Poka¿ wyniki od 1 do 8 z 8

W±tek: Uszkodzony ³±cznik wa³u , podpora wa³u ?

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar GRABA730i
    Do³±czy³
    Jan 2011
    BMW
    E36 316i/E 38 m60b40 740iA V8/E46 318i
    Sk±d
    NNI

Uszkodzony ³±cznik wa³u , podpora wa³u ?

No wlasnie to juz chyba ostatni problem u mnie w aucie bo poza tym wszystko jest juz tip top... Chodzi o to ze jak wciskam gaz w podloge to zanim autko zacznie przyspieszac to przez chwile tak jak by nie reagowalo na gaz dopiero po 2 sekundach jest takie szarpniecie i zaczyna przyspieszac. Obstawiam podpora walu , krzyzak , ³acznik wa³u ? co s±dzicie ?

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar discovery
    Do³±czy³
    Sep 2009
    BMW
    E38 730DA 2001r Titansilber metalic
    Sk±d
    Chorzów
    obstawiam ³±cznik walu ze skrzyni± mia³em podobny przypadek
    wymiana napraw³a ten b³±d

Do³±czy³
    Jan 2011
    BMW
    Sk±d
    NNI
    w sumie ³±cznik wa³u to nie droga sprawa bo 70 zl chyba kosztuje lemforder , a wlasnie jeszcze podczas przyspieszania slychac takie smieszne stukanie doslonie " tytytytyty " ale nie wiem czy to jest z tym zwiazane ...

Do³±czy³
    Sep 2009
    BMW
    Sk±d
    Chorzów
    Je¶li chodzi o ten ³±cznik to ja do diesla z lemfordera zap³aci³em nieca³e 300 pln wiec trochê wiêcej a to by³a jedna z najtañszych aukcji na allego. Mo¿e do benzyniaka jest trochê taniej. U mnie podczas przy¶pieszania i puszczania peda³u gazu by³ w³a¶nie taki luz, takie szarpniêcie i win± tego by³ zu¿yty ten gumowy ³±cznik ale ¿adnego stukotu nie mia³em prócz tego szarpania.

Do³±czy³
    Sep 2009
    BMW
    Sk±d
    Chorzów

Do¶wiadczony U¿ytkownik Awatar sz4l0ny
    Do³±czy³
    Sep 2007
    BMW
    e32
    Sk±d
    Kraków
    Cytat Zamieszczone przez GRABA730i Zobacz posta
    w sumie ³±cznik wa³u to nie droga sprawa bo 70 zl chyba kosztuje lemforder , a wlasnie jeszcze podczas przyspieszania slychac takie smieszne stukanie doslonie " tytytytyty " ale nie wiem czy to jest z tym zwiazane ...
    Nie mam pewno¶ci co do poprawno¶ci tego co powy¿ej, ale terkocz±cy d¼wiêk przy przyspieszaniu to prawie zawsze podpora wa³u.
    Czarne e32 w benzynie!

Do³±czy³
    Jan 2011
    BMW
    Sk±d
    NNI
    Na wymiane i tak pojdzie podpora walu wraz z lacznikiem , juz w niedlugim czasie :D dzieki chlopaki za wskazowke ;)!!

P.S faktycznie lacznik jest drozszy , kosztuje dokladnie 279 zl lemforder http://allegro.pl/lemforder-lacznik-...964573925.html

pomylilo mi sie z podpora walu ktora kosztuje 60 czy 70 zl lemforder... no to do wydania kolejne 4 stowki no ale spokoj i bezpieczna jazda a to najwazniejsze
    Ostatnio edytowane przez GRABA730i ; 23-12-2011 o 22:02

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jul 2011
    BMW
    e38 740 1999r m62
    Sk±d
    Toruñ
    Witam.Podepnê siê pod temat ,
    jak by nie reagowalo na gaz dopiero po 2 sekundach jest takie szarpniecie
    U mnie jest co¶ podobnego stoje na ¶wiat³ach ,chce ruszyæ gwa³townie daje gaz a ona tak ko³o sekundy i idzie dopiero(jak jest na biefu i toczy sie powoli i dam gaz to to samo ).Ale wydaje mi siê ¿e to nie mo¿e byæ ³±cznik wa³u poniewa¿ to jest ,,uk³ad mechaniczny ,, i od razu przecie¿ przenosi ,,si³e napêdow± na ko³a i samochód sie porusza ?
    p.s . Nie jestem mechanikiem tylko mnie interesuje czy u mnie mo¿e byc co¶ podobnego mimo ¿e wydaje mi siê to nie logiczne .

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
  •