Poka¿ wyniki od 1 do 7 z 7

W±tek: Problem z samo podnosz±cym siê zag³ówkiem tylnym

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik Awatar Cobi
    Do³±czy³
    Aug 2007
    BMW
    e65 745i & e66 750Li
    Sk±d
    Kraków

Problem z samo podnosz±cym siê zag³ówkiem tylnym

Panowie mam taki problem z prawym tylnym zag³ówkiem, który samoczynnie podnosi siê do góry (nikt nie siedzi z ty³u). Fotele tylne s± w pe³nej elektryce i nie wa¿ne czy opuszczê go przyciskiem do regulacji, czy przyciskiem do ustawienia standardowego, zag³ówek po jakim¶ czasie wyje¿d¿a z powrotem do góry, nawet gdy zamknê samochód. Gdy zamknê i zaraz otworze to wyje¿d¿a odrazu z otwarciem których kolwiek drzwi. Nie pomog³o nawet zapamiêtanie ustawieñ fotela. Zauwa¿y³em ¿e gdy silnika jest w³±czony, lub poprostu jadê autem to po opuszczeniu zag³ówka jest w takiej pozycji a¿ do wy³±czenia silnika i zamkniêcia auta, po czym po chwili widzê przez szybê jak znów jedzie w górê

I tu pytanie co mo¿e byæ za to odpowiedzialne, czujnik zajêcia fotela czy co¶ innego. Je¶li czujnik to jak on wygl±da (czy jest to taka mata zajêto¶ci jak z przodu) i jak siê do niego dostaæ?

Do¶wiadczony U¿ytkownik Awatar Roobs
    Do³±czy³
    Jul 2011
    BMW
    E65 740D, E71- X6
    Sk±d
    Wroc³aw
    Ja te¿ tak mam ...ale jak siê okazuje zawsze co¶ tam jest. Jak nie butelka to buty ...zrzucam na pod³ogê i przestaje siê wysuwaæ

Do³±czy³
    Aug 2007
    BMW
    e65 745i & e66 750Li
    Sk±d
    Kraków
    U mnie niestety nic nie ma, chcia³by aby rozwi±zanie by³o takie proste :)

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jan 2010
    BMW
    E65 750i Shadow Line, ACC, 4 x Komfort Sitz, L7
    Sk±d
    ¦l±sk
    Mo¿e to byæ problem z czujnikiem obecno¶ci pasa¿era na tylnym fotelu. Mog³o to byæ spowodowane mocnym uciskiem w na ma³± powierzchnie na fotelu, np podczas odkurzania samochodu, czêsto naciskamy mocno kolanem na siedzenie fotela mo¿e powodowaæ przerwanie lub uszkodzenie mat w fotelu od poduszek powietrznych i weryfikacji obecno¶ci pasa¿era na danym siedzisku. Byæ mo¿e u Ciebie ta w³a¶nie mata zosta³a uszkodzona i zag³ówek dostaje b³êdne sygna³y i wariuje.

Do³±czy³
    Aug 2007
    BMW
    e65 745i & e66 750Li
    Sk±d
    Kraków
    Czyli w tylnych siedzeniach te¿ jest taka mata zajêto¶ci jak w przednich? Je¶li tak to pewnie bez tapicera siê nie obejdzie ni i pewnie bêdzie problem z demonta¿em co¶ czuje bo z przodu wystarczy wykrêciæ fotel, a z ty³u... no w³a¶nie jak tu siê w ogóle dobraæ do tej maty?

Do¶wiadczony U¿ytkownik Awatar euro_tuned
    Do³±czy³
    Nov 2010
    BMW
    F02 750Li xDrive
    Sk±d
    Kraków
    Zablokuj tylne szyby guzikiem na drzwiach kierowcy i bêdzie po problemie.

Do³±czy³
    Aug 2007
    BMW
    e65 745i & e66 750Li
    Sk±d
    Kraków
    Cytat Zamieszczone przez euro_tuned Zobacz posta
    Zablokuj tylne szyby guzikiem na drzwiach kierowcy i bêdzie po problemie.
    Tyle to ja wiem, ale to nie jest rozwi±zanie :) Chcia³bym ¿eby by³o tak jak nale¿y.

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
  •