Strona 6 z 14 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 137

Wątek: Jak wycenicie swoje e38? Dzisiejsza wartość zdrowego 7er

Panowie, darujcie. O wyższości LPG nad resztą świata już nieraz było. Każdy leje co chce, jednych stać innych nie, a jeszcze inni wola tę kasę wydać na co innego.
    Z tą gadką że studenta stać na 750 to darujmy sobie również. Jakoś nie widzę stajni BMW pod każdą uczelnią. A ci studenci których ja znam popylali pociągiem, autobusem, względnie jakimś starym golfem lub tico. Więcej luzu, mniej napinki, serio.

Wracając do tematu ceny. Zdrowe 7er to doinwestowane 7er. Zacznijmy od tego. Mało kto sprzedaje dobre auto. Są rodzynki ale jest ich bardzo mało. Ja bym za swoje chciał przynajmniej część kasy którą utopiłem a rachunek też dobija powoli pod 50k. Mimo tego jest jeszcze parę rzeczy i na upartego jak bym chciał zrobić wszytko na 100% to jeszcze trochę bym musiał wsadzić. A ceny rynkowe są jakie są. Także cena ceną ale sprzedaje się za tyle za ile ktoś chce kupić i jeżeli nam to odpowiada w danym momencie.
    Ostatnio edytowane przez joe white ; 20-12-2011 o 14:22

Zaawansowany Użytkownik Awatar Rafciu
    BMW
    E38, 740iL, 2000rok
    Panowie, czy możecie zakończyć swoje porównywanki do toyot? Nie od dzisiaj wiadomo, że toyota przeniosła produkcje swoich samochodów do chin, dzięki czemu mają od groma poważnych akcji serwisowych. Nie sądzisz dobrus że to o czymś świadczy? Obecne samochody są produkowane po to, aby na nich zarabiały koncerny, nie po to aby jeździły.
    http://www.autogaleria.pl/news/index.php?id=2801
    http://moto.onet.pl/1646510,1,ogromn...ul.html?node=2
    http://motogazeta.mojeauto.pl/Aktual...a,150595,.html
    To przepraszam nazwałeś jakością i bezawaryjnością? Zejdź na ziemie i otwórz oczka :)

Temat bardzo trafny, tylko szkoda że zasrany za przeproszeniem, jakimiś porównaniami nie mającymi wiele wspólnego z rzeczywistością.
    Ja swoj samochód też chce sprzedać od pół roku i od tego pół roku nie mogę wystawić choćby aukcji. I nie jest to spowodowane lenistwem, czy brakiem czasu. Po prostu nie potrafię się z nim rozstać.
    Jeśli chodzi o wycenę to też nie wiem jak podejść do sprawy. Samochód to e38 740iL indywidual. Brak gazu, natomiast ma dużo opcji, łącznie z m pakietem (kiera i czarna podsufitka), pomarańczowe skóry, itd, itp. Jest po remoncie silnika, ma 20calowe nowe felgi i nowe opony Falken. Niestety obecnie do wymiany jest przednia szyba (za sprawą kamienia) i trzeba by tarcze zmienić z przodu. Samochód po naprawie tych elementów wyceniłbym na jakieś 40tyś.

Zaawansowany Użytkownik Awatar grzechu4don
    BMW
    E38 na gwincie w 20 calach
    ja może napiszę z innej strony......
    w sierpniu kupiłem moją poliftową za 18tyś z lpg (w tym 2 komplety alu 18" i 16")
    z autem poza klekotaniem vanosów(sprzedający uświadamiał mnie z takimi objawami) nic się nie dzieje,silniczek śmiga pięknie (zero błędów na kompie...odkąd jeźdze tylko na Pb),chodzi równo silnik i skrzynia,zawieszenie cichutkie.
    z elektryki wszystko działa,nic nie zniszczone wewnątrz,na zewnątrz małe wgniotki (wystarczy je wyciągnąć ale to na wiosnę zostawiam)

jedynym mankamentem auta była instalacja gazowa która jest obecnie rozłączona i czeka na demontaż :)

także na moim przykładzie widać że można kupić e38 za przyzwoite pieniądze i cieszyć się jazdą ;)

myśle że za te 18 mógłbym wycenić mimo że nie ma już lpg
    na wiosne zabieram się za vanosy i myśle że potem cena ciut podejdzie w górę :D

wstrząśnięty nie zmieszany Awatar WojtekD
    BMW
    e38 728 iA
    Blog
    11
    Każdy kolejny post dotyczący Toyoty będzie kasowany jaki OT !!!
    Ostatnio edytowane przez WojtekD ; 20-12-2011 o 19:52
    Gra muzyka

Vip Vip Awatar ArekLand
    BMW
    E38 2.8i "Zender"
    ... a ja moją E38 wyceniam na "Mniej niż 0-ooooooo", bo to Stara Busia jest No może nastka, bo zaraz jej 18 wyprawie - a była tak "pikna amerykańska" jak ją kupiłem - trochę jej jeszcze pozostało Lansu - bo banan na twarzy jak do Garażu Lukne !!! :D ale i tak ją kocham, bo moja Loszka jest Nie na kredyt hehehehe :p

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    740iA e-32
    Blog
    1
    kolego dobrus moment na silniku nie ma nic wspólnego z momentem na kołach to, że chwilowo nowy turbodiesel generuje 500nm to nie znaczy, że jego wartość całkowita przeisiona na asfalt jest większa jak w sporym v8 lub v12 to, że miałeś silnik z angola nie znaczy, że był dobry bez jaj wiem jak jedzie turbodiesel co dzienniem wyprzedzam ich dziesiątki tweż tak jak ty myślą, że są najszybsi 230km masz wykres czy wyciągnięte znikąd???? 330d to musi być po masakrycznych modach, żeby dać radę 540i i o trwałości takiego wynalazku nie wspomnę także skończ się ośmieszać mania silniczka 2.2 po chipie diesel z kopem to np 535d ale to jest 3,0 i biturbo twin scroll a nie dychawiczne r4 na jednej małej pompce przykro mi, że miałes wspomnienei po v8 ale to nie nasza wina

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    750iL
    Cytat Zamieszczone przez Saillupus Zobacz posta
    Do Rols Royca czy Ferrari też byś Gaz dał? litości ;/
    e38 to nie rolls royce, to tak samo bezklasowe auto jak Range Rover więc nie ma żadnej wartości ideologicznej w snobowaniu się nim. To zwyczajnie dobry samochód, nie arystokrata.

Bardzo szanuję pieniądze - przekonaj mnie dlaczego nie miałbym jeździć choćby AM DB9 na LPG? Nie przesadzam. Poważnie. Pb98 to przeżytek XX-wieku. LPG zawsze będzie 2x tańsze, 5x bardziej ekologiczne i 100x bardziej racjonalne. LPG to paliwo o większym potencjale od Pb98, zresztą cała przyszłość motoryzacji najbliższych kilkudziesięciu lat leży zapewne w paliwach gazowych. Chyba że zajdzie jakaś rewolucja w akumulatorach.

Przekonaj mnie proszę dlaczego nie miałbym będąc w tym samym centrum handlowym wypić kawy za 7zł która smakuje mi równie dobrze jak ta obok za 14zł...?

Ma to związek z tematem bo wciąż intryguje mnie fenomen chęci kupowania czegoś 2x drożej i jeszcze dopłacania za to w cenie auta żeby się lepiej poczuć (czyt. brak lpg) - "bo takie jak z fabryki bez modyfikacji". Za zaoszczędzone pieniądze - a na pewno żaden z nas nie ma ich ZA dużo, a jeśli ma to chętnie podam nr konta - możesz uszczęśliwić dziewczynę nowymi bucikami, dzieciaka, albo wypić lepsze wino, zjeść lepszy obiad aby poczuć się bliżej nieba.

Jestem za zrobieniem testu na kilku osobach ze zdrowym autem/autami. Nikt nie będzie wiedział na jakim paliwie jeździ kilkukrotnie tym samym lub takim samym samochodem dajmy na to 740i aut. Posadźmy naszych malkontentów i sprawdźmy czy rozpoznają który jest który :)

Wiadomo lepiej samemu założyć, ale żeby płacić mniej jeśli już jest....? Tego nie rozumiem. Jest milion czynników które bardziej przyczyniły się do potencjalnego zużycia/uszkodzenia auta niż instalacja gazowa. Przeciwnie - jeżeli samochód dobrze pracuje na gazie MUSI być utrzymywany w bardzo dobrej kondycji czyż nie tak?
    Ostatnio edytowane przez Michal750 ; 22-12-2011 o 01:36

Zaawansowany Użytkownik Awatar mati-e28
    BMW
    740i 99r. 320d 00r.
    najprościej udać sie do jakiegoś przedstawiciela autocasco albo do rzeczoznawcy i racjonalnie wycenić autko... cena giełdowa jest jaka jest i leci w dół.. to ze ktos chce 30/40 tys nie znaczy ze ktoś za tyle kupi... ja mam 99 rok 4,4 sportowe fotele nappa nawi i inne bajery dałem 16cie u szwaba.. zmieniłem skrzynie teraz robie silnik vanosy szlify jakies 12 tys zł to mnie pochłonęło i podejrzewam ze więcej jak 20k nie wyrwę.. mam papiery na wszystko co robię większość to faktury z aso.. ale powiedzmy sobie szczerze ze to żaden atut przy sprzedaży auta... większość ogłoszeń zaczyna sie ze sprowadzony 1wszy własciciel serwisowany i stan jak z salonu lub doinwestowany... jeżeli ktoś nie jest pasjonatem i nie lubuje sie w e38 każda inwestycja w ten samochód mija się z celem

Vip Vip
    BMW
    750iL840Ci730LiK53
    niestety towar jest tyle warty ile za niego dają.... ile wezme za 750il w indyvidualu, 100% bezwypadek, nic niegdy niemalowane, 100% sprawne, normalnie pracującem bez luzow w zawiasie, na nowym amorkach, tarczach, po serwisie skrzyni, klimy, po wymianie oleju, bez "wadliwej" elektryki, jedyny, ale naprawde jedyny minus to nieotwierająca sie w jedna strone roleta elektryczna, trzeba pomagac reką, 95r, zaraz ktos powie ze 20-25tys a co do czego jak wystawisz na alledrogo czy tu na forum to normalna cena bedzie około 12 tys zl......

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    m60b40
    dokladnie:)

Uprawnienia umieszczania postów