-
Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
Powa¿ny problem z silnikiem M30
Cze¶æ, moje M30 odmawia pos³uszeñstwa problem jest z silnikiem!
Objawy:
-chwile po rozgrzaniu (ok 25-30 stopni C) zaczyna siê ci±g³y nieprzerwany "metaliczny d¼wiêk" takie buczenie/podobny do odg³osów tarcia, uszkodzonego ³o¿yska i te pe za³amka) - wydaje mi siê, ze z przodu silnika
- w trakcie rozgrzewania silnik ga¶nie (potrafi strzeliæ/bardziej "pukn±æ" w wydechu/ b±d¼ na katalizatorze)
- odpala z problemami chwilê po tym jak zga¶nie, w wiêkszo¶ci przypadków odpala normalnie
- na LPG i na benzynie to samo (uklad paliwowy OK),
-pracuje równo, do momentu przerwania - wówczas klekocze, strzela, kichnie az w koñcu zga¶nie
- kiedy ga¶nie to zachowuje siê jak by co¶ metalowego wpad³o do ¶rodka i "robi³o robotê"
Uk³ad paliwowy odpada, elektryka - "cacy", czujnik po³o¿enia walu? - mo¿e, ale nie t³umaczy odg³osu metalicznego który uaktywnia sie po podgrzaniu, pompa wody byla wymieniona (mog³aby buczeæ ale nie t³umaczy gasn±cego silnika).
Wa³, popychacze, panewki? Jakie¶ sugestie? Ktos z Was ma lawete (namiar na PW)?
Proszê Was o pomoc bo nied³ugo przestane byæ mi³o¶nikiem marki (hahaha ¿arcik) i za³o¿ê szrot (*jedno E32 ju¿ stoi i marnieje z uszkodzonym silnikiem - dó³ jak nic drogie kole¿anki i koledzy!)
/P/
-
Zaawansowany U¿ytkownik
Mo¿e wytar³ siê wa³ek rozrz±du z braku smarowania... Kontrolka ci¶nienia oleju ga¶nie w ogóle ?
-
Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
nie sadze, ale nie wiadomo. Ci¶nienie oleju i stan to byla 1sza rzecz, któr± sprawdzi³em. Kontrolka gasnie, w momencie kiedy silnik "zdycha" ona automatycznie miga - poprawne zachowanie. Ci¶nienie w silniku równie¿ OK--> zdjêcie korka powoduje spadek ci¶nienia i delikatnie nierówn± prace. Bez grzebania g³êboko sie nie obejdzie ale moze ktos juz mia³ podobny temat...
P.S. ok 2 miechy temu regulowa³em sobie zawory a przy takiej akcji zawsze sprawdzam i czyszczê listwe olejowa.
Ostatnio edytowane przez pit3er ; 29-11-2011 o 13:48
Comprimentos!
-
Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
Byæ mo¿e to wina ³ancucha rozrz±du. Jest ju¿ za lu¼ny, a po rozgrzaniu jeszcze bardziej siê wyci±ga.
-
Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
Na jakiej podstawie to stwierdziæ? Jak "sztywny" byc powinien? thx /P/
Ostatnio edytowane przez pit3er ; 29-11-2011 o 16:40
Comprimentos!
-
Do¶wiadczony U¿ytkownik
A jest taka sytuacja, ¿e na zimnym albo na ciep³ym jest jaki¶ czas ok, a pó¼niej np po zgaszeniu i ponownym odpaleniu jest ok?
-
Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
Potwierdzam, tak jak napisa³em --> poza dziwnym d¼wiêkiem pracuje poprawnie do czasu az "rypnie". Pozniej trudno go odpalic, po chwili odpala poprawnie.
niestety jeszcze nie wiem co jest przyczyna moich problemów (mia³em wyjazd s³u¿bowy). Poinformuje was jak tylko bêdê wiedzia³ wiêcej (po piatku).
Jest 1sza diagnoza. Kolo (na wale) ociera o kompresor klimy (ocieranie, odglosy). Jutro podmianka, zobaczymy co dalej.
Ostatnio edytowane przez BOSS ; 11-12-2011 o 21:46
Comprimentos!
-
Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
No i juz wszystko gra!
1) Poluzowal sie kompresor od klimy i ocieral o ko³o z ktorego czytana jest predkosc obrotowa - ko³o sie troche wypolerowa³o ;))
2) To jednak czujnik Halla/predkosci obrotowej wa³u --> rowniez sie obluzowa³ i przestawi³, dziwne ale widocznie mo¿liwe...
Po kilku kombinacjach alpejskich i ustawieniu czujnika w nominalnej pozycji wszystko ¶miga a ja ju¿ nie szukam przepa¶ci (joke ;) )
Pozdrawiam wszystkich i dziêkujê za wsparcie.
Uprawnienia umieszczania postów
- Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
- Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
- Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
- Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
-
Zasady na forum