Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: przeróbka zwyklych lamp na xenon (e38)

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Zaawansowany Użytkownik Awatar mcdziubek
    BMW
    Ex E38 740i 4.4 - F10 528i 3.0
    Blog
    1
    Cytat Zamieszczone przez Inur Zobacz posta
    Mam dokładany nieoryginalny xenon w przedlifcie, byłem już 2 razy na przeglądzie i diagnosta się nie czepiał, mimo że coś tam oglądał na kloszu. A jest raczej z typu bardziej sumiennych niż mniej. Moim zdaniem grunt to mieć dobrze ustawione światła, to że soczewka jest inna to nie wiedziałem, u mnie światła świeca bdb, jest wyraźne odcięcie, brak jakiś dziwnych refleksów.
    Ktory kolor zakupiles zarowek? 4300k czy 5000k czy 6000 k? Ja probowalem hid i tez ladnie byly ustawione ale niestety kolor zdradzal ze sa nie ori. Poza tym w deszczu przy kolorze swiatla 4300 hid daja takie sobie swiatlo wiec wolalem wsadzic ori polift reflektor z xenonem. Roznica jest kolosalna.
    Toyota Prius 2014 1.8 CVT Hybrid.
    E38 740i V8 ma nowego Pana.

Zaawansowany Użytkownik Awatar Inur
    BMW
    740iM (M60), M3 GT2
    Cytat Zamieszczone przez mcdziubek Zobacz posta
    Ktory kolor zakupiles zarowek? 4300k czy 5000k czy 6000 k? Ja probowalem hid i tez ladnie byly ustawione ale niestety kolor zdradzal ze sa nie ori. Poza tym w deszczu przy kolorze swiatla 4300 hid daja takie sobie swiatlo wiec wolalem wsadzic ori polift reflektor z xenonem. Roznica jest kolosalna.
    Nie pamiętam już ale na pewno 5xxx k, chciałem żeby dawały białe światło a nie żółte czy "tuningowe niebieskie".

Zaawansowany Użytkownik Awatar mcdziubek
    BMW
    Ex E38 740i 4.4 - F10 528i 3.0
    Blog
    1
    Cytat Zamieszczone przez Inur Zobacz posta
    Nie pamiętam już ale na pewno 5xxx k, chciałem żeby dawały białe światło a nie żółte czy "tuningowe niebieskie".
    Fajny ten twoj Bimmer. Black. Kurde mialem sobie kuoic black ale znow kupilem blue. Eh.
    Toyota Prius 2014 1.8 CVT Hybrid.
    E38 740i V8 ma nowego Pana.

Zaawansowany Użytkownik Awatar Inur
    BMW
    740iM (M60), M3 GT2
    Cytat Zamieszczone przez mcdziubek Zobacz posta
    Fajny ten twoj Bimmer. Black. Kurde mialem sobie kuoic black ale znow kupilem blue. Eh.
    Dzięki, fajny był zanim babka nie przygrzmociła ;) Kolor fioletowy, też bym wolał czarny.

Uprawnienia umieszczania postów