Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 56

Wątek: 2,8 czy 3,0 ?

Zaawansowany Użytkownik Awatar grzechu4don
    BMW
    E38 na gwincie w 20 calach
    źle mnie zrozumieliście......
    chodziło mi o to że sam zakup e38 to już mega wydatek (wystarczy pośledzić wątki w technicznym)
    więc przy samych kosztach utrzymania/usterek/napraw ta różnica między 2.8 a 3,5/4.0 jest minimalna ;)
    zawieszeni/napęd/skrzynia itp są przy każdym silniku i utrzymanie tego jest drogie samo w sobie

nie czytaliście między wierszami co mam na myśli :sarcastic:

sam brałem pod uwagę 2.8 jak szukałem auta :p

btw marry christmas :pleasantry:

wstrząśnięty nie zmieszany Awatar WojtekD
    BMW
    e38 728 iA
    Blog
    11
    Ksywka "miliarder" i tak już poszła w świat ;D
    Gra muzyka

Zaawansowany Użytkownik Awatar grzechu4don
    BMW
    E38 na gwincie w 20 calach
    Cytat Zamieszczone przez WojtekD Zobacz posta
    Ksywka "miliarder" i tak już poszła w świat ;D
    żeby miała chociaż podstawy finansowe w praktyce (patrz avatar)

Doświadczony Użytkownik Awatar arturo193
    BMW
    W planach E38 750i
    Cytat Zamieszczone przez grzechu4don Zobacz posta
    żeby miała chociaż podstawy finansowe w praktyce
    Nigdy nie wiesz co przyniesie życie...niektórzy próbują wzbogacic sie całe życie i umieraja biedni...Ty przynajmniej od czegoś zacząleś...od ksywki:D A tak na poważnie,akurat w Norwegii różnica w cenie pomiędzy 2.8 a V8 jest dosyć znaczna...rzędu przynajmniej 30 tyś koron a to jest ponad 16 tyś zł...no ale z drugiej strony okazuje się,że 2.8 dobrze radzi sobie z tą budą...przynajmniej ja nie narzekam.Pozdrawiam.
    Volvo V70 T5 2.3 turbo 250KM 2002,Mercedes CLS 500 2005,Honda CRv 2.0 2007,BMW X5 4.4 2001...

Vip Vip Awatar ArekLand
    BMW
    E38 2.8i "Zender"
    Ja ma 2,8 i chwalę sobie tą jednostkę pewnie, że inne pojemności mają więcej koni czy też superowo "mruczą", ale jak to mówią "Każdy żyd swój towar chwali" Idąc dalej to - nie zapominajmy, że jest też silnik 2,5 TDS :pleasantry:

Zaawansowany Użytkownik Awatar harry22
    BMW
    Lexus LS460 , EX E65 730d ,EX E38 728iA
    Ja również złego słowa na 2.8 powiedzieć nie mogę :) Myślę że w 7er nie chodzi o osiągi lecz o komfort jaki daje nam podróż taką limuzyną :) Nie zależnie od tego co siedzi pod maską. Różnica to tylko wyposażenie które wiadomo, że w 2.8 nie powala:) Ale zawsze można dołożyć pewne opcje :]

Początkujący Użytkownik
    BMW
    Brak
    Generalnie to mi sie marzy e38 w 2,8 b/g z navi 4/3 ,dsp (system audio?), szyberdachem, masazem i pogrzewanymi fotelami.

Oczywiscie jak wiadomo fajna opcja tez jest 3,5, ale niestety spalanie juz mi nie pozwala na takie auto.

Opcjonalnie auto moglbym kupic w wakacje 2012, ale raczej pieniadze pojda na inny cel, ktory w pozjnieszym czasie pozwoli na zakup takie fury.

Zaawansowany Użytkownik Awatar maniek42
    BMW
    E 38 728iA/99r.
    Dołączę się do dyskusji ponieważ podobny problem miałem rok temu a mianowicie chorowałem na E38 4.0 i długo szukałem jak znalazłem to zasypało polskę śniegiem i nie mogłem po nią pojechać , byłem załamany a tu nagle przez przypadek dowiedziałem się że jest do kupienia betka i to w moim mieście o cztery lata młodsza od tej którą chciałem kupić tylko że z silnikiem 2,8. Nie byłem za bardzo zainteresowany ale kolega nalegał to pojechałem obejrzeć i co? mam ją do dzisiaj jestem bardzo zadowolony auto nieźle wyposażone piękny czarny kolor silnik igiełka spokojnie daje sobie radę z tym gabarytem przy małym wkładzie finansowym auto doprowadziłem do odpowiedniego stanu jaki należy się takiej limuzynie i mam nadzieję że jeszcze długo nim pojeżdżę. Poruszam się nim głównie po mieście i myślę że ten silnik w tym przypadku jest wystarczający. pozdrawiam........................................

Zaawansowany Użytkownik Awatar lionix
    BMW
    728 E38
    Cytat Zamieszczone przez harry22 Zobacz posta
    Ja również złego słowa na 2.8 powiedzieć nie mogę :) Myślę że w 7er nie chodzi o osiągi lecz o komfort jaki daje nam podróż taką limuzyną :) Nie zależnie od tego co siedzi pod maską. Różnica to tylko wyposażenie które wiadomo, że w 2.8 nie powala:) Ale zawsze można dołożyć pewne opcje :]
    no ale jak już limuzynka to takie V8 minimum by się przydało no i jakiś tam wygar, no a w R6 28 tego nie ma :P

ja jak bym miał możliwość to bym zamienił się na 4.4 V8 :) Lepszy dźwięk, wygar, a mi 2.8 pali i tak już dużo (16-18 miasto) wiec kit z tem
    a kupiłem 2.8 bo akurat było no i tanio, ale nie narzekam :) szału nie ma ale jak już pisałem i tak na światłach większość aut ciśnie więc jest ok :P
    a że w polsce 2.0 uchodzi za "o borze ile palji" to 2.8 i tak na wsiach pod sklepem robi szał "jezu drogi"

Cytat Zamieszczone przez 728i Zobacz posta
    PS. Gdzie znajduje sie ten symulator?
    w Łodzi w stowarzyszeniu przewoźników i spedytorów, koszt to chyba 300 czy tam 500 za godzine (nie pamiętam) ja jeździłem 4, no ale ja to mam w projekcie na kat. C+kwalifikacja wstępna więc za darmoche :) I na symulatorku było skzolenie z jazdy w warunkach ekstremalnych, eco driving i takie tam, fajnie można Scanią po śniegu bokiem polatać :D
    Ostatnio edytowane przez lionix ; 28-12-2011 o 10:30

Vip Vip Awatar Jakub
    BMW
    BRAK
    Jeżli tyle Ci pali 2.8 to masz coś GRUBO nie tak z silnikiem, rozumiem jak by to v8 było ale r6 powinno palić tak jak moja poprzednia 12-13 l MAX

B.-ądź M.-arce W.-ierny
    Opel Signum
    BMW jeszcze kiedyś kupię ;p

Ex- BMW e28 524td, e38 728i,e66 735LI , e36 316i 1.9 compact ,e46 M3 SMG ;)

Uprawnienia umieszczania postów