:D Luzik pracuje w tej branży.
:D Luzik pracuje w tej branży.
THERMOTEC 440zl koszt w intercarsie wie ktos co o tym Ther....??
w sobote jade po nia i moze uda sie zalozyc w tym samy dniu i jeszcze bankę płynu musze dokupic
Nie wiem jak u CB ale wymiana chłodnicy w 2.8 to raczej prosta i szybka sprawa, o ile ktoś inteligentny (w tym przypadku ja) nie wpadnei na pomysł rozkręcania w tym przypadku całego przodu :D (pas przedni, lapy, zderzak itp) :P i okazało się na koncu ze wystarczy pociagnac do gory...
to czyli w m62 4.4 tez jest tak samo jakw 2.8??
WojtekD
Thx za ta podpowiedz bede wymienial sam i kazdy szczegol jest wazny :P jak cos jeszcze to piszcie
Weź się zastanów od razu nad zakupem nowego korka od zbiorniczka wyrównawczego, żebyś za tydzień nie musiał kupować nowej chłodnicy, lub wymieniać uszczelki pod głowicą :X (nowa chłodnia będzie mogła wytrzymać większe ciśnienie) Co do kosztów chłodnicy to ja dziś dorwałem nową Bhera poniżej 500 zł. Więc chyba nie warto kupować zamienników.
No i trochę po czasie ale napisze o patencie na sprawdzanie gdzie jest wyciek(może komuś się przyda), mianowicie trzeba dorwać kompresor ustawić go na max 1,5 bara i podać powietrze przez korek odpowietrzający wtedy bardo ładnie widać gdzie na ucieka płyn chłodniczy. Jest to tania alternatywa dla specjalistycznego sprzętu do sprawdzania szczelności układów.
hmm mam nowy zbiorniczek ale korek zostal stary ale pomysle o tym. A mozesz powiedziec w jakim sklepie ja kupiles?? bo jak tak to tez wole ori. A z tym sprawdzanie to nie wiem czy by cos dalo bo to jest ... zrobie zdjecie to pokaze wam w sobote :P