Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 22

Wątek: 750i Wyrywa sama do przodu na wcisnietym hamulcu

Banned
    BMW
    BMW E38 740 IL
    No spoko przyjąłem to do wiadomości ale powiem żarty grubo się Ciebie trzymają he he ;)Wiem że nie jestem tu często ale swoją wiedzą chciałbym się podzielić np na tym forum bo nie kupuje oplów:P a sądzę że jako tako mam coś do powiedzenia :P

7er Freak Awatar Greg38
    BMW
    F02 750LxD E65 745i Prins VSI E38 740i Prins VSI
    Blog
    18
    Cytat Zamieszczone przez koqut25 Zobacz posta
    No a co masz na myśli jak zapytam bo w sumie pomogłeś w temacie strasznie :P
    Pisanie postu pod postem. Macie Panowie narzedzie EDYCJI i mozecie dopisywac do istniejacego watku kolejne wypowiedzi.
    Pozdr.

Greg38

UWAGA! Pomagam poprzez forum a nie PW lub GG! Masz pytanie - załóż temat i prześlij link a postaram się odpowiedzieć!

http://7er.pl
    http://bmw.n-sacz.pl
    http://bmw-diag.pl
    http://obd-can.pl
    http://auto-diag.de

Doświadczony Użytkownik Awatar prezE32s
    BMW
    Było 750iA, A8 4.2 D2 FL, Phaeton 3.2 V6, E270CDi W211 Avantgarde, jest: Phaeton 5.0 V10 TDi
    Zle kolego podpowiadasz o tych hamulcach. Ja w swojej e32 V12 też miałem taki problem, ale naszczęście sam się naprawił :)

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    wiele
    Cytat Zamieszczone przez koqut25 Zobacz posta
    Ja uważam że tempomat nie ma związku z tym ani żadna elektronika skoro piszesz że auto było serwisowane i ty byłeś już u kilku mechaników tak powiedzmy o nich i komputer nic nie wykrył szukaj winy tak jak mówię w układzie hamulcowym sprawdź go !

To szczerze obstawiam to że po prostu serwo ci siadło czyli przepuszcz ci płyn hamulcowy i nie trzyma odpowiedniego ciśnienia a masz automata dla tego ci wzrastaja obroty bo hamulce nie trzymają

jeśli nic na kompie nie pokazuje i w serwisie nic nie poradzili
    co ty za glupoty wypisujesz kogucie ? jak sie nie znasz to daruj sobie takie rady na forum, bo tylko wprowadzasz kogos w blad i robisz balagan.

ciekawe w jaki sposob uklad hamulcowy moze podniesc obroty silnika :D i od kiedy w servie jest plyn hamulcowy.. :sarcastic:

Zaawansowany Użytkownik Awatar tgracing
    BMW
    BMW E38 750iL '00 Cosmosswarz Shadowline, F11 535d xDrive '16, Ex. Mini R53 Cooper S '02 & E34 525i
    Cytat Zamieszczone przez dobrus Zobacz posta
    i od kiedy w servie jest plyn hamulcowy..
    Według mnie tylko w trakcie awarii.:D
    "Nada pode me separar do amor de deus" Ayrton Senna da Silva (1960-1994)

wstrząśnięty nie zmieszany Awatar WojtekD
    BMW
    e38 728 iA
    Blog
    11
    Moim zdaniem to błąd elektroniki.
    Raz w życiu zdarzyło mi się, że na wciśniętym hamulcu i wrzuconym wstecznym auto dostało obrotów i niekontrolowanie dało napęd na tylną oś. Masakra. Dobrze, że była wolna 10-cio metrowa przestrzeń za mną i tych kilka ułamków sekundy na zastanowienie się co robić. Wyłączyłem silnik (przekręcając kluczyk w stacyjce). Zimny pot mnie oblał. Zatrzymałem się 2 m przed ulicą. Sytuacja miała miejsce w zimę ( jakieś -15 st. C) i po tym jak pomogłem odpalić z kabli inne auto. Doszedłem do wniosku, że musiał się przedostać do tzw. kompa jakiś bardzo fałszywy sygnał elektryczny i całe elektroniczne sterowanie silnikiem zwariowało.
    Od tego czasu zawsze jak komuś udostępniam mój prąd, zanim udam się w dalszą drogę gaszę na chwilę silnik i po chwili odpalam go ponownie. Zdarzyło się to tylko raz i mam nadzieję, że więcej już się nie zdarzy.
    Gra muzyka

Początkujący Użytkownik
    BMW
    750 iA
    w mojej 750 podnoszą się obroty na włączonej klimatyzacji o właśnie 300 - 400
    Dla Was to tylko samochody, a dla mnie to sens życia...

Zaawansowany Użytkownik Awatar ArtiWPR
    BMW
    ALPINA B12 6.0 BMW 750i 740i 740d
    Cytat Zamieszczone przez gawor89 Zobacz posta
    w mojej 750 podnoszą się obroty na włączonej klimatyzacji o właśnie 300 - 400
    To tak jak w kazdej sprawnej 750 :D ale gdyby to byla klima i bym ja odpalil to bym sie nie zatrzymal a hamowac bym musial guzikiem ze sniezynka ;)
    Born to be wild...

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    740iA
    a moze wymien czujnik temp. u kumpla w passacie tak było tez ma automata i mu obroty skakały zie zawsze ale ....na kompie błedu nie było koszt czujnika w aso chyba 30 zł moge sie mylic ale ...........

Vip Vip
    BMW
    750iL840Ci730LiK53
    Cytat Zamieszczone przez ArtiWPR Zobacz posta
    To tak jak w kazdej sprawnej 750 :D ale gdyby to byla klima i bym ja odpalil to bym sie nie zatrzymal a hamowac bym musial guzikiem ze sniezynka ;)
    a mi sie nic niepodnosi przy właczanej klimie, moze o 100 ale nie o 400, co ty masz 1000rpm na klimie???

Uprawnienia umieszczania postów