Kupuj Audi - będziesz zadowolony :D
Kupuj Audi - będziesz zadowolony :D
Moje EX - E38 730i '95, E38 735iA '98
A8 bardzo ładne auto, szczególnie już polifotwe :)
Szkoda że e32 tak Cie pokrzywdziło, ja też już miałem momenty zwątpienia ale na szczęście przeszło.
Evan piszesz poważnie? :)
Bardzo poważnie :)
Mam A8 od roku i jestem zadowolony. Faktycznie zawieszenie wielowahaczowe, aluminiowe to jakaś zemsta konstruktorów z Audi ale poza tym jest przyjemnie ;)
Ceny części też nie są wygórowane. Jeśli chodzi o kpl zawieszenia na przód - czyli 8 wahaczy to kosztują od 1200zł do 4000zł za oryginał. Są to ceny D3 ale myślę, że akurat przy zawieszeniu będzie podobnie w D2.
Zwróć uwagę na skrzynię bo ta lubi padać- szczególnie wsteczny. Stan nadwozia też jest ważny bo naprawy są problematyczne.
Moje EX - E38 730i '95, E38 735iA '98
Mi ew. Przedlift sie widzi nie lubie ałdi ale tez mysle i wiem ze sa dobre.
Chłop ma dość dokładania i pewnie spalania a wcale szału nie ma :P nawet jeśli to nie ma warunków gdzie szybko jeździć jeżdząc po mieście z normalną predkością M70 spala 2,3 razy więcej niż inne auto jadące tak samo.
JA też miewałem te momenty nie raz nie dwa lecz wiele razy
to że starszy nie znaczy gorszy powiem szczerze w220 to przy w140 to chińskie gów.o popytaj tych co znają temat są opinie że w220 to najgorszy mercedes w histori kolego 2 miesiące temu sprzedałem w140 miałem 8 lat to wiem co pisze komfort,wykonanie ,materiały nie ma sobie równych chyba że bentley maybach itp
z tego co wiem to tam tylko są słabe automaty. Ale jeśli jesteś w temacie to oczywiscie wezmę to pod uwagę on mnie korci gdyż jest ładny fajnie wyposażony i niezbyt drogi w zakupie.
Ale przed poważną decyzją kupna zagłebie sie w temat zeby nie zalowac.
Nie no wiadomo On nie jest zły [w140] lecz wyglada jak nieco napompowane w124 z gorszym tyłem. Też kiedyś o nim myslalem ale nie duzo drozszy w220 srodek i wyglad jest o wiele lepszy
PANOWIE Jędrek i Maniac !!!
przypominam o temacie tego watku, on nie jest o Mercedesie.Prosze nie robić OT
https://7er.pl/signaturepics/sigpic836_6.gif SIEDEM GRZECHÓW GŁÓWNYCH !!!
Fakt gdybym miał do roboty tylko silnik to bym to zrobił. Odzywa mi się zawieszenie z tyłu i łącznik wału, sączy się olej z mostu, auto wypadałoby też pomalować i zakonserwować, po za tym 750i to nie jest już auto na dzisiejsze czasy a gazu do V12 nie da rady zamontować poprawnie. Dlatego auto wstawiłem do garażu i w wolnych chwilach coś tam napewno pogrzebie przy niej... Skrzynia w A8 już po remoncie, dostanę fakturę :)