Strona 6 z 24 PierwszyPierwszy ... 4567816 ... OstatniOstatni
Poka¿ wyniki od 51 do 60 z 235

W±tek: Ciep³a zima - cieszyæ siê czy niepokoiæ ?

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar szajboos
    Do³±czy³
    Nov 2009
    BMW
    e38 730d i Peugeot 806 2.0 HDi
    Sk±d
    Brudne Po³udnie - SRC
    Cytat Zamieszczone przez ADASIO Zobacz posta
    zastanówcie siê czego wy chcecie czy ekologi i ratowania naturalnych zasobów czy luksusu i solidnych np aut,domów itd
    A czy solidne auto nie jest zarazem ekologiczne? Wybiegnij my¶lami dalej i wtedy dojdziesz mo¿e do tego, ¿e o ile wyprodukowanie takiego auta mo¿e byæ mniej eko, bo wymaga wiêcej energii, to pó¼niejsza eksploatacja i zez³omowanie bêdzie bardziej przyjazne. Pozatym gdyby niektórym siê w d**ach nie przewraca³o tak jak ma to miejsce i musz± mieæ nowy samochód, meble, TV itp. co 2 lata to te¿ by wysz³o na dobre. Pomijaj±c ju¿ kwestiê, ¿e wiêkszo¶æ ludzi podchodzi do tego w taki sposób, ¿e skoro s±siad mo¿e mieæ to w dupie, to ja te¿. I potem trafia do pieca wszystko co popadnie z oponami w³±cznie, ¶mieci siê nie segreguje, bo i po co, przecie tamten te¿ nie. A czy to takie trudne od³o¿yæ to na bok i wrzuciæ do odpowiedniego kub³a?? U nas sporo ludzi wstydzi siê tego, ¿e segreguj± odpady, za granic± wstydem jest tego nie robiæ. Wiêc sorry batory, ciemnota i ¶redniowiecze.

I nie jestem ¿adnym eko-terroryst±, wg mnie wiêkszo¶æ tej ekologicznej gadaniny to nabijanie kiesy firmom produkuj±cym niektóre niby-eko produkty. Ale je¶li mo¿na zrobiæ co¶ co nie jest uci±¿liwe i trudne, a moze tylko pomóc to czemu nie?

Peace

Moderator Mod Awatar BOSS
    Do³±czy³
    May 2007
    BMW
    740i
    Sk±d
    Dolny Slask
    Segregacja odpadow to taka mala kropelka w morzu potrzeb ktora my jako mieszkancy ziemi powinnismy zapewnic.

Najwiekszym problemem sa wlasnie te pseudo-eko produkcje, przykladowo:
    eko-elektronika nie moze miec olowiu- fajnie olow jest szkodliwy ale... luty bez domieszki olowiu puszczaja po kilku latach no i trzeba kupic nowy TV, pralke, drukarke, sterownik silnika auta, dekoder TV i cale inne badziewie ktorego produkcja generuje 10000% wiecej emisji i szkodliwych odpadow jak cale to "Eko-sracie" niby pomniejszy, jest tez druga strona medalu kasa, kasa, kasa - pic na wode o pseudo-eko napedza produkcje bo przeciez "zepsute" trzeba zastapic nowym "eko- sprzetem".

Takich przykladow sa niestety setki bo liczy sie tylko kasa dla korporacji...
    Ostatnio edytowane przez BOSS ; 02-01-2012 o 21:50
    Ka¿dy cz³owiek jest jak ksi±¿ka, ma dobre strony, wystarczy tylko przekartkowaæ te z³e !!!

Vip Vip
    Do³±czy³
    Jun 2007
    BMW
    750iL840Ci730LiK53
    Sk±d
    Bielsk Podlaski
    solidne auto to takie do ktorego nietrzeba produkowac setki czesci zamiennych, pozatym co tu gadac, my jako ludzkosc mamy minimalny, minimalny, caly przemys³, ludzkosc, zwierzeta itp wydalaja oko³o 3% ca³ego wytwarzanego dwutlenku wegl±, pozatym klimat ziemi zmierza do epoki lodowcowej a nie odcieplenia, aha i oko³o 900 lat temu by³o wiecej co2 a atmosferze niz teraz, jeden wybuch wulkani uwalnia "50 lat aktywnosci" czlowieka wiec mamy bardzo bardzo ma³y wp³ym a ta cala ekologia to tylko zarobek. A klimat na ziemie stale sie zmienia i cz³owiek niama na to wplywu, najlepsze jest to ze przez nastepne 50 lat nast±pi spadek jasno¶ci S³oñca o oko³o 0.4% co przyniesie ochlodzenie. Jedna zima cieplejsza na prze³omie wieku i juz ze idzie ocieplenie.... przypomnijcie sobie poprzednia zime, i jeszcze ta sprzed 2 lat, albo tegoroczne lato..... jakie ocieplenie............
    Ostatnio edytowane przez krzywy191 ; 02-01-2012 o 22:00

Vip Vip Awatar Wies³aw
    Do³±czy³
    Apr 2008
    BMW
    E 38 740d
    Sk±d
    Lubañ
    Ponoæ Majowie wiedzieli ¿e 21 12 2012 nast±pi ustawienie siê Ziemi, S³oñca i ¶rodka naszej galaktyki w jednej linii . Takie zdarzenie by³o 25800 lat temu i spowodowa³o nag³e odwrócenie biegunów Ziemi i pocz±tek kalendarza Majów. Koniec ich kalendarza to w³a¶nie ta data. Ocieplanie siê klimatu ma niby potwierdzaæ to zdarzenie... jak by braæ to na powa¿nie to skóra na dupie siê marszczy!
    http://www.youtube.com/watch?v=RsAkx...feature=fvwrel

Tu trochê inna teoria ¿e na S³oñcu raz na 11500 lat dochodzi do chiperaktywacji i to odwróci bieguny Ziemi i to ma byæ w³a¶nie 21.12.2012
    http://www.youtube.com/watch?v=_E7UF...endscreen&NR=1

Konto zablokowane
    Do³±czy³
    Nov 2010
    Sk±d
    Wyszkow/Oslo
    Kurcze ja to ju¿ siê bojê,ale o moje E38 :D co siê z ni± stanie :)

Vip Vip Awatar szczurek
    Do³±czy³
    Aug 2009
    BMW
    e38 740d e39 525d e65 745i pêdzlem malowana m5 sznicer gangsta stajl
    Sk±d
    wrocek city
    Wies³aw ja mam nadziejê ze te linki to s± dla ¶miechu !!!! Jakbym wierzy³ w takie duperele to ju¿ dawno bym osiwia³. ¦wiat bêdzie nadal istnia³ ze niby co nagle wszystko wyparuje???? wpadnie do czarnej dziury??? Bujdy na resorach:) Generalnie ja sie nie przejmujê nie mam wp³ywu na klimat. segregujê ¶mieci i staram sie puszczaæ ma³o b±ków :P
    codziennie rano budzê siê piêkniejszy, ale dzisiaj to ju¿ przesadzi³em :P

Vip Vip Awatar Dzuda
    Do³±czy³
    Feb 2008
    BMW
    E32 735i , G11 750i M-pak ; MB 560 SEC 88'
    Sk±d
    Sandomierz
    Heh nie ¼le,od tego czy bêdzie zima czy nie zeszli¶cie na temat o koñcu ¶wiata :D Co za brednie :p Google te¿ zapowiadaj± na 18 lipca 2056r

Wracaj±c do tematu,zima jest zim± i uwa¿am ¿e lekki mróz ok 5-10*C i ma³a warstwa ¶niegu to by siê przyda³a. Mi to nie przeszkadza ¿e jej nie ma ani by mi nie przeszkadza³o jak by by³a-po prostu jest styczeñ i zima byæ powinna

pozdro

Vip Vip Awatar Jakub
    Do³±czy³
    Jun 2009
    BMW
    BRAK
    Sk±d
    Wlkp.Zduny k.Krotoszyna
    Cytat Zamieszczone przez Dzuda Zobacz posta
    -po prostu jest styczeñ i zima byæ powinna

pozdro
    Amen....;)wszystko w temacie ;)

B.-±d¼ M.-arce W.-ierny
    Opel Signum
    BMW jeszcze kiedy¶ kupiê ;p

Ex- BMW e28 524td, e38 728i,e66 735LI , e36 316i 1.9 compact ,e46 M3 SMG ;)

Do¶wiadczony U¿ytkownik Awatar dorka
    Do³±czy³
    Jun 2010
    BMW
    E32 750i
    Sk±d
    KATOWICE
    Cytat Zamieszczone przez Dzuda Zobacz posta

Wracaj±c do tematu,zima jest zim± i uwa¿am ¿e lekki mróz ok 5-10*C i ma³a warstwa ¶niegu to by siê przyda³a. Mi to nie przeszkadza ¿e jej nie ma ani by mi nie przeszkadza³o jak by by³a-po prostu jest styczeñ i zima byæ powinna

pozdro
    Dzuda ¶wiête s³owa :D Mam nadziejê ,¿e jeszcze co¶ bedzie bia³o i bedzie mo¿na poszaleæ na dupolotach ,zagraæ w ¶nie¿ki itp zabawy na ¶niegu ;D ;D ;D
    Nanosekunda: czas jaki up³ywa miêdzy zmian± ¶wiat³a na zielone, a w¶ciek³ym zatr±bieniem na ciebie przez kierowcê z ty³u.

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Aug 2011
    BMW
    e32 735i
    Sk±d
    £ód¼
    efekt cieplarniany to nie nasza wina wybuch wulkanu dostarcza tyle co2 co europa generuje przez ile¶ tam lat wed³ug geologów...
    ogrzewanie siê ziemi to normalny proces
    a takie zimy zdarza³y ju¿ w historii nawet ostatni o tym z te¶ciow± rozmawia³em a sam pamiêtam kilka lat temu jak wyjmowa³em skrzynie biegów z ascony b w styczniu ubranym bêd±c w koszulê a by³o co¶ oko³o 10st C

mi ubieg³oroczna zima dostarczy³a fantastycznej zabawy lata³em swoim caro dobre zimowe opony na wszelki wypadek ³opata w baga¿niku i nieodzowny balast w postaci dwóch trelinek w baga¿niku:D

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
  •