I z takich pomysłów się biorą podwyżki składek![]()
I z takich pomysłów się biorą podwyżki składek![]()
widze ze sami uczciwi na forum:p
w CL-u podobno zawieszenie jest trudne do ogarniecia, bo tam ABC jest, ktos juz to mniej wiecej liczyl? wie gdzie to mozna oddac do regeneracji itd.? bo kupic taki samochod nie sztuka, ale zeby byl w pelni sprawny to moze sie okazac trudne, biorac pod uwage takze polityke braku zestawowo naprawczych podobnie jak zreszta w BMw wielokrotnie bywa
masz racje kolego tam jest ABC jest to bardzo skomplikowany ,drogi i niezwykle awaryjny układ hydrauliczny a remont nieżadko przewyższa wartość auta
ja bym nie zamienił e38 za takiego cl co prawda niby fajne takie duże coupe ale mam złe doświadczenie z w220 straszna lipa i to na 2 egzemplarzach s320cdi i s500. E66 760 miąłem okazje jeździć i jest to po prostu bajka, silnik ma tyle momentu że działa praktycznie w systemie 0/1 tzn. jak się doda trochę gazu nawet przy 1500 obr./min to wciska w fotel niemiłosiernie. Przy 120km/h na suchym przy dodaniu gazu były problemy z trakcją na suchym. W 760 jest tylko mały problem z tymi pompami paliwa. Ogólnie to kupił bym e66 750.
ja wprawdzie S600 czy CL600 nigdy nie miale bo mnie nie stać alem mogę powiedzieć, że wszystkie 5.0 litrowe MB bo takimi się poruszałem ciągną maxymalnie po kieszeni... Wydatki z rzędu 15000 na rok nie są niczym dziwnym przy eksploatacji takich motorów. Co nie oznacza, że nie jest to przyjemnie
:) Uwielbiam S-Klaso-pochodne pojazdy i każdemu polecam przygodę z takim autem w swoim życiu
wiekszosc MB z duzymi motorami zabija skrzynie. Mi w S500 padła po roku a nie jeżdżę za ostro.
ABC jest drogi w eksploatacji ale tak jak mi mówiono wiele razy u ASO Zasady mniej bym wydal na ABC niż ciągle mnawalający Airmatic.
W ABC wystarczy tylko uszczelniać kolumny amortyzatorów. W arimaticu trzebą często wymienić amor na nowy bo pęka poduszka powietrzna i ujjj
samego ABC nie da się regenerować - to nie Airmatic. Można tylko wymienić uszczelki amorów, płyn w układzie i pompę i to koniec. W większości przypadków wystarcza, ABC jest raczej długowiecznie. To amor hydrauliczny sterowany elektronicznie więc jak nic nie cieknie po nim to da się go uratować
Edytuj posty- zamiast pisać jednego pod drugim !
Ostatnio edytowane przez sennapowieka ; 11-01-2012 o 09:06
MB W140 S320 >> MB W220 S500 >> BMW 745i E65
a co sadzicie o czyms takim? http://allegro.pl/mercedes-cl-i2049354630.html
za tą kase można już kupić w215
Zgadza sie :D