Rozgrzeba³em wczoraj swoje przednie lampy (taki tam ma³y projekcik, który czeka od stycznia) - i co siê okaza³o? Otó¿ który¶ z moich poprzedników najwyra¼niej próbowa³ wyczy¶ciæ odb³y¶nik drucianym zmywakiem zamoczonym w acetonie ;D
Kiedy przymierzy³em siê do niego z miêkk± g±bk± z ³agodnym detergentem - ca³y "chrom" zosta³ mi na szmatce ods³aniaj±c bia³y matowy plastik :? Pozosta³e 3 odb³y¶niki s± ok.
Có¿ mi pozostaje - muszê zrobiæ to samo co on, czyli czym¶ to pomalowaæ.
I tu pytanie do Was - czy mo¿ecie poleciæ jaki¶ konkretny produkt który najlepiej zda tu egzamin (tzn. uzyskam mo¿liwie najlepszy po³ysk - oczywi¶cie na ile to mo¿liwe przy tej metodzie)??
Je¶li nie bêdzie innych sugestii, u¿yjê chyba farby modelarskiej do polerowania (w rodzaju Humbrol Metal Cote) - jednak ona nie wystêpuje w spray'u, a wola³bym nie chrzaniæ siê z pistoletem natryskowym...
Zaznaczam ¿e szukam czego¶ co bêdzie niedrogie i szybkie do zdobycia - poniewa¿ w planach i tak jest lifting za jaki¶ czas, wiêc nie interesuj± mnie ¿adne wypasy. :)
Na koniec dwa obrazki (niestety z telefonu): obecny wygl±d mojego auta + pechowy odb³y¶nik... :hah:
![]()

Odpowiedz z cytatem