Strona 6 z 9 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 86

Wątek: Jaką E32 wybrać ?

Zaawansowany Użytkownik
    Cytat Zamieszczone przez Dzuda
    jeśli chcesz kupić E32 740 to jedź z kasą zeby dwa razy nie jeździć...Sylwka jest git :]

Niop. Dlatego właśnie napisałem że jadę na oględziny pierwszy i ostatni raz :)
    Ja będę ją oglądał po raz pierwszy a Sylwek ;( po raz ostatni :shock:
    Mam tylko nadzieję, że się nie rozmyśli

. . .

no dobra czasem na zlotach będzie ją widywał

Zaawansowany Użytkownik Awatar BOSS302
    BMW
    E32 - M60B30 '93
    Dzięki wszystkim za liczne odpowiedzi, ja pozostaje przy swoim wyborze, czyli M60B30, ale z tego co zauwazyłem to i tak jest problem ze znalezieniem odpowiedniego autka, nie ukrywam że chciałbym znaleźć taką z jak najlepszym wyposażeniem. Co do gazu, to nawet jeśli kupie auto z sekwencją, to od razu pojade do mojego znajomego który ma zakład montażu sekwencji, niestety on nie zakłada gazu do aut poniżej 2000 roku, no ale napewno będzie wiedział jak wyregulować taką instalacje. Myśle że jak pokaże sie na spocie krakowskim w listopadzie..to dowiem się jeszcze paru ciekawych rzeczy :) o ile ktoś bedzie chciał ze mna gadać hehe :) pozdrawiam

Doświadczony Użytkownik Awatar rodzinabmw
    BMW
    było 730i V8 manual SATIN CHROME co mnie pokusiło by je sprzedać???
    Kupił kolega już samochód?

BMW
    E32 - M60B30 '93
    Niestety jeszcze nie, myślę że w oklicach lutego-marca będę już kupował autko. Podoba mi sie 7 która Hubus sprzedaje..no ale niestety brakuje mi jeszcze troche kaski..no chyba że się nie sprzeda do lutego to kto wie :) pozdrawiam

BMW
    E32 - M60B30 '93
    Kurcze teraz jak juz praktycznie mam uzbierana kasę..to nie ma żadnych ciekawych ofert. Było kilka ciekawych autek..ale z województwa pomorskiego...troche za daleko... a jeśli jest już coś bliżej..to okazuje się że automat :)

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    750Li E66
    Kolego a może warto przejechać się automatem i zobaczyć jak to chodzi :)
    Ja też miałem awers do automatu, ale po pierwsze jeździe od razu zmieniłem zdanie.
    Można zapiąć tryb sport, jest też kick-down a na trasie bez machania wajchą przynajmniej :)

BMW
    E32 - M60B30 '93
    Ja nie jestem negatywnie nastawiony do automatów..bo miałem okazje jeździć parę razy samochodami z taką skrzynia, i wrażenia z jazdy sa pozytywne...jednak wolałbym manual :)

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E38 740
    dla mnie w mieście w korkach automat to kosmos
    puszcza się hamulec i spokojnie się podtacza, nie trzeba nic wachlować..
    następny tak jak teraz tylko automat

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E32 750 iA '91 M70B50
    Tak trochę dorzucając od siebie.
    Automat jest bardzo wygodny i nie widzi mi się inaczej jak limuzyna z automatem... chyba że myślimy o wielkim silniku a aucie jak o potworze ;) sam czasem nie wiem jak traktować 7.ki.... Osobiście zacząłem od R6 i gwałtem skoczyłem na V12 :D Odgłos pracy tego większego silnika jest nieco spokojniejszy na wolnych obrotach.... ale jak się wkręęeeecaaa uchhh :hihi:

Nie 7.ki żeby była autem dojazdowym do pracy, stąd też jeśli coś w niej walnie, może spokojnie poczekać aż dana część dotrze na podmiankę. Jeśli jednak miałbym użytkować codziennie 7.kę to chyba rozważyłbym R6 bez gazu (chyba że ewentualnie na wtrysku) - wyremontowane jest solidne, jednak wydajniejsze to V8 730 (jak na mój gust taki kompromis pomiędzy R6 735 a V12 750)

W swoim garażu natomiast, po za magiczną V12 chętnie zobaczyłbym V8 740 z manualną skrzynią :D
    usługi i bezpieczeństwo IT
    BMW E32 750iA '91 (magia V12 ) | Ex: BMW E32 735i '87
    Honda VT 1100 chopper
    Schematy E32 (czytelna lista plików)

BMW
    E32 - M60B30 '93
    No ja szukam właśnie 3.0 V8, w manualu z sekwencyjna instalacją gazową :)

Uprawnienia umieszczania postów