Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 20

Wątek: Naprawa szyberdachu

Vip Vip
    BMW
    Nie mam
    Cytat Zamieszczone przez casi123 Zobacz posta
    Ciekawe czy masz pomysl na to jak wyciagnac podsufitke w calosci z auta
    Najlepiej tylnymi drzwiami. Wyciągnięcie zagłówków z foteli i rozłożenie oparć bardzo pomaga
    Celem wykształcenia nie jest napełnienie umysłu człowieka faktami; zadaniem jest nauczyć go, jak ma używać umysłu do.. myślenia. A często zdarza się, że człowiek lepiej umie myśleć, nie będąc krępowany wiedzą przeszłości.
    Henry Ford

Nie pomagam przez tel, chcesz coś, jest pw, mail, gg, w ostateczności sms

Zaawansowany Użytkownik Awatar kasin
    BMW
    E38 735i
    odgrzeje troszke temat
    Od ponad miesiąca mam problem z domykaniem szyberdachu (resetowanie i programowanie nic nie daje)Szyber działa jak mu sie podoba tzn.uchyla sie i otwiera do końca ,ale np.jak jest otwary i chce go zamknąć to nie reaguje na przycisk albo sie uchyla i na odwrót jak uchylony chce zamknąć to sie otwiera.
    Podłączałem jakieś 3 tyg.temu bunie pod kompa (Inpa i Dis - miszczem obsługi tych programów nie jestem) i dis miał problem z odczytem-diagnozą "coś tam coś tam sunroof"
    Dodam że przed zimą działał jak nowy.Postaram sie na dniach pożyczyć laptopa to napisze konkretnie co tam sie dzieje
    Ostatnio edytowane przez kasin ; 18-03-2012 o 21:24

Zaawansowany Użytkownik Awatar Inur
    BMW
    740iM (M60), M3 GT2
    Czy wewnętrzną część szyberdachu (ten element przesuwny, nie wiem jak to się nazywa) możesz otworzyć ręką czy nie? Jeśli wodzik wyskoczy z prowadnicy to mogą występować takie objawy. Poza tym i uszkodzonym sterownikiem nic mi do głowy nie przychodzi, z reguły reset pomaga.

Podobno są dwie metody resetu - jedna to przytrzymanie przycisku przez 5s przy uchylonym szyberdachu, druga to przytrzymanie 30s. Niestety nie pamiętam kiedy i w którą stronę, może ktos pomoże.

Zaawansowany Użytkownik Awatar kasin
    BMW
    E38 735i
    Dla potomnych RESET SZYBERDACHU(takie metody znalazłem na naszym forum)
    1.kluczyk na pozycje 2 (szyber zamknięty)wł.uchylanie po uchyleniu sie do końca naciskamy jeszcze raz uchylanie i przytrzymujemy (i tu różne czasy były) 15s , 20s no i 30s, (ten sposób działa na 100% paru chłopakom pomogło)
    2.kluczyk na pozycje 2 (szyber zamknięty)wł.odsuwanie po odsunięciu sie do końca naciskamy jeszcze raz odsuwanie (i znowu strzelamy z czasem) czyli 15 ,20 ,30s (ten tak samo działa,i bardziej sprytni mogą to zrobić w czasie jazdy;)!!)
    Ciekawostka w 5er e39 kolegi wczoraj zadziałał 2-gi sposób (podobne objawy jak u mnie) Niestety u mnie nie działają żadne czary:(Co lepsze od niedzieli mam problem z ustawieniem fotela kier. kiedy chce sobie ustawić fotel nagle sie zacina , nie reaguje na przyciski przy fotelu , ale jak nacisnę któryś przycisk od pamięci fotela no to odżwa.

U mnie też się pojawił ostatnio problem z szyberdachem. Objawy takie (sprawa z dzisiaj):
    - daje odchylenie to odchyla na 100% i wraca o jakieś 50%
    - daje otwarcie to otwiera (subiektywnie wydaje mi się że nie na 100%) jak dam na zamknięcie to zamyka i przejeżdża na odchylenie do 50% (powyżej wspomniane)
    Zastanawiam się czy lakierniki czegoś nie pochrzanili i przypadkowo zresetowali go w pozycji na półotwartej (stąd te 50% odchylenia).
    Na razie go ustawiłem tak że jest zamknięty.

Czy reset może pomóc czy szukać dalej (Inpa)?

Temat ogarnięty (reset pomógł w pozycji na odchyleniu).

Początkujący Użytkownik Awatar Janek Rafał
    BMW
    730i
    witam, a czy może ktoś wie kto naprawia szyberdachy we Wrocławiu?

Początkujący Użytkownik
    BMW
    E66 735 Li
    Koledzy który bezpiecznik jest odpowiedzialny za szyberdach? W opisach bezpieczników nie mogę znaleźć "Schiebedach", czy jest on inaczej opisany?

yazg.o.t. Vip Awatar yaz
    BMW
    e243164gt
    Blog
    14
    Bezpiecznik nr 63, 20A.

Początkujący Użytkownik
    BMW
    e38 730D M57
    Cytat Zamieszczone przez kasin Zobacz posta
    Dla potomnych RESET SZYBERDACHU(takie metody znalazłem na naszym forum)
    1.kluczyk na pozycje 2 (szyber zamknięty)wł.uchylanie po uchyleniu sie do końca naciskamy jeszcze raz uchylanie i przytrzymujemy (i tu różne czasy były) 15s , 20s no i 30s, (ten sposób działa na 100% paru chłopakom pomogło)
    Jaki jest efekt resetu, abym wiedział że to już nastąpiło ?

Uprawnienia umieszczania postów