hej;
Mam pytanie.
Czy zegary w milach od V8 w automacie, będą pasowały do M30 w automacie bez problemu ?
hej;
Mam pytanie.
Czy zegary w milach od V8 w automacie, będą pasowały do M30 w automacie bez problemu ?
Pod warunkiem żę przełożysz z jednych do drugich kostkę która jest z tyłu zegarów.
7er
każde zegary powinny z E32 do E32 pasować.
Jeśli tak jest jak mówicie Panowie, to doradźcie w jaki sposób uzyskać poprawne wskazania obrotomierza przekładając zegary z V8 do auta pędzonego V12 oraz zegary z V8 do auta pędzonego M30.Zamieszczone przez maniak_kaczy_cokolwiek
Jak już napiszecie to dodajcie jeszcze poradę jak to zrobić w drugą stronę tzn. zegary z R6 zaadaptować do auta pędzonego V8 żeby uzyskać poprawne wskazania.
Forumowicz ManiacDrifting bardzo proszę o poradę w jaki sposób zaadaptować zegary z pod R6 8 /93 do 730 '86.
Proszę też o wskazówkę jak dopasować zegary z wersji R6 '87 do V12 '92 i R6 '93.
Czekam na porady, dzięki!
Dzięki i powodzenia!
Ostatnio edytowane przez sz4l0ny ; 23-01-2013 o 23:51
Czarne e32 w benzynie!
Bez przesady - jak widzę podpowiedzi w stulu "wszystko z e32 do e32 będzie pasować" to mnie słabi.
Zadałem Panom powyżej pytania o poradę wedle ich sugestii i ... widać ile mieli do doradzenia.
Punkcik:
Zmiana na zegary w milach też mocna. System metryczny ma się dość dobrze. W większości liczących się miejsc na świecie, zostaniesz zrozumiany mówiąc że masz do przebycia 100 km, potrzebujesz 20 litrów paliwa i odczytujesz na termometrze temp. 10 stopni Celcjusza.Poszukaj na forum - temat był poruszany i dogłębnie opisany![]()
Gorzej gdy zaczniesz tłumaczyć jaki jest obecny rekord świata w biegu na 0.062 mili, ile twoje auto przejeżdża na galonie benzyny i że woda zamarza poniżej 32 stopni.
Jakiś cel ma przekładanie tych zegarów na nie europejskie? USDM-lans czy RHD-tribute?
Czarne e32 w benzynie!
No popatrz a żyłem w przekonaniu iż wystarczy przełożyć tą kość :-) W takim razie należy chyba przyjąć najbezpieczniejszą zasadę że zmieniając zegary zmieniamy je tylko na takie jak mieliśmy wcześniej.
7er
Istotne jest to ?e zmiana kosci pamieci nie rozwiazuje problemu obrotomierza, wynikajacego z roznej liczby cylindrow.
Licznik V12 daje si? natomiast przekladac do R6.
To najstarszy tuning w tym aucie jaki pamietam.