Pokaż wyniki od 1 do 10 z 92

Wątek: [mechanika] pompa oleju m60

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Cytat Zamieszczone przez walek
    Tzn wyciagam pompe podkladam podkladki i zakladam pompe??
    Nie do konca. Nie wklada sie podkladek, ale po odkreceniu sruby mocujacej pompe w otwor wklada sie ampula 8mm i kreci podkladka z grintem. Ta podkladka jest w pompie i wysuwa sie jak pokrecisz ampulem. Po wyregulowaniu luzu na lancuchu dokreca sie pompe 34Nm.

Pompa wisi na 3 srubach. 2 po stronie lewej (kierowcy) i jednej po stronie pasazera. Wlasnie regulacja jest pod ta jedna po stronie pasazera ;)

Jak wczesniej pisalem, warto wkrecic na klej, ewentualnie lekko mloteczkiem uszkodzic gwint- tak zeby lekko wcial sie w aluminium

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    740i
    Cytat Zamieszczone przez sylwek7 Zobacz posta
    Nie do konca. Nie wklada sie podkladek, ale po odkreceniu sruby mocujacej pompe w otwor wklada sie ampula 8mm i kreci podkladka z grintem. Ta podkladka jest w pompie i wysuwa sie jak pokrecisz ampulem. Po wyregulowaniu luzu na lancuchu dokreca sie pompe 34Nm.

Pompa wisi na 3 srubach. 2 po stronie lewej (kierowcy) i jednej po stronie pasazera. Wlasnie regulacja jest pod ta jedna po stronie pasazera ;)

Jak wczesniej pisalem, warto wkrecic na klej, ewentualnie lekko mloteczkiem uszkodzic gwint- tak zeby lekko wcial sie w aluminium
    Zdjęcia są nie moje ale mysle ze pomogą przynajmniej mi zobrazować sytuacje.

Czy regulacji łańcucha pompy oleju dokonuje się np imbusem 8mm po odkreceniu śruby zaznaczonej czerwona strzałką?
    czy dobrze rozumuje? Wkladam imbusa w otworek po wykręconej śrubie i krece az się zmniejszy luz a poźniej zakręcam śrubą?

Czy nasadka 10mm poprzykręcam 3 śruby mocujące pompe oraz te które znajdują się z tyłu?
    pytam gdyz nie chciałbym żeby w środku roboty zabrakło mi narzedzi:)
    Załączone miniatury Załączone miniatury sruba 2.jpg   sruba1.jpg  
    Ostatnio edytowane przez Seba665 ; 15-02-2012 o 01:54

Uprawnienia umieszczania postów