-
Zaawansowany U¿ytkownik
Wla³em z³y olej do skrzyni..........
witam pope³ni³em straszn± gafe..... nie sprawdzi³em po prostu na etykiecie czy jest mobil atf 320 pare dni temu wymienia³em olej a teraz zobaczy³em na paragonie i jest napisane dextron II....... czyli mobil atf 220........... co mam robiæ to grozi awari±?prosze o szybk± odpowiedz.........
-
Zaawansowany U¿ytkownik
kolego ja bym zostawi³ mam jeepa granda zalanego atf skrzynia lata na nim ju¿ 100tkm i chodzi lepiej ni¿ w mojej e65
-
Vip
Vip
Hej, ty masz skrzyniê 5HP18 w silniku M60B30, zatem tam nie wolno stosowaæ ¿adnego dextrona o ile pamiêtam. Chyba, ¿e piszesz o nie swoim aucie, skrzynia 4hp22 mo¿e pracowaæ na dextronie II, ale 4hp24 ju¿ tylko na dextronie III.
-
Zaawansowany U¿ytkownik
rozumiem atf afem ale mi chodzi o to ¿e w³a³em atf 220 a mia³ byæ 320. jest jakas inna lepko¶æ czy co¶?
http://7er.pl/showthread.php/19141-W...ej-5HP18-w-e32
tutaj jest temat kolego TTROL w którym miêdzy innymi jest napisane jaki ma byæ olej wlany do tej skrzyni. to co teraz mam rozumieæ ze w tym temacie kto¶ zle napisa³??
Ostatnio edytowane przez BOSS ; 04-12-2011 o 01:26
-
Zaawansowany U¿ytkownik
Lepiej zmieñ i miej spokojn± g³ow±. Chocia¿ w poprzedniej e38 wlali mi dextrona ii jak mia³ byæ III i z tego co to widzê to auto do tej pory je¼dzi, a minê³o ju¿ dwa lata, wiêc tragedii nie ma chocia¿ lepiej mieæ wlane to co producent pisze.
-
Vip
Vip
dextron 3 a 2 ma³a roznica
-
Vip
Vip
Hej, nie jest tak do koñca jak Ci napisali w tamtym w±tku, czarna tabliczka to nie zawsze dextron, zerknij na tabelê poni¿ej:
http://www.autoshoppingcenter.com/tr...foilguide.html
-
Zaawansowany U¿ytkownik
czyli powinienem wlaæ taki olej Shell LA 2634 ale dextron iii to jest zamiennik do tego oleju czy co¶?
-
Zaawansowany U¿ytkownik
kolego x-factor a czy ty te¿ mia³es w tamtej e 38 czarn± tabliczke na skrzyni??
-
Zaawansowany U¿ytkownik
Niestety nie odpowiem Ci. Jedynie Co ci mogê powiedzieæ ¿e wymienia³em olej w zak³adzie specjalizuj±cym siê w BMW i i dowiedzia³em siê po fakcie ¿e zalali II a nie III a jak chcia³em ¿eby wymienili go na w³asny koszt na III to stwierdzili ¿e oni lej± tak od zawsze i nie ma problemów.
Uprawnienia umieszczania postów
- Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
- Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
- Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
- Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
-
Zasady na forum