Strona 5 z 9 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 88

Wątek: Moja smutna historia z Bmw 750i E32.

Doświadczony Użytkownik Awatar prezE32s
    BMW
    Było 750iA, A8 4.2 D2 FL, Phaeton 3.2 V6, E270CDi W211 Avantgarde, jest: Phaeton 5.0 V10 TDi
    Kojarze tych gości :) wcześniej mieli D2 teraz stoi tam piękna D3.

Doświadczony Użytkownik Awatar rodzinabmw
    BMW
    było 730i V8 manual SATIN CHROME co mnie pokusiło by je sprzedać???
    lepiej jednak zostań przy E32, zainwestuj w remont czy też wymianę silnika i ciesz się kolego V12 w jedynej słusznej marce.

Doświadczony Użytkownik Awatar prezE32s
    BMW
    Było 750iA, A8 4.2 D2 FL, Phaeton 3.2 V6, E270CDi W211 Avantgarde, jest: Phaeton 5.0 V10 TDi
    Rodzina dlaczego taka nagła zmiana zdania? Wielowachaczowe zawieszenie mnie nie przeraża. Kupuje Audi. E32 stoi w garażu. Będę je pomału naprawiał.

BMW
    Cytat Zamieszczone przez prezE32s Zobacz posta
    Rodzina dlaczego taka nagła zmiana zdania? Wielowachaczowe zawieszenie mnie nie przeraża. Kupuje Audi. E32 stoi w garażu. Będę je pomału naprawiał.
    ja zawsze obstawiałem przy BMW, zaczynałem od E30 1,6 (90r) ładne kilka lat temu, póżniej E34 520i (przekładka na 2,5) i od ponad 3 lat E32, służbowo poruszam się W124 2,5D, wygoda w porównaniu do E32 żadna na dłuższych trasach ale spalanie zachwyca lecz osiągi nie, no ale coś za coś. I nadal choruje na E32 V12 (jako drugie BMW w domu) ale mnie obecnie nie stać więc nie kupuje, Ty już masz więc trzymaj i pieść.

Moderator Mod Awatar BOSS
    BMW
    740i
    Cytat Zamieszczone przez prezE32s Zobacz posta
    Notorycznie miałem problem z odłączającą się połową silnika mimo wymienionych na nowe świec, kabli, uszczelek pod kolektorami ssącymi. Później pojawił się problem z szarpiącą skrzynią biegów, z wydechem, z tylnym zawieszeniem (gruchy nivo). Na maskę ktoś wylał ki jakiś kwas i zszedł lakier, a na parkingu jakiś pacan wjechał mi w tylne boczne drzwi i uciekł. Ostatnio byłem u mechanika i postawił diagnozę, że prawdopodbnie mam rysę albo jakieś małe pęknięcie na szóstym cylindrze w prawej głowicy, i dlatego odłącza przy zagrzanym motorze.
    Patrzac na bieg wydarzen ktory opisujesz to niestety wiele jest tez twojego udzialu-
    dlaczego X-czasu temu nie doprowadziles silnika do ladu - a uzytkowales dalej- szarpiacy silnik zajezdza kazda skrzynie aut wiec sie nie dziw ze wkoncu padla, wydechowi tez nie jest lepiej jak polowa silnika kuleje, pompa wspomagania tez nie wyrabia z cisnieniem dla nivo jak silnik ledwo dyszy...

Jasne ze auto nowka nie bylo, ale zaniedbanie takich rzeczy w BMW mercu lub innej marce zawsze spowoduje podobne symptomy.

p.s: solidne i tanie w eksploatacji audiki skonczyly sie w 1996r...
    Ostatnio edytowane przez BOSS ; 13-12-2011 o 20:46
    Każdy człowiek jest jak książka, ma dobre strony, wystarczy tylko przekartkować te złe !!!

Super Moderator Awatar Anatol
    BMW
    e38 735 iA
    Tok rozumowania BOSS-a doprowadza do opinii o BMW. Jest ona tragiczna ,bo to same trupy i padalce ... Staropolskie przysłowie "się dba się ma" :D
    Jak słynne o TeDeeSach :D

Vip Vip Awatar Dzuda
    BMW
    E32 735i , G11 750i M-pak ; MB 560 SEC 88'
    Cytat Zamieszczone przez rodzinabmw Zobacz posta
    służbowo poruszam się W124 2,5D, wygoda w porównaniu do E32 żadna na dłuższych trasach
    I tu bym się z Tobą baardzo kłócił. Może dlatego że e32 mam dość sporo obniżone ale jak po zlocie,gdzie robiłem 350km w jedną stronę wysiadałem wypoczęty. Fakt...mam 2.0d,osiągi nie powalają (hehe) ale np moim "osiołkiem" ciut lepszy komfort jest niż w e32. Dodam tylko że i w e32 i w124 mam nowy CAŁY zawias... (wszystko)

Nie porównuję tych aut z E60 bo to przepaść tylko te dwa modele o których wyżej wspomniałeś. Nie zapominajmy o tym że e32 to flagowy model z lat 80' tak jak i w124 było wtedy "średnią" klasą jak np e34

Vip Vip Awatar ttrol
    BMW
    e32 750 II 88/W124 250D V 93
    Przecież W124 to wielowahacz z tyłu, komfortem e32 bije na głowę. Niestety, zawias w e32 jest rodem z lat 60 tych, co nie zmienia faktu, że bardzo lubię swoje e32. Wielowahacz merca powstał w 81 roku, pierwsze auto z tym zawieszeniem to MB 190, to była wtedy rewolucja.
    pozdrawiam Bartek

BMW
    Dzuda, obecnie pracuje koło Strykowa na A2, do domu mam ok 320 km, jeździłem swoją E32 kilka razy i moje odczucia są takie, że lepiej, wygodniej mi było w E32 może dlatego że mam sportsize a w mercedesie zwykłe siedzenia. W mercedesie zawieszenie igła (w tamtym tyg. byłem na stacji sprawdzić) w BMW zawieszenie dobre. Dobrze się jeździ W124 ale mam wrażenie, że w E32 jest wygodniej.

Zaawansowany Użytkownik Awatar tom_0808
    BMW
    7 E32 3.5iL, 1991, automat.
    Ja powiem tak, co do komfortu to zarowno jednym jak i drugim jezdzi sie super wygodnie (E32, W124), jedynie jezeli usiadzie sie na tylnej kanapie w mercu to ciasno jest w porownaniu do bmw, ale moze tylko dlatego iz posiadam dluzsza wersje BMW. Swoim cudem na tylnej kanapie mialem okazje jechac dwa razy noi szczerze powiem bardzo malo jest samochodow w ktorych z tylu jezdzi sie wygodnie. W mercu siedzenia jak i kanapa na sprezynach daje tez komfort jazdy. Ale W124 to jednak nizsza polka niz seria 7, porownywac wypadalo by E32 z W126 a tym jezdi sie tez nie ziemsko.

Uprawnienia umieszczania postów