tez mialem podobny problem bo chyba ktos probowal zlozyc lusterko klasycznie a nie do gory. i naprawilem to tak: 1. odpinamy aku 2. sciagamy boczek 5 srub 3. odpinamy airbag 4. odchylamy plastikowa oslone ramy okna i mamy 3 sruby torx od lusterka, odpinamy kostke od modulu w drzwich i mamy juz lusterko w reku. 5. wyciagamy wklad lusterka 6. odpinamy lakierowana obudowe, 4 spinki po rogach sugeruje odrazu kupic nowe u mnie wszystkie sie polamaly. przez to ze ktos zle zlozyl lusterko i sie z nim silowal to mialem zlamany trzpien aluminiowy w trojkacie przykrecanym do drzwi, lusterko nadmiernie sie ruszalo gora dol. 7. wyciagamy piny z kostki cienkim srubokretem i robimy opis wtyczki co gdzie bylo, wyciagamy kable z osi obrotu lusterka. 8. bedzie potrzebna szlifierka katowa zeby zeszlifowac tulejke laczaca stelaz lusterka z podstawa ta przykrecana do drzwi, uszkodzeniu ulegnie biala teflonowa podkladka ale to nie problem. po zeszlifowaniu mozemy rozlozyc lusterko na dwie czesci. w moim przypadku byl zlamany trzpien w podstawie na ktorym obracalo sie lusterko. Oddalem do pospawania, wyszlifowalem spaw i przy okazji wyczyscilem i nasmarowalem silniczek od skladania (jesli uszkodzone sa czesci w mechanizmie np silniczek badz tryby mozna kupic na czesci lusterko od e46 coupe rozni sie jedynie podstawa, reszta jest ta sama) 9. do zlozenia lusterka potrzebna bedzie tuleka ktora wczesniej zeszlifowalismy, zamiast niej uzylem sruby z nakretka, sruba musi byc takiej samej srednicy jak tulejka najlepiej z lbem na plaski klucz 13 lub 14 juz nie pamietam. oddajemy srubke do tokarza zeby wytoczyl w niej otwor o srednicy 8-9mm, ja musialem miec duza dziure bo musialem przepchnac przez nia 13 kabli. 10. skladamy obie czesci podstawe i stelaz, przetykamy srube od gory do dolu, od spodu wkladamy sprezyne i nakretke. u mnie nakretka sie idealnie wpasowala w podstawe. skrecamy z umiarem tak zebysmy byli w stanie zlozyc recznie lusterko, na koniec trzeba uzyc kleju na goraco lub poxipol i zalewamy (ja zespawalem) srube z nakretka zeby sruba sie nie rozkrecala. i analogicznie skladamy. u mnie dziala juz ponad pol roku bez problemu. koszt naprawy 50zl