Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 25

Wątek: swiatla dzienne...czyli 50% z dlugich..

Mogę potwierdzić, że da się ustawić światła dzienne na lampach drogowych bez dodatkowych urządzeń i sterowników (tylko poprzez przekodowanie modułu świateł). Właśnie udało mi się coś takiego u siebie ustawić. Działa troszkę inaczej, niż opisał na początku 7ka. Różnica polega na tym, że lampy "żarzą się" od razu po przekręceniu klucza (przełącznik w pozycji 'wyłączony'). W pozycji 'postojowe' przy wyłączonym zapłonie świecą się postojowe, przy zapłonie włączonym świecą się postojowe z przodu i z tyłu oraz żarzą się żarówki od drogowych. W pozycji 'mijania' przy włączonym zapłonie świecą tylko lampy mijania, przy wyłączonym - 'postojowe'. Błyśnięcie 'drogowymi' przy działających 'dziennych' (przełącznik w pozycji 'wyłączone') powoduje rozświetlenie lamp drogowych.

Mam nadzieję, że w miarę jasno to opisałem.

Zgadza sie, ale nie w kazdej E38 to dziala. Tak samo jak selektywne otwieranie drzwi, 3-krotne kierunkowskazy, zamkniecie po ruszeniu, etc.

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    BMW 7系列
    Cytat Zamieszczone przez sylwek7
    Zgadza sie, ale nie w kazdej E38 to dziala. Tak samo jak selektywne otwieranie drzwi, 3-krotne kierunkowskazy, zamkniecie po ruszeniu, etc.
    Dokładnie - wydaje mi się że to jakoś od roczników zależy. W mojej (lipiec '96) właśnie nie ma np. opcji zamykania po ruszeniu (kiedyś w Inchcape szukaliśmy takich ustawień na kompie i ich po prostu nie było). A w instrukcji obsługi na rok modelowy '97 (amerykańskiej wersji co prawda) - było to opisane jako standardowa funkcjonalność.
    '00 BMW 740i, cosmosschwarz
    Ex: '96 BMW 740i, cosmosschwarz
    Ex: '91 Mercedes-Benz 560SEC, perlmuttgrau

Cytat Zamieszczone przez michal_5000
    Cytat Zamieszczone przez sylwek7
    Dokładnie - wydaje mi się że to jakoś od roczników zależy. W mojej (lipiec '96) właśnie nie ma np. opcji zamykania po ruszeniu (kiedyś w Inchcape szukaliśmy takich ustawień na kompie i ich po prostu nie było). A w instrukcji obsługi na rok modelowy '97 (amerykańskiej wersji co prawda) - było to opisane jako standardowa funkcjonalność.
    Na pewno macie rację, ale jakby ktoś chciał i jego auto na to pozwoli, to można modyfikację zrobić praktycznie zerowymi nakładami. Nawiasem mówiąc modyfikacja polega właśnie na zmianie parametrów pracy LCM na tryb amerykański :)

Zaawansowany Użytkownik
    jak dla mnie to super
    M62 potrafi jeździc tak dobrze jak jego kierowca...

Początkujący Użytkownik
    BMW
    bez
    Cytat Zamieszczone przez sylwekk
    modyfikacja polega właśnie na zmianie parametrów pracy LCM na tryb amerykański :)
    ...jak to się robi?... :)
    potrzebne są międzymordzia, soft itepe? jak znam życie nie wystarczy chęć szczera... ;(

Cytat Zamieszczone przez vic
    Cytat Zamieszczone przez sylwekk
    modyfikacja polega właśnie na zmianie parametrów pracy LCM na tryb amerykański :)
    ...jak to się robi?... :)
    potrzebne są międzymordzia, soft itepe? jak znam życie nie wystarczy chęć szczera... ;(
    W rzeczy samej potrzebny jest soft i fejs... Ale wszystko zaczyna się od szczerej chęci... ;D

Początkujący Użytkownik
    BMW
    bez
    ;D ;D ;D się będę wybierał to wcześniej ustalimy jaki płyn i ile jest potrzebne ;D ;D ;D
    ...jak początkujący informatyk z informatykiem :> :> :>

Vip Vip Awatar PrzemoS
    BMW
    e91 2005 m47 2.0 d
    .. a podpinając się. Kto zajmuje się takimi rzeczami w okolicach Katowic ? Bo jestem baardzo zainteresowany ! ?
    Pozdrawiam, Przemos

Początkujący Użytkownik
    BMW
    e65 730d 2004
    Odświeżam troche temat.
    Jest ktoś w Kujawsko-pomorski coby to zrobił?
    Pozdrawiam serdecznie,

Były:
    e34 525 tds '95 chip na 172 KM
    e32 740i '93
    Kawasaki ZX 12R z PCIII 200 KM

Uprawnienia umieszczania postów