprowadzenia wszystkiego do ori stanu ;)

B.-ądź M.-arce W.-ierny
    Opel Signum
    BMW jeszcze kiedyś kupię ;p

Ex- BMW e28 524td, e38 728i,e66 735LI , e36 316i 1.9 compact ,e46 M3 SMG ;)

Doświadczony Użytkownik Awatar euro_tuned
    BMW
    F02 750Li xDrive
    Przyjemnie słuchać jak z przyjemnością doprowadzasz ją do super stanu :)

Początkujący Użytkownik Awatar skub
    BMW
    Bmw 7 - 2005 rok
    Dlatego nie kupiłem tego auta miało być w perfekcyjnym stanie ! Przyjeżdzam z Gdańska a tu niespodzianka:
    - maska się nie otwiera ( widze, że nawęt po mojej wizycie jej nie wymienił)
    - lewy przedni błotnik uderzony
    - tylnie drzwi się nie otwierały (klamka do wymiany)
    - pęknięte i spawane felgi !!!
    - problemy z elektryką....
    - przepływka itp....
    - brak książki serwisowej ..
    i jeszcze pare innych drobiazgów.
    No i skończyło się na grubej awanturze...
    Wróciłem do Gdańska i po tygodniu kupiłem przepiękną 7-ke po pierwszym włascicielu, z końca 2006r i po pełnym lifcie, do dzisiaj oprócz serwisu nie musiałem ani złotówki wykładać. "Nie ma złego co by na dobre nie wyszło"
    No ale super,że autko trafiło w dobre ręce i ją doprowadzisz do odpowiedniego stanu.
    Pozdrawiam i powodzenia
    Ostatnio edytowane przez skub ; 05-01-2012 o 18:59