U mnie zadziałało od strzału, wszystkie kabelki wiedziałem gdzie idą bo większość wyciągałem sam (z wyjątkiem użądzeń z klapy) Czyli olej uzupełniłeś? drugi kabel szary z żółtym podłączyłeś do GM-a za schowkiem?
U mnie zadziałało od strzału, wszystkie kabelki wiedziałem gdzie idą bo większość wyciągałem sam (z wyjątkiem użądzeń z klapy) Czyli olej uzupełniłeś? drugi kabel szary z żółtym podłączyłeś do GM-a za schowkiem?
Za schowkiem narazie nic nie podlaczylem . Oleju jest do polowy tego pojemnika . Jutro podlacze ten kabel 3 kolorowy co ma isc do schowka do k-bus. Mam nadzieje ze po tym pojdzie.
Czyli oleju jest za mało, nawet gdy pompa się odezwie klapy nie podniesie. Radzę podłączyć wszystkie kable tak jak trzeba i dopiero uruchamiać system. Postaram się sprawdzić w który pin w GM-ie trzeba wpiąc ten drugi przewód, bo w twojej wersji nie ruszy ta klapa jeszcze długo, a szkoda było by coś uszkodzić.
Tylko ja ciagle nie rozumiem dlaczego wds wprowadza mnie w blad . Mozesz przy okazji sprawdzic co to ma byc za przekaznik (ten co mam dolozyc w miejsce za schowkiem ) ? Ewentualnie zrobic jakies zdjecie gdzie mam go wsadzic .
Ten przekaźnik jest rozpisany w WDS ;)
Celem wykształcenia nie jest napełnienie umysłu człowieka faktami; zadaniem jest nauczyć go, jak ma używać umysłu do.. myślenia. A często zdarza się, że człowiek lepiej umie myśleć, nie będąc krępowany wiedzą przeszłości.
Henry Ford
Nie pomagam przez tel, chcesz coś, jest pw, mail, gg, w ostateczności sms
Cursor ale nie na schemacie odnosnie klapy . A jak tak to zaznacz gdzie schemat umiescilem kilka postow wyzej .
Body->Locking and security function->central locking system(ZKE)->rear lid->ZV drive, automatic rear lid(HKM Boot-lid module)
Celem wykształcenia nie jest napełnienie umysłu człowieka faktami; zadaniem jest nauczyć go, jak ma używać umysłu do.. myślenia. A często zdarza się, że człowiek lepiej umie myśleć, nie będąc krępowany wiedzą przeszłości.
Henry Ford
Nie pomagam przez tel, chcesz coś, jest pw, mail, gg, w ostateczności sms
ok super znalazlem . ale jak to sie laczy z hydraulika do czego ten przekaznik jest
Nie dam rady porobić zdjęć bo mam wszystko ładnie poizolowane i słaby dostęp do kabelków, poza tym nie mam garażu a pogoda nie sprzyja więc musisz opierać się na wds.
Kilka postów wcześniej napisałem ci że to nie łączy się bezposrednio z hydrauliką, ale działa jako niezależny system wspomagający moment otwierania zamka.
hmm . ale i tak bez tego przekaznika system powinien zaczac dzialac ? Pytanie brzmi - czy bez k-bus tez system powinien zastartowac ?