a jaki jest przebieg tej gabloty?
Ja bym obstawiał przepływomierz. Zresztą jeśli dobrze widze zdjęcie w avatarze to oglądałem w zeszłym roku ten samochód w Łodzi i po diagnozie komputerowej wyszło, że jest przepływka do wymiany.... a jak ci się sprawuje autko... ja zrezygnowałem z kupna tego auta....
Po przeczytaniu twoich wątków widze, że to te autko!! z tego co pamiętam to była pęknięta przednia prawa felga, a tylnia była spawana już... więc radziłbym to sprawdzić przed wiosną, a masaże działają :) ?? . Troche się pokłuciłem ze sprzedawcą tego autka :)............
Ale życze ci szerokości bo autko ładne z wyglądu...
Pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez skub ; 04-01-2012 o 15:52
Dokładnie Kolego, to ta z Łodzi. póki co, jestem zadowolony, choć kultura pracy silnika inna niż mojej A8. Jeszcze trochę i się przyzwyczaję do diesla :-)
Zdążyłem już naprawić zmieniarkę przed pasażerem, uruchomiłem nawigację (wymieniłem mechanizm), dokupiłem sobie pilota do webasto (działa), wymieniłem żarniki ksenonowe. Jeszcze mi została przepływka i tylna roleta (działała jeszcze po zakupie, ale coś nie chce teraz gadać), myślę nad wymianą oleju z skrzyni. Co do felg, to faktycznie; strzeliła mi jeszcze przed zimą i musiałem spawać. Jak się będą waliły co jakiś czas, to kupię komplet nowych - no problem. Natomiast jeśli chodzi o masaże, to jestem w trakcie węszenia, dlaczego nie działają. Jak wcisnę przycisk przy fotelu, to coś "tyknie" pod deską, ale obawiam się, że fotele nie mają masaży. Sterownik mam właściwy, ale wydaje mi się, że pod fotelem powinien być jeszcze mechanizm od masażu (gdyby ktoś zrobił fotkę fotela z masażem od spodu, byłbym wdzięczny). Acha i myślę nad rozbudowaniem audio na coś lepszego lub ori L7. Wczoraj miałem awarię linki od maski, ale temat już ogarnięty u znajomego mechanika (włamywali się przez nadkole :-)
Jeszcze upgrade softu navi i będzie git.
A ile Kolego chcesz za nią ? Czekam na kumpla, który na 330d, żeby przełożyć i zobaczyć, czy coś się poprawi. Jeśli tak, to wtedy kupię.
Ostatnio edytowane przez BOSS ; 07-01-2012 o 18:20
Trochę miała/ma tych bolączek jak na cenę za jaką była wystawiona.. Życzę doprowadzenia wszystkiego do ori stanu ;)
B.-ądź M.-arce W.-ierny
Opel Signum
BMW jeszcze kiedyś kupię ;p
Ex- BMW e28 524td, e38 728i,e66 735LI , e36 316i 1.9 compact ,e46 M3 SMG ;)
Przyjemnie słuchać jak z przyjemnością doprowadzasz ją do super stanu :)
Dlatego nie kupiłem tego auta miało być w perfekcyjnym stanie ! Przyjeżdzam z Gdańska a tu niespodzianka:
- maska się nie otwiera ( widze, że nawęt po mojej wizycie jej nie wymienił)
- lewy przedni błotnik uderzony
- tylnie drzwi się nie otwierały (klamka do wymiany)
- pęknięte i spawane felgi !!!
- problemy z elektryką....
- przepływka itp....
- brak książki serwisowej ..
i jeszcze pare innych drobiazgów.
No i skończyło się na grubej awanturze...
Wróciłem do Gdańska i po tygodniu kupiłem przepiękną 7-ke po pierwszym włascicielu, z końca 2006r i po pełnym lifcie, do dzisiaj oprócz serwisu nie musiałem ani złotówki wykładać. "Nie ma złego co by na dobre nie wyszło"
No ale super,że autko trafiło w dobre ręce i ją doprowadzisz do odpowiedniego stanu.
Pozdrawiam i powodzenia
Ostatnio edytowane przez skub ; 05-01-2012 o 18:59