-
Zaawansowany Użytkownik
kolego zależy do czego chcesz używać auto, zwróć uwage na to że iveco ma o wiele mocniejsze podwozie niż sprinter czy LT dlatego żadko na lt czy sprintera zakłada sie wywrot
-
Zaawansowany Użytkownik
jak mały bus to niezawodny vw t4 lub t5 ale jak duży to Iveco wydaje mi się najlepsze
-
Doświadczony Użytkownik
Mam porównanie bo kolega ma Iveco a ja Mastera. Master jest mocniejszy, po za tym ma naped na przód, przydatne jak nie wozisz ciężkich rzeczy. Próg załadunkowy w masterze jest mniejszy a paka prawie tak samo szeroka na dole i na gorze, w iveco próg wysoko i paka schodzi się do środka przy dachu. Mowa o rocznikach 2000-2001.
-
Zaawansowany Użytkownik
Witka ,Renault Master 2.8Dti to maszyna do pracy,niema problemów jak tył napęd że wszystko dzwoni z tyłu.Ja mam zrobione Dti 340tys i jest rakieta nic nie było robione, a mastera 2.5dci 120 też polecam trochę więcej wrażliwy ale 1000000km ma tez zrobione :)Mastery to dobre auta na zarobek:)A moje Mastery maja zabudowe durissoti ładowane są po ok 4tony i nic sie nie robi z ramą a ona jest seryjna tylko przedłużona!
-
Zaawansowany Użytkownik
No już nie przesadzajcie że w aucie tego typu przedni napęd jest lepszy
-
Doświadczony Użytkownik
Pewnie, że jest lepszy przy nie ciężkich ładunkach.
-
Zaawansowany Użytkownik
ciekawe pod jakim wżględem
,może troszke lepsza trakcja w zimie i tyle
-
Doświadczony Użytkownik
No to ciekawe jakie zalety ma tylny napęd w busie.
-
Zaawansowany Użytkownik
no daj spokój widziałeś kiedyś większą ciężarówke aby miała tylko przedni napęd
tylko tylny lub tył i przód,
-
Zaawansowany Użytkownik
Każde jedno Iveco,sprinter czy lt słychać z 500metrów że jedzie wszystko z tyłu wali.Master 2.8dti jest ciężki przodem co w połączeniu z dobrymi oponami nie stanowi problemu z wyjechaniem z zaspy np;a tył napęd stoi bez łańcuchów:)Tak jak pisałem pracuje na dti a tata na dci i warto zainteresowac sie kupnem Reno Masterem.Naprawy zawieszenia z jeden przegub na rok ,sworznie normalne że 60-70tys,półos była wymieniana tylko w dci ale przy przebiegu 820tys.km:).Auta mają ładowane gróbo ponad norme !
Ostatnio edytowane przez kataniarz ; 01-01-2012 o 19:51
Uprawnienia umieszczania postów