Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 26

Wątek: jaki zestaw HID wybrac?:)

Jeśli nie zależy komuś tak bardzo na funkcjonalności to oczywiste jest że wybiera się wtedy taki żarnik którego światło najbardziej przypada do gustu :)

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    BMW 7系列
    Cytat Zamieszczone przez maniakowy
    slowo dla "lansu" to nie do konca mi sie podoba;] to tak jakby pisac ze alufelgi zaklada sie dla lansu :) zaklada sie pewne rzeczy, zeby auto sie lepiej prezentowalo i tyle:)

faktycznie 6000 napewno lepiej swieca. ja jezdze 90% w miescie wiec oswietlenie drogi to dla mnie sprawa nienajwazniejsza:)
    Dobrze powiedziane! Sam miałem to napisać, ale już nie muszę :)

Swoją drogą ja się zastanawiam trochę nad tymi najwyższymi temperaturami - 12 000 i 14 000 K... Ale nie wiem jeszcze jakby to wyglądało.

Cytat Zamieszczone przez Damias
    wybiera się wtedy taki żarnik którego światło najbardziej przypada do gustu :)
    żarnik masz w żarówce (ten zwinięty drucik co się żarzy), w lampie wyładowczej nie uświadczysz ;)
    '00 BMW 740i, cosmosschwarz
    Ex: '96 BMW 740i, cosmosschwarz
    Ex: '91 Mercedes-Benz 560SEC, perlmuttgrau

7er Freak Awatar Greg38
    BMW
    F02 750LxD E65 745i Prins VSI E38 740i Prins VSI
    Blog
    18
    ....6000K kompromis pomiedzy wygladem a oswietleniem drogi.

Pozdr.
    Pozdr.

Greg38

UWAGA! Pomagam poprzez forum a nie PW lub GG! Masz pytanie - załóż temat i prześlij link a postaram się odpowiedzieć!

http://7er.pl
    http://bmw.n-sacz.pl
    http://bmw-diag.pl
    http://obd-can.pl
    http://auto-diag.de

Zaawansowany Użytkownik
    Cytat Zamieszczone przez michal_5000
    Swoją drogą ja się zastanawiam trochę nad tymi najwyższymi temperaturami - 12 000 i 14 000 K... Ale nie wiem jeszcze jakby to wyglądało.
    mi sie zdaje ze te wyzsze temp nie wygladaja juz tak ladnie. znaczy widzialem kiedys chyba 12000 i kolor juz ciemniejszy tak nie rzuca sie w oczy:)

rzecza oczywista jest ze teraz juz rozmawiamy o naszych gustach.. jeden woli niebieskookie, a inny woli czarnookie :)

ja narazie chcialbym zostac przy mojej niebieskookiej buni:P

użytkownik Awatar ADASIO
    BMW
    BMW 750 LIX G12 FROZEN GREY MAT
    hey jesloge slowo wtracic to powiem ze moje 6000 swieci na lekko niebieskoale faktycznie 8000 jest intensywniejsza niebieska barwa i jest ladniejsze z daleka ale jesli chodzi o efektywnosc no to 6000 jest bardziej zblizone do bialego wydaje mi sie ze trzeba zwrocic uwage na takie rzeczy jak pozniejsze przeglady czy przy np 12000 nam to przejdzie czy nie jak policja zareaguje czy sie nie beda czepiac itd z mojego dosw nie ma problemow z 6000 ani z przegladem ani z policja wiec jest chyba ok ale jak tam kto lubi :what:
    pozdrawiam

Zaawansowany Użytkownik
    do 8000K tez nikt sie nie czepia

Vip Vip Awatar Pablo_gl
    BMW
    E65 740d, E38 740i
    A ja pokusiłem się o 4300 i w nocy jest poezja... za to w dzień nie wyglądają tak kozacko ale dla mnie liczyło się światło w nocy i jestem mega zadowolony.
    Dreams from Dreams - 7er...

Witajcie dołączam się do dyskusji i wyrażę swoja opinie; jeździłem na 4300 i dla mnie to swiatło było ciemne, 6000 OK.swieci na biało i tez na tych jeżdzilem co do 8000 fakt barwa z reflektora czyli poswiata niebieska ale światlo na drodze biale najlepiej można było to zobaczyć zimą na sniegu po włączeniu lamp snieg miał barwe białą a nie niebieska, tak więc zarówki które wybierzesz to myśle rzecz gustu. dla mnie 8000 sa extra i nie męcza mi wzroku a naprawde bardzo dużo jeżdze. Pozdro

Vip Vip Awatar Pablo_gl
    BMW
    E65 740d, E38 740i
    Pierwsza taka opinia na temat 8000K normalnie ciekawostka... ;D. Ostatnio miałem okazję zrobić test porównawczy na 3 autkach począwszy od 4300K przez 6000K i na koniec 8000K.
    Wyniki były zgodne z oczekiwaniami 8000K do jazdy dziennej i na śnieg bo na śniegu wszystko się odbija... ;)
    6000K to kompromis między wyglądem i jasnym światłem.
    4300K świeci zdecydowanie najmocniej jednak patrząc na lampę ma żółtawy kolor.
    Test robiliśmy w nocy bez dodatkowego oświetlenia na 3 samochodach o podobnym roczniku przy reflektorach soczewkowych. W efekcie kolega z 8000K wylądował na 4300K tak był zadziwiony jasnością ;D .
    Dreams from Dreams - 7er...

Uprawnienia umieszczania postów