hej!
u mnie poszedł pas tylny, klapa, zderzak lampa, podłoga w bagażniku i błotnik. a od spodu zbiornik i pewnie zawieszenie.
1400 byłoby znacząco za mało w moim przypadku.
pzdr!
hej!
u mnie poszedł pas tylny, klapa, zderzak lampa, podłoga w bagażniku i błotnik. a od spodu zbiornik i pewnie zawieszenie.
1400 byłoby znacząco za mało w moim przypadku.
pzdr!
Nie nastawiaj się na wysokie kwoty . 2 lata temu zimą facet wjechał we mnie multiplą. Była zima i samochody przed mną wpadały w poślizg , aby nie wpaść w inne samochody trochę stanąłem bokiem . A facet Multiplą jechał za szybko i mnie skasował. W ubezpieczalni powiedzieli ,ze to jest częściowo moja wina bo mogłem stać prosto - nie pomogły groźby , prośby itp. Uznali 40% mojej winy i wypłacili 3,5 tyś za Mondeo Mk2 2.0 kombi z 2000r + złom musiałem zabrać ( który sprzedałem później za 2,2 tyś) . Tak więc 4 tyśki byłem w plecy .
Myślę ,że przyczepią się do stanu zewnętrznego , oszukują strasznie jak się tylko da...
Powiedz mi czy wzywałeś karetkę ? Możesz iść zawsze do lekarza ,że się źle czujesz itp to będziesz miał hajs z NWW..
były trzy straże pożarne i policja. ofiar, ani rannych nie było.
oczywiście mandat dla sprawcy, więc uważam, że w tej kwestii ubezpieczalnia nie będzie dyskutowała.
z lekarzami nie będę czarował, jak wszystko jest ok ze zdrowiem.
wiadome że wysokich kwot nie będzie, ale nie chciałbym dużo stracić :icon_neutral:
a czy przy małej propozycji wypłaty mogę wstawić do ASO na naprawę bezgotówkową (rozliczenie fakturami)??
pzdr!
no właśnie za bardzo nie wiem, gdzie czytać....
może źle myślę, ale wydaje mi się, że uszkodzony przedmiot powinien zostać przywrócony do stanu sprzed uszkodzenia.
a właściciel wybiera wariant, w jaki to ma się odbyć - w skrócie kasa na rękę lub naprawa.
zdaję sobie sprawę, że wartość auta i wartość odszkodowania to dość niskie kwoty, ale mimo to nie lubię gdy ktoś oszukuje.
a czy istnieje takie coś, że przy szkodzie całkowitej auto się złomuje i ubezpieczyciel dopłaca resztę?
pzdr!
Dziwne te 3700, bo ja pod koniec 2010 miałem wycenę swojej 740 '93 i wg. Eurotaxu auto było wtedy warte 9600zł. Do ręki dostałem 8200 bodajże ;D Ale Panu likwidatorowi pokazywałem wszystki9e wyposażenie a on notował. Nawet takie banały jak elektryczne szyby, lusterka, grzane fotele czy tempomat.
Hej, nie wiem Tuczi skąd miałeś tą wycenę, ale kolega robił z OC w tamtym roku e38 740 z 99 roku i wycenili auto na na 9 tyś w Compensie. Za takie pierdoły jak hak Oris, Lumbar Support itd. za całe wyposażenie dodatkowe dostałem korektę 84 PLN, słownie osiemdziesiąt cztery złote:) Auto było wycenione na 3038 PLN plus 84 PLN za wyposażenie plus 799 PLN za opony i minus 264 PLN za niedoskonałości, w sumie wyszło 3657 PLN. Na szczęście wycenę mam na kompie, więc mogłem przytoczyć. Elektryczne szyby, tempomat, elektryczne lusterka są w 750 wpisane jako wyposażenie standardowe, więc nie ma za to korekty, jest to wylistowane na wycenie z dopiskiem standart i korekta 0 PLN. W tym miesiącu kupowałem ubezpieczenie i wartość auta wedle eurotaxu w mBanku to 2850 PLN.
pozdrawiam Bartek
Sprawę przerabiałem prawie 2 lata wstecz ale wątpię żeby coś się zmieniło. W moim wypadku wycena odszkodowania wynosiła na początku 8tys. po kilku pismach do ubezpieczyciela sprawcy łączna kwota wyniosła lekko ponad 20tys. Nadmienię iż skorzystałem również z rzeczoznawcy od mojego ubezpieczyciela, pomimo "szkody całkowitej" Mogłem się domagać naprawy auta (zaproponowana przez ub. sprawcy wynosiła ok. 11tys. ASO to już koszt 24:)
Nie zależało mi na naprawianiu auta więc doszedłem do kompromisu z ubezpieczycielem (Przyznam tylko że na aucie nie straciłem ani grosza:)
Warto pamiętać że przez cały ten czas należy sie nam auto zastępcze jednak nie lepszej klasy niz auto uszkodzone.
V8 Garage
z tego co piszecie koledzy, a także z tego co rozmawiałem ze znajomymi, to bardzo zależy właśnie od podejścia pana likwidatora... jutro się z nim zmierzę :p
a może warto złożyć jakąś grubą felgę? czy wystarczy że pokaże letnie koła?
pzdr!