Pokaż wyniki od 1 do 10 z 42

Wątek: odma,dwa pojęcia!!

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Banned
    BMW
    BMW E38 740 IL
    Hmm... ciekawa teoria a wiesz do czego służy odma to jest odpowietrzenie skrzyni korbowej a to właśnie robi separator oleju więc czy go się nie wymienia :P A co do płynu całkiem możliwe że masz za po wietrzony układ chłodzenia a pompę wody wymieniałeś i czy kiedyś ktoś to robił ?

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    wiele
    Cytat Zamieszczone przez koqut25 Zobacz posta
    Hmm... ciekawa teoria a wiesz do czego służy odma to jest odpowietrzenie skrzyni korbowej a to właśnie robi separator oleju więc czy go się nie wymienia :P A co do płynu całkiem możliwe że masz za po wietrzony układ chłodzenia a pompę wody wymieniałeś i czy kiedyś ktoś to robił ?
    separator oleju nie odpowietrza skrzyni korbowej. On ma za zadanie oddzielac drobinki oleju od powietrza zasysanego przez membranę w odmie.
    Ostatnio edytowane przez dobrus ; 16-12-2011 o 13:56

Vip Vip Awatar Adus81
    BMW
    e38 740i V8
    Cytat Zamieszczone przez dobrus Zobacz posta
    separator oleju nie odpowietrza skrzyni korbowej. On ma za zadanie oddzielac drobinki oleju od powietrza zasysanego przez membranę w odmie.
    dobrus dla mnie jest już wszystko jasne tak jak pisałem,płynu nie ubywa,troszkę oleju zaczęło ubywać z dnia na dzień.Tą odmę i tak wymienię,bo już ją zakupiłem i ten wąż co wychodzi z odmy do serva.Prędzej już mi tłumaczyłeś wszystkowielkie dziękiw razie pytań to się odezwę:p pozdro

Vip Vip Awatar Adus81
    BMW
    e38 740i V8
    Cytat Zamieszczone przez koqut25 Zobacz posta
    koqt25 czytałeś wszystko dokładnie:D co do płynu to pisałem że chłodnica była wymieniana i być może dlatego ubyło płynu,bo może się w jakiś sposób odpowietrzył układ:p wszystko jest ok z płynem!!Wszystko to jest w/w.;)!!

Uprawnienia umieszczania postów