Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 14 z 14

Wątek: [E38] aftermarket radio

Moderator Mod Awatar BOSS
    BMW
    740i
    Cytat Zamieszczone przez neonunit Zobacz posta
    Działające linki. Ramka:
    http://images9.fotosik.pl/251/0cc81746c2e5ace6.jpg
    I radio o mniej więcej takich wymiarach:
    http://naviheaven.pl/galerie/7/76bf8...6ca74c7979.jpg

Wzmacniacz to wzmacniacz i działa jak każdy inny - dostaje ze źródła sygnał liniowy, wzmacnia go i podaje na głośniki. Dzięki drobnej przeróbce (założę się że gniazda wejściowe nie są zwykłymi chinchami tylko czymś dziwnym wymyślonym przez bmw) będzie brał sygnał nawet z gramofonu zamontowanego pod maską zamiast silnika :)
    Po pierwsze: to radio nie wejdzie w miejsce po monitorze navi (zerknicie na budowe tylu)
    Po drugie: sprawny wyswietlacz 4/3 + zmieniarka P to wydatek raptem 400zl, wiec zadna wieksza kasa...
    Po trzecie: ta ramka to chyba nie z tej bajki - nie wiem jak chcesz wcisnac w nia radio z pierwszego linka
    Każdy człowiek jest jak książka, ma dobre strony, wystarczy tylko przekartkować te złe !!!

Zaawansowany Użytkownik Awatar neonunit
    BMW
    '95 740i
    Po pierwsze: nie napisałem że konkretnie TAKIE radio tylko ogólnie radio z takim wyświetlaczem.
    Po drugie: szukałem na Allegro i najtańsze monitory 4:3 to cztery stówy a i gwarancji na to nie ma żadnej. Znowu podświetlenie pójdzie i co, kupię kolejny?
    Po trzecie: radio z pierwszego linka ma rozmiar standardowy, ekran wychodzi poza obszar całej 'bryły' którą wsadzamy w ramkę.
    Ale przyznam, ramka akurat nie wydaje mi się żeby wypełniła miejsce po kaseciaku i ekranie 4:3. Wydaje się być za mała.

Zaawansowany Użytkownik Awatar PawelG
    BMW
    szukam 730D VFR 800FI RC46
    Radio 1din w e38 MUSI być przesunięte w lewą strone (zauważ że nawet Dynavin-a nie da się wcisnąć do e38, a miejsce pośrodku konsoli u góry zajmują elementy nawiewu rewelacyjnie przeszkadzając w zamontowaniu czegoś sensownego).

Poszperaj w sieci jak ma się montaż czegokolwiek nieseryjnego do naszych 7er - zazwyczaj droga przez męke.

Doświadczony Użytkownik Awatar arturo193
    BMW
    W planach E38 750i
    Są ludzie,którzy sprzedają sprawne monitory z kaseciakami...wystarczy poszukać.Ja na Twoim miejscu pozostałbym przy oryginale a w przyszłosci napewno łatwiej sprzedasz auto bez dzikich przeróbek.Pozdrawiam.
    Volvo V70 T5 2.3 turbo 250KM 2002,Mercedes CLS 500 2005,Honda CRv 2.0 2007,BMW X5 4.4 2001...

Uprawnienia umieszczania postów