Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 34 z 34

Wątek: problem z przyspieszaniem

Początkujący Użytkownik
    BMW
    730d-lift
    A wiec jutro jade na usuniecie tego chlernego filtra,usuniecie klap kolektora, i cos tam maja zrobic z zaworem EGR (zaslepic chyba)..Calos wycenili mi na 3500zl w przeliczeniu na zlotowki.Chyba nie jest zle, biorac pod uwage ze, swieta sa za pare dni..

Początkujący Użytkownik
    BMW
    E65 730d 2004
    Usunąć EGR można jedynie elektronicznie DISem a w zasadzie ograniczyć jego pracę. Jeżeli ściągną wężyk i go zaślepią będzie ci rzucał komputer błędami. Ja sobie ograniczyłem, wcześniej moje 3 litry lubiły puścić dymka przy gwałtownym wdepnięciu gazu, teraz po dymku nie widać śladu:)

Co do ceny, no cóż tanio nie jest ale to UK więc też trzeba inaczej patrzeć, myślę, że tragedii też niema:) Ja lubię sam grzebać przy aucie, koszty utrzymania takiego auta jak e65 wtedy są śmieszne a przy okazji dobrze się bawię, po prostu to lubię:)
    Ostatnio edytowane przez qn11 ; 20-12-2011 o 16:07

Początkujący Użytkownik
    BMW
    730d-lift
    qn11 w zupelnosci sie z toba zgadzam,ale mam to auto dopiero trzy miesiace.Moje poprzednie auto(Vectra 2007) nigdy nie widzialo mechanika bo wszystko robilem samemu.Z bmw dopiero sie zapoznaje,kupilem juz interface zeby chociaz wiedziec co ewentualnie naprawic a nie jezdzic na czytanie bledow po warsztatach.

Początkujący Użytkownik
    BMW
    730d-lift
    No wiec, moje BMW zostalo NAPRAWIONE!!!:D Znowu mam usmiech na ustach podczas jazdy:D
    Przyczyna moich problemow byl ten gowniany DPF i przypchany delikatnie kat..Oprocz DPF-u wywalili mi te nieszczesne klapki kolektora..
    Wielkie dzieki chlopaki(dziewczyny) za cala uzyskana pomoc i wasz cenny czas..
    Pozdrawiam i zycze wszystkim wesolych swiat i udanego sylwestra

Uprawnienia umieszczania postów