Witajcie ,mam pytanko jak naprawić regulacje kierownicy góra - dół ,reszta działa i czy w motorze 4.8 367km wystepuje takie coś jak odma (odpowietrzenie komory korbowej) jeżeli tak to proszę o nr oe ,dzieki
Witajcie ,mam pytanko jak naprawić regulacje kierownicy góra - dół ,reszta działa i czy w motorze 4.8 367km wystepuje takie coś jak odma (odpowietrzenie komory korbowej) jeżeli tak to proszę o nr oe ,dzieki
Mialem te sam problem i wymienili mi cala ta galke od ustawiania kiery,uzywana-koszt 100zl z allegro..moze idzie to jakos naprawic,ale tego nie wiem..
Mam ten sam problem, z tym że słuchać działający przez chwile silniczek ale góra/dół nie działa. Czy to jest do naprawy czy należy wymienić cały element?
Rozumiem że mówimy o elektrycznej (nie wiem czy inne były) to aby zaczęła jeździć trzeba ruszyć trzpień od poruszania góra dół, czasami można użyć mesla ale w moim przypadku chyba za mocno pizłem i zaczęła skrzypieć i poszła do wymiany cała kolumna.
Jak rozbierzecie osłony kolumny tą dolną plastikową to będziecie widzieć.
Nie sądzę aby jakikolwiek silnik nie miał odmy ;)
Do N62 są zestawy naprawcze (dla 3,5l, 4.4l i 4.8l):
http://www.bmwstore.pl/pl/katalog/pr...L/sA/r2004/m01
Podnosisz plastik tuż pod licznikiem, zobaczysz taką podkładke na końcu ślimaka. Bierzesz sensowny śrubokręt, młotek i musisz zruszyć mechanizm, bo się zakleszczył. Typowy przypadek w e65. U mnie dwa rypnięcia i kiera działa do dzisiaj.
Tutaj masz detale i zdjęcia: http://www.bimmerfest.com/forums/sho...d.php?t=535918
Dokładnie na drugim zjdęciu w pierwszym poście jest podkładka, której trzeba przyłożyć. Operację poprzedź sprawdzeniem, czy przy ruszaniu joystickiem sychać cichutkie pytknięcie - znaczy, że wszystko jest OK, tylko układ się zakleszczył. Stawiam, że na 90% masz zakleszczony. Bić trzeba po podkładce - tak, żeby się obróciła. Inaczej zniszczysz przekładnię.
Ostatnio edytowane przez HTN ; 12-10-2015 o 18:47
Tylko jest jedno małe ale ta podkładka kręci się swobodnie dokoła !
Przysłuchaj się czy słychać cichutkie pstryknięcie przy używaniu joystika.
Jeszcze lepszym pomysłem jest podłaczenie się DIS. Tam masz w Steering columnt test czy joystik podaje sygnał. Naprawdę nic trudnego.
U mnie pomogła dopiero wymiana modułu znajdującego się pod kolumną .
Wysłane samodzielnie.
"Właściwością człowieka jest błądzić, głupiego - w błędzie trwać" (Cyceron)