Postaram siê dok³adnie opisaæ ca³± sytuacjê.
Umówi³em siê z forumowiczem "brunoz", ¿e na spocie we Wroc³awiu dnia 18.09.2011r. przywiozê przep³ywomierz, poniewa¿ takowy chcia³ kupiæ. Tak te¿ siê sta³o, zamontowa³ go przy mnie, nie mieli¶my jednak pewno¶ci czy bêdzie chodzi³ poniewa¿ by³ od silnika m60b30, a on zamontowa³ go do m62b44. Dlatego powiedzia³em, ¿eby dojecha³ do domu i zobaczy³ czy chodzi wszystko ok. Je¿eli tak to mi zap³aci przelewem, a je¿eli nie to ode¶le przep³ywkê albo odda przy nastêpnej okazji - zgodzi³ siê. Mia³em siê jeszcze zastanowiæ, czy nie chcê siê po prostu zamieniæ za kpl dystansów do e32.
Dnia 20.09.2011. dyskretnie siê upomnia³em (JA napisa³em, on siê nie odzywa³ po spocie), jako ¿e nie mo¿na cytowaæ PW to powiem ¿e "brunoz" by³ lekko zaskoczony ¿e nie chcê dystansów, jednak po tym zapyta³ o nr konta do wp³aty. A i napisa³ ¿e za miesi±c bêdzie mia³ nowy przep³ywomierz ¿e ten tylko tyle musi wytrzymaæ. Dzieñ pó¼niej napisa³, czy mogê poczekaæ kilka dni, jednak w nastêpnym PW tego samego dnia pyta³ siê ju¿ o pocz±tek przysz³ego miesi±ca (Pa¼dziernik 2011). Mówiê sobie - wiem jak jest, mogê poczekaæ - tak te¿ mu odpisa³em. Od tamtej pory jak kamieñ w wodê.
15.11.2011. zdoby³em nr na kom do niego, zadzwoni³em, odebra³ zdziwiony. Powiedzia³em o co chodzi, odpowiedzia³ ¿e zadzwoni jutro ze s³u¿bowego bo jest w Niemczech. No i pierwszy raz dotrzyma³ s³owa - zadzwoni³. Powiedzia³, ¿e ten przep³ywomierz nie dzia³a, ale wie ¿e d³ugo ju¿ czekam tak wiêc mo¿e mi zap³aciæ po³owê, czyt. 50z³. Powiedzia³em ¿e to trochê za pó¼no na gadanie ¿e nie dzia³a, ¿e jako¶ wcze¶niej chcia³ mi wys³aæ pieni±dze. Rozmowa stanê³a na tym, ¿e wy¶le mi te 100z³ i ¿ebym siê nimi wypcha³ !! Dnia nastêpnego mia³ wys³aæ przelew. Niestety, do dzisiaj nic nie dosta³em a telefonu nie odbiera - dzwoni³em po tym chyba ze 2 razy i wiêcej nie mam zamiaru.
Tutaj link do og³oszenia w którym "brunoz" og³asza siê ¿e chce kupiæ przep³ywomierz:
http://7er.pl/showthread.php/18634-SPRAWNY-Przep%C5%82ywomierz-do-M62B44-z-1996-(okr%C4%85g%C5%82a-wtyczka)
A tutaj mo¿na przeczytaæ ¿e mu go zaproponowa³em na forum (post 65, 66, 67):
http://7er.pl/showthread.php/18453-18.09-14-00-Wroc%C5%82aw-Bielany-KFC-market-Piotr-i-Pawe%C5%82/page7
Oprócz tego s± naoczni ¶wiadkowie, którzy byli wtedy na spocie.
__________________________________________________ ______________________________________________
Szkoda, ¿e spotyka siê takich ludzi na forum, na szczê¶cie wszyscy tacy nie s± ale jak siê kogo¶ dobrze nie zna to lepiej zachowaæ dystans. Chcia³em sprzedaæ co¶ za pó³darmo "koledze" z forum a nie mam z tego nic tylko straty, i jeszcze us³ysza³em przez telefon ¿e jestem oszustem :)
Chyba napisa³em wszystko, fajnie by by³o jakby "brunoz" odniós³ siê do tego co napisa³em, nie liczê ¿e to zrobi ale czekam.

moja by³a 7er: 
"W³a¶ciwo¶ci± cz³owieka jest b³±dziæ, g³upiego - w b³êdzie trwaæ" (Cyceron)