Ważne, żeby wymiar podany w ETK zgadzał się. Dobrze jest też kupić śruby o jakieś przyzwoitej twardości(np. 8.8).
Polecam też użyć klej/szczeliwo do śrub. Wkręcone śruby w ten sposób same na pewno nie poluzują się ;)
Celem wykształcenia nie jest napełnienie umysłu człowieka faktami; zadaniem jest nauczyć go, jak ma używać umysłu do.. myślenia. A często zdarza się, że człowiek lepiej umie myśleć, nie będąc krępowany wiedzą przeszłości.
Henry Ford
Nie pomagam przez tel, chcesz coś, jest pw, mail, gg, w ostateczności sms
i akuratnie te M8 się nie odkręcają , tylko te małe M6 ,które skręcają pompę w całość , trzeba pompę wykręcić wyjąć i wtedy dokręcać bo inaczej do wszystkich nie ma dostępu.
To w takim razie czy te śróby z podanych linków moge zastosować w razie czego czy się nie nadaja?
http://allegro.pl/sruba-szesciokatna...112129306.html
lub
http://allegro.pl/sruba-nierdzewna-d...101421425.html
witam chce troche odświerzyć temat mianowicie moje zapytanie brzmi czy w miare jak te śruby się odkręcają i pompa łapie luz to czy są wyczuwalne jakieś objawy??
Dzień Dobry. Naprawdę dobry. Kupiłem E38 M60B30, przyjechałem 350km do domu i się rozchorowałem. Przejechałem może 100km w okolicy domu i pojechałem do kumpla - mechanika na przegląd zawieszenia, wymiana wahaczy, tulej i proszę koniecznie aby zdjął miskę (kupiłem uszczelkę) skoro już zostawiam auto (miałem to robić sam).
Dzwonił właśnie. Dwie śrubki w misce, reszta poluzowana. NIE było słychać NIC!! Jako że nie ma on warsztatu typowo BMW mówi że się nie spodziewał takiego stanu rzeczy bo słuchał na zimnym, ciepłym, przy odpalaniu i gaszeniu - NIE SŁYCHAĆ NIC ABSOLUTNIE.
WARTO od razu zrzucać miskę, nie czekać do wymiany oleju.
Wyciągnąłem wnioski z Waszych wypowiedzi i dziś wstawiłem auto na sprawdzenie pod kątem tych nieszczęsnych śrubek.Uszczelka zakupiona - 140zł po rabacie. Jutro będę wiedzieć jaki jest/był stan rzeczy, wiem na pewno że miska nigdy raczej nie była odkręcana a auto na zegarze pokazuje teraz prawie 248kkm. Nastraszyliście mnie ;)!! i spać nie mogłem
"..Eco driving? No, thanks.."
140zł??? Victor Reinz po rabacie 49zł zapłaciłen...