Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 42

Wątek: odma,dwa pojęcia!!

Vip Vip Awatar Adus81
    BMW
    e38 740i V8
    Koledzy dzisiaj się przyglądałem tej całej odmie,ponieważ prędzej mi czas nie pozwalał wiem już że będę mieć problem z odkręceniem śrub,bo widocznie ktoś już coś prędzej kombinował i torx jest objechanyale mam pytanie odnośnie przewodu paliwowego.Trochę tam ogranicza dostęp i jeżeli go odkręcę to na pewno poleci paliwo,ale ile co i jak??Czy tylko tyle co jest w przewodzie,czy może ma jakieś ciśnienie i będzie się lało cały czas i czy po odkręceniu tego przewodu będę musiał odpowietrzać układ paliwowy??Proszę o pomoc w odpowiedzi

Zaawansowany Użytkownik Awatar kasin
    BMW
    E38 735i
    tylko trochę ci wyleci tego paliwa.a układ sam sie odpowietrzy

Vip Vip Awatar Adus81
    BMW
    e38 740i V8
    Cytat Zamieszczone przez kasin Zobacz posta
    tylko trochę ci wyleci tego paliwa.a układ sam sie odpowietrzy
    super wielkie dzięki za info

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E38 740IA M60, E39 525d
    również nie wiem od czego to zależy bo u mnie w m60b40 12/95r mam tak że przewód od serwa wchodzi w króciec w odmie jeden malutki króciec jest zaślepiony taką gumką a drugi symetrycznie po drugiej stronie ma wężyk który jest podłączony do listwy wtryskowej rozumiem że do regulatora na listwie? ale ostatnio wymieniałem kumplowi w e38 730 manual 94r odmę i tam było trochę inaczej, tzn z tego małego króćca co jest u mnie zaślepiony idzie wężyk na kolektor jest podłączony do takiego małego zaworu czarno-białego i na kolektorze zamontowane jest jakieś urządzenie metalowe i ten wężyk tam wchodzi. Zdziwiło mnie to bo ja tego nie mam. Bo słyszałem ze o jakiejś opcji pt. Redukcja spalin Euro II. Może to do tego?

Vip Vip Awatar Adus81
    BMW
    e38 740i V8
    Cytat Zamieszczone przez 525d Zobacz posta
    również nie wiem od czego to zależy bo u mnie w m60b40 12/95r mam tak że przewód od serwa wchodzi w króciec w odmie jeden malutki króciec jest zaślepiony taką gumką a drugi symetrycznie po drugiej stronie ma wężyk który jest podłączony do listwy wtryskowej rozumiem że do regulatora na listwie? ale ostatnio wymieniałem kumplowi w e38 730 manual 94r odmę i tam było trochę inaczej, tzn z tego małego króćca co jest u mnie zaślepiony idzie wężyk na kolektor jest podłączony do takiego małego zaworu czarno-białego i na kolektorze zamontowane jest jakieś urządzenie metalowe i ten wężyk tam wchodzi. Zdziwiło mnie to bo ja tego nie mam. Bo słyszałem ze o jakiejś opcji pt. Redukcja spalin Euro II. Może to do tego?
    nie wiem do czego,ale ja też mam jedną zaślepioną,ale w innych modelach wychodzą dwa wężykipytaj dalej:D

yazg.o.t. Vip Awatar yaz
    BMW
    e243164gt
    Blog
    14
    Ostatnio linkowałem to w dziale e32, ale może Tobie też się przyda.
    STRONA z filmami instruktażowymi. W tym wypadku z wymiany odmy na przykładzie e38 4.0.

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    było e34 3.0 m60
    jeden idzie do regulatora ciśnienia paliwa , drugi jak jest to idzie do sterowania zaworem tzw. "suszarki" a duży powinien iść do serwa , ale niektóre wersje mają podciśnienie serwa wzięte z przodu kolektora dolotowego obok przepustnicy

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E38 740IA M60, E39 525d
    Do czego ten zawór "suszarka" służy?

Vip Vip Awatar Adus81
    BMW
    e38 740i V8
    Koledzy tak jak wyżej napisałem,objechane śrubyudało mi się odkręcić 6 śrub,a ostatniej nie mogę,znajduje się na samym dole odmy,po środku.Macie jakieś pomysły,oprócz demontażu kolektora??Gdybym odkręcił przewód gumowy,pod odmą to może w jakiś sposób udałoby sie ją odkręcić,tylko o ile się orientuje to znajduje się w nim ciecz z chłodnicy.Chyba że się mylę??Myślałem też żeby delikatnie podważać,naciągać starą odmę tylko mogę uszkodzić kolektor i wtedy to już bedzie większy problem.

Vip Vip Awatar Adus81
    BMW
    e38 740i V8
    Panowie sprawa załatwiona dałem sobie rady,tylko ktoś już tam nieźle fuszere odj..... odma nawet w dobrym stanie była,tylko jakiś tępy C.... założył ją bez jednego gumowego oringa i zalane było wszystko silikonem,no i oczywiście skręcone na starych śrubach:DLece po nowe śruby i montażtylko zastanawia mnie ten silikon,czy tam ma być,czy też nie??Moim zdaniem nie,ale gdyby mógł ktoś przed montażem podrzucić jakąś podpowiedź,to będę wdzięczny

Uprawnienia umieszczania postów