oczywi¶cie na czas ¶wi±t :D
oczywi¶cie na czas ¶wi±t :D
A niedzielna praca w gówno siê obraca...w mojej E32 mam identyczny problem,ubywa plynu i raz na jaki¶ czas trzeba dolaæ...nie mog³em znale¼æ przyczyny ale wreszcie znalaz³em...okaza³o sie,¿e jest minimalny przeciek na pompce pod elektrozaworami i jeszcze jeden na pokrywie termostatu.Uzupe³niam p³yn raz na 2 tyg jak je¿d¿ê autkiem i jest OK a jak kiedys bêdê w PL i znajdê czas to ogarnê to wszystko.A je¿eli reduktor nie przecieka to nie s±dzê aby by³ przyczyna ubytku p³ynu.Pozdrawiam.
Volvo V70 T5 2.3 turbo 250KM 2002,Mercedes CLS 500 2005,Honda CRv 2.0 2007,BMW X5 4.4 2001...
reduktor ma w ¶rodku membranê i wcale nie musi na zewn±trz ciec... odkrêæ korek od ch³odnicy i pow±chaj czy ci gazem nie jedzie z niego
czyli gdzie pójdzie p³yn co Ty bredzisz ,musia³ by p³yn pój¶æ przez wtryski gazowe do silnika![]()
wczoraj odkrecilem korek i to samo sucho a silnik sie nie grzeje wyskakuje tylko komunikat , nie wiem gdzie ten plyn musi uciekac bo pod autem sucho , moze go przepala jakos?
W Starej 190tce ,któr± je¼dzi³a kiedy¶ moja ¿ona te¿ ubywa³o p³ynu i to dosyæ du¿o...praktycznie trzeba by³o dolewaæ p³ynu co 2 dni...olej by³ czy¶ciutki i z wydechu nie dymi³o za bardzo,nie by³o tez oleju w p³ynie.Okaza³o siê,¿e uszczelka by³a dmuchniêta,po wymianie uszczelki i splanowaniu g³owicy wszystko by³o ok.
Volvo V70 T5 2.3 turbo 250KM 2002,Mercedes CLS 500 2005,Honda CRv 2.0 2007,BMW X5 4.4 2001...
Witam sprawd¼ sam czujnik poziomu p³ynu lub kabelki do niego id±ce lub styki czy nie ma gdzie¶ przerwy, mia³em jak±¶ dziwn± usterkê z nim, Niby wygl±da³ ok ale wystarczy³o ¿e poje¿d¿ê autem trochê d³u¿ej to wyskakiwa³ b³±d, ¿e mam za ma³o p³ynu ch³odz±cego a poziom by³ ok. Podmieni³em sam czujnik z innego auta i na chwilkê przesta³o ale po jakim¶ czasie znowu zaczê³o siê to dziaæ wiêc wróci³em do swojego starego czujnika bo tamten musia³em oddaæ i jak do tej pory dzia³a. Ani razu nie pojawi³ siê ten komunikat, wiec albo co¶ z tymi czujnikami co¶ by³o albo gdzie¶ jaki¶ styk by³ s³aby wiec poruszaj poczy¶æ same styki. Pozdrawiam
A no faktycznie nieuwa¿nie czyta³em. Sory
bredzisz ty nie maj±c pojêcia ze takie rzeczy siê zdarzaj±... tym bardziej ze autor pisze jasno ze ma problem z jednym parownikiem, bo nie trzyma ci¶nienia... poza tym poczytaj trochê na forum by³o ju¿ parê przypadków... ja tylko sugerowa³em ¿eby pow±cha³ p³yn ch³odniczy czy gazem nie jedzie, aby wykluczyæ te mo¿liwo¶æ..
skoro wiesz lepiej to napisz cos a nie obra¿asz innych nic nie wnosz±c do tematu...