Zamieszczone przez
sylwek7
Aby poznac pobor pradu zrob tak. Przy otwartej klapie zamknij sam zamek srubokretem - zgasnie lampka. Kluczyk w kieszen. Zdejmij kleme minusowa i pomiedzy kleme a styk minusowy zainstaluj szeregowo )w sposob pewny np. opaskami) miernik ustawiony za Ampery (zakres do 10 A). otworz drzwi sprawdz czy lampki sie swieca (kontrola mocowania miernika ;) ), zamknij drzwi i zamknij z pilota jak co wieczor :D . Jesli nie masz telefonu to po 16 minutach prad spoczynkowy powinien wynosic 50 mA. Jesli masz tel to dopiero po 70 minutach. Auto spi w momencie kiedy zgasnie dioda przy selektorze skrzyni aut. Jesli to manual to przed zamknieciem auta otworz schowek przed pasazerem. Podswietlenie zgasnie - auto spi. Mapisz jak obserwacje to poszukamy przyczyny dalej :razz: . Ciezka praca przed Toba ale czego sie nie robi dla naszych wozkow...
Bardzo szczegółowo i dokładnie tego się trzymaj... ;)
Ja na automacie już po ok 16 min. mam pobór na poziomie 0,025A a miałem podobne obawy jak ty na początku i okazało się że akku po prostu miał już wewnętrzne zwarcie... Wymiana na nówkę i po problemach...