Witam , mój problem wygl±da nastêpuj±co (e38 m60 3.0iA):
Odpalam auto chodzi chwilkê ok po czym wy³±cza praw± stronê cylindrów , co dziwne , iskra jest na wszystkich cylindrach , paliwo te¿ , ale lewa strona dostaje odpowiedni± mieszankê a prawa bardzo ubog± , wrêcz minimaln± . Po sprawdzeniu i zamienieniu miejscami ¶wiec , cewek i wtrysków dalej to samo prawa strona nie chodzi . Wi±zki przejrzane ( jest gaz wiêc my¶la³em , ¿e to jakie¶ zimne luty albo emulator wtrysków pad³) ale tu ciekawe , w skrzynce bezpieczników pod mask± przy prawym podszybiu , po zdjêciu ca³ej pokrywki s± dwa przeka¼niki widoczne od razu, które s± obrócone do góry nogami . Jeden jest koloru bia³ego i jest to przeka¼nik g³ówny ale nie wiem od czego jest ten drugi który ma taki bardzo blado zielony kolor . Na schemacie nie mogê znale¼æ przeka¼nika który ma taki kolor , nie zgadzaj± siê te¿ kolory kabli które do niego przychodz± . Przeka¼nik jest oryginalny bmw z oryginalna wi±zk± i id± do niego 4 kable :
gruby czerwono-niebieski - (+) po zap³onie(styk 30)
br±zowo niebieski -sterowanie przeka¼nikiem
czerwono -bia³y - sterowanie przeka¼nikiem
gruby zielony - wyj¶cie na odbiornik pr±du(styk87)
i teraz gdy roz³±czê obwód miêdzy stykami 87 a 30 silnik zaczyna chodziæ wzorowo .
Mo¿e kto¶ mi pomo¿e okre¶liæ od czego mo¿e byæ przeka¼nik .