Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 52

Wątek: może będzie... na razie jest E34 - KAREP -

Zaawansowany Użytkownik Awatar KAREP
    BMW
    E34
    Blog
    1
    hej!
    u mnie poszedł pas tylny, klapa, zderzak lampa, podłoga w bagażniku i błotnik. a od spodu zbiornik i pewnie zawieszenie.
    1400 byłoby znacząco za mało w moim przypadku.
    pzdr!
    http://img19.imageshack.us/img19/6586/ftjg.jpg

Zaawansowany Użytkownik Awatar kubosh
    BMW
    E46 330xd E53 4.4i E65 730d lift
    Blog
    9
    Nie nastawiaj się na wysokie kwoty . 2 lata temu zimą facet wjechał we mnie multiplą. Była zima i samochody przed mną wpadały w poślizg , aby nie wpaść w inne samochody trochę stanąłem bokiem . A facet Multiplą jechał za szybko i mnie skasował. W ubezpieczalni powiedzieli ,ze to jest częściowo moja wina bo mogłem stać prosto - nie pomogły groźby , prośby itp. Uznali 40% mojej winy i wypłacili 3,5 tyś za Mondeo Mk2 2.0 kombi z 2000r + złom musiałem zabrać ( który sprzedałem później za 2,2 tyś) . Tak więc 4 tyśki byłem w plecy .
    Myślę ,że przyczepią się do stanu zewnętrznego , oszukują strasznie jak się tylko da...
    Powiedz mi czy wzywałeś karetkę ? Możesz iść zawsze do lekarza ,że się źle czujesz itp to będziesz miał hajs z NWW..

BMW
    E34
    Blog
    1
    były trzy straże pożarne i policja. ofiar, ani rannych nie było.
    oczywiście mandat dla sprawcy, więc uważam, że w tej kwestii ubezpieczalnia nie będzie dyskutowała.
    z lekarzami nie będę czarował, jak wszystko jest ok ze zdrowiem.

wiadome że wysokich kwot nie będzie, ale nie chciałbym dużo stracić :icon_neutral:

a czy przy małej propozycji wypłaty mogę wstawić do ASO na naprawę bezgotówkową (rozliczenie fakturami)??
    pzdr!

Vip Vip Awatar ttrol
    BMW
    e32 750 II 88/W124 250D V 93
    Cytat Zamieszczone przez KAREP Zobacz posta
    były trzy straże pożarne i policja. ofiar, ani rannych nie było.
    oczywiście mandat dla sprawcy, więc uważam, że w tej kwestii ubezpieczalnia nie będzie dyskutowała.
    z lekarzami nie będę czarował, jak wszystko jest ok ze zdrowiem.

wiadome że wysokich kwot nie będzie, ale nie chciałbym dużo stracić :icon_neutral:

a czy przy małej propozycji wypłaty mogę wstawić do ASO na naprawę bezgotówkową (rozliczenie fakturami)??
    pzdr!
    Z tym ASO to chyba żartujesz, poczytaj jakie są zasady wypłaty odszkodowania. Naprawią Ci bezgotówkowo w ASO za 10 tyś, ubezpieczyciel odda Ci 1 tyś, a resztę ASO ściągnie Ci z konta, tak to działa :)
    pozdrawiam Bartek

BMW
    E34
    Blog
    1
    no właśnie za bardzo nie wiem, gdzie czytać....

może źle myślę, ale wydaje mi się, że uszkodzony przedmiot powinien zostać przywrócony do stanu sprzed uszkodzenia.
    a właściciel wybiera wariant, w jaki to ma się odbyć - w skrócie kasa na rękę lub naprawa.

zdaję sobie sprawę, że wartość auta i wartość odszkodowania to dość niskie kwoty, ale mimo to nie lubię gdy ktoś oszukuje.

a czy istnieje takie coś, że przy szkodzie całkowitej auto się złomuje i ubezpieczyciel dopłaca resztę?
    pzdr!

Smerf Czepialski Awatar tuczi77
    BMW
    E32 740iA
    Blog
    1
    Dziwne te 3700, bo ja pod koniec 2010 miałem wycenę swojej 740 '93 i wg. Eurotaxu auto było wtedy warte 9600zł. Do ręki dostałem 8200 bodajże ;D Ale Panu likwidatorowi pokazywałem wszystki9e wyposażenie a on notował. Nawet takie banały jak elektryczne szyby, lusterka, grzane fotele czy tempomat.

Vip Vip Awatar ttrol
    BMW
    e32 750 II 88/W124 250D V 93
    Cytat Zamieszczone przez tuczi77 Zobacz posta
    Dziwne te 3700, bo ja pod koniec 2010 miałem wycenę swojej 740 '93 i wg. Eurotaxu auto było wtedy warte 9600zł. Do ręki dostałem 8200 bodajże ;D Ale Panu likwidatorowi pokazywałem wszystki9e wyposażenie a on notował. Nawet takie banały jak elektryczne szyby, lusterka, grzane fotele czy tempomat.
    Hej, nie wiem Tuczi skąd miałeś tą wycenę, ale kolega robił z OC w tamtym roku e38 740 z 99 roku i wycenili auto na na 9 tyś w Compensie. Za takie pierdoły jak hak Oris, Lumbar Support itd. za całe wyposażenie dodatkowe dostałem korektę 84 PLN, słownie osiemdziesiąt cztery złote:) Auto było wycenione na 3038 PLN plus 84 PLN za wyposażenie plus 799 PLN za opony i minus 264 PLN za niedoskonałości, w sumie wyszło 3657 PLN. Na szczęście wycenę mam na kompie, więc mogłem przytoczyć. Elektryczne szyby, tempomat, elektryczne lusterka są w 750 wpisane jako wyposażenie standardowe, więc nie ma za to korekty, jest to wylistowane na wycenie z dopiskiem standart i korekta 0 PLN. W tym miesiącu kupowałem ubezpieczenie i wartość auta wedle eurotaxu w mBanku to 2850 PLN.
    pozdrawiam Bartek

Zaawansowany Użytkownik Awatar tomgtdek69
    BMW
    E39 540iA
    Cytat Zamieszczone przez ttrol Zobacz posta
    Z tym ASO to chyba żartujesz, poczytaj jakie są zasady wypłaty odszkodowania. Naprawią Ci bezgotówkowo w ASO za 10 tyś, ubezpieczyciel odda Ci 1 tyś, a resztę ASO ściągnie Ci z konta, tak to działa :)
    Sprawę przerabiałem prawie 2 lata wstecz ale wątpię żeby coś się zmieniło. W moim wypadku wycena odszkodowania wynosiła na początku 8tys. po kilku pismach do ubezpieczyciela sprawcy łączna kwota wyniosła lekko ponad 20tys. Nadmienię iż skorzystałem również z rzeczoznawcy od mojego ubezpieczyciela, pomimo "szkody całkowitej" Mogłem się domagać naprawy auta (zaproponowana przez ub. sprawcy wynosiła ok. 11tys. ASO to już koszt 24:)
    Nie zależało mi na naprawianiu auta więc doszedłem do kompromisu z ubezpieczycielem (Przyznam tylko że na aucie nie straciłem ani grosza:)
    Warto pamiętać że przez cały ten czas należy sie nam auto zastępcze jednak nie lepszej klasy niz auto uszkodzone.
    V8 Garage

BMW
    E34
    Blog
    1
    z tego co piszecie koledzy, a także z tego co rozmawiałem ze znajomymi, to bardzo zależy właśnie od podejścia pana likwidatora... jutro się z nim zmierzę :p
    a może warto złożyć jakąś grubą felgę? czy wystarczy że pokaże letnie koła?
    pzdr!

Smerf Czepialski Awatar tuczi77
    BMW
    E32 740iA
    Blog
    1
    Znalazłem tę wycenę. Nieco się pomyliłem, ale w sumie niewiele. Wg Eurotaxu - 8500, likwidator zaproponował wycenę na poziomie 9200, wypłacone 8200.

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	Zrzut010.jpg
Wyświetleń:	31
Rozmiar:	91.0 KB
ID:	4242

Uprawnienia umieszczania postów