Dolej oleju na maxa do przelania na w miarę chłodnej skrzyni i szybko zakręć korek a wszystko będzie OK.Najlepiej jak będzie wrzucony wsteczny i włączona klima...Pozdrawiam.
Dolej oleju na maxa do przelania na w miarę chłodnej skrzyni i szybko zakręć korek a wszystko będzie OK.Najlepiej jak będzie wrzucony wsteczny i włączona klima...Pozdrawiam.
Volvo V70 T5 2.3 turbo 250KM 2002,Mercedes CLS 500 2005,Honda CRv 2.0 2007,BMW X5 4.4 2001...
W takim razie zamawiam filtr i olej na dolewkę i sprawdzę,dzięki za pomoc
sławomir
witam ,zmieniłem filtr na oryginał febi i kupiłem litr oleju na dolewkę,dolałem na zimnym silniku na włączonym biegu D ,wlałem tego litra i jeszcze nie pociekło, jutro dolewam jeszcze na zimnym ile wejdzie bo jeszcze skrzynia jęczy ale trochę mniej
sławomir
u mnie także zaczeła jeczeć po wymianie oleju. Miałczenie występuje podczas zmiany biegów.
Oleju nalałem tyle ze wyciekało przez otwór na zimnym silniku i skrzyni.
Z tego co wyczytałem powodem może byc za niski poziom oleju lub oring przy filtrze oleju asb.
Jak dolac wiecej oleju skoro juz wycieka.
czy dolewki dokonuje się na wlaczonym silniku i wrzuconym biegu D?
czy wystarczy wrzucici D a silnik ma byc wylączony?
koła muszą się kręcić jak dolewasz olej sprawdzałem na swojej skrzyni.
w warunkach garażowych dwa lewarki dupa do góry i można działać
Ostatnio edytowane przez lostami1988 ; 08-03-2012 o 22:39
wystarczy jedno kolo uniesc w powietrze, ewentualnie zdjac aby samochod stal rowno, przeciez e38 nie ma szpery ;)
tzn ze jak wrzuce na D to troche oleju z miski wciagnie do ukladu i bedzie jeszcze mozna dolac?
Dlaczego waże jesty zeby kola się obracały? czy nie mozna dac na D i zaciagnąc ręczny?
Sądze ze jak kola tylne beda krecić się w powietrzu to kontrola trakcji bedzie sie zalanczac.
jak koła się obracają to pompa więcej zaciąga najlepiej podobno na wstecznym wtedy ładnie się odpowietrzy asb i nie ma problemu
dolałem dzis 2,5 litra oleju. Więcej nie wlałem gdyż skończył mi się olej. Tyła auta podparłem na kobyłkach odpaliłem wrzuciłem na D i wylaczylem trakcje.
Olej się nie przelał (przy metodzie opisanej powyzej) czy dokupić oleju i jeszcze wlewać az się przeleje ? Po dolewce się przejechałem to bziuuuu przy zmianie biegów zniknęło.