A czy solidne auto nie jest zarazem ekologiczne? Wybiegnij my¶lami dalej i wtedy dojdziesz mo¿e do tego, ¿e o ile wyprodukowanie takiego auta mo¿e byæ mniej eko, bo wymaga wiêcej energii, to pó¼niejsza eksploatacja i zez³omowanie bêdzie bardziej przyjazne. Pozatym gdyby niektórym siê w d**ach nie przewraca³o tak jak ma to miejsce i musz± mieæ nowy samochód, meble, TV itp. co 2 lata to te¿ by wysz³o na dobre. Pomijaj±c ju¿ kwestiê, ¿e wiêkszo¶æ ludzi podchodzi do tego w taki sposób, ¿e skoro s±siad mo¿e mieæ to w dupie, to ja te¿. I potem trafia do pieca wszystko co popadnie z oponami w³±cznie, ¶mieci siê nie segreguje, bo i po co, przecie tamten te¿ nie. A czy to takie trudne od³o¿yæ to na bok i wrzuciæ do odpowiedniego kub³a?? U nas sporo ludzi wstydzi siê tego, ¿e segreguj± odpady, za granic± wstydem jest tego nie robiæ. Wiêc sorry batory, ciemnota i ¶redniowiecze.
I nie jestem ¿adnym eko-terroryst±, wg mnie wiêkszo¶æ tej ekologicznej gadaniny to nabijanie kiesy firmom produkuj±cym niektóre niby-eko produkty. Ale je¶li mo¿na zrobiæ co¶ co nie jest uci±¿liwe i trudne, a moze tylko pomóc to czemu nie?
Peace

Odpowiedz z cytatem