Pokaż wyniki od 1 do 10 z 22

Wątek: 750i Wyrywa sama do przodu na wcisnietym hamulcu

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    wstrząśnięty nie zmieszany Awatar WojtekD
    BMW
    e38 728 iA
    Blog
    11
    Moim zdaniem to błąd elektroniki.
    Raz w życiu zdarzyło mi się, że na wciśniętym hamulcu i wrzuconym wstecznym auto dostało obrotów i niekontrolowanie dało napęd na tylną oś. Masakra. Dobrze, że była wolna 10-cio metrowa przestrzeń za mną i tych kilka ułamków sekundy na zastanowienie się co robić. Wyłączyłem silnik (przekręcając kluczyk w stacyjce). Zimny pot mnie oblał. Zatrzymałem się 2 m przed ulicą. Sytuacja miała miejsce w zimę ( jakieś -15 st. C) i po tym jak pomogłem odpalić z kabli inne auto. Doszedłem do wniosku, że musiał się przedostać do tzw. kompa jakiś bardzo fałszywy sygnał elektryczny i całe elektroniczne sterowanie silnikiem zwariowało.
    Od tego czasu zawsze jak komuś udostępniam mój prąd, zanim udam się w dalszą drogę gaszę na chwilę silnik i po chwili odpalam go ponownie. Zdarzyło się to tylko raz i mam nadzieję, że więcej już się nie zdarzy.
    Gra muzyka

Początkujący Użytkownik
    BMW
    750 iA
    w mojej 750 podnoszą się obroty na włączonej klimatyzacji o właśnie 300 - 400
    Dla Was to tylko samochody, a dla mnie to sens życia...

Zaawansowany Użytkownik Awatar ArtiWPR
    BMW
    ALPINA B12 6.0 BMW 750i 740i 740d
    Cytat Zamieszczone przez gawor89 Zobacz posta
    w mojej 750 podnoszą się obroty na włączonej klimatyzacji o właśnie 300 - 400
    To tak jak w kazdej sprawnej 750 :D ale gdyby to byla klima i bym ja odpalil to bym sie nie zatrzymal a hamowac bym musial guzikiem ze sniezynka ;)
    Born to be wild...

Vip Vip
    BMW
    750iL840Ci730LiK53
    Cytat Zamieszczone przez ArtiWPR Zobacz posta
    To tak jak w kazdej sprawnej 750 :D ale gdyby to byla klima i bym ja odpalil to bym sie nie zatrzymal a hamowac bym musial guzikiem ze sniezynka ;)
    a mi sie nic niepodnosi przy właczanej klimie, moze o 100 ale nie o 400, co ty masz 1000rpm na klimie???

Zaawansowany Użytkownik Awatar ArtiWPR
    BMW
    ALPINA B12 6.0 BMW 750i 740i 740d
    Cytat Zamieszczone przez krzywy191 Zobacz posta
    a mi sie nic niepodnosi przy właczanej klimie, moze o 100 ale nie o 400, co ty masz 1000rpm na klimie???
    Niemam 1000 wiadomo ze obroty sie podnosza ale nigdy nie sprawdzalem tak naprawde dokladnie o ile
    Born to be wild...

Uprawnienia umieszczania postów