Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Poka¿ wyniki od 1 do 10 z 14

W±tek: [pozostale] chrom w farbie/spray'u - co mo¿ecie poleciæ?

Do¶wiadczony U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Sep 2007
    BMW
    BMW 7系列
    Sk±d
    ワルシャワ

[pozostale] chrom w farbie/spray'u - co mo¿ecie poleciæ?

Rozgrzeba³em wczoraj swoje przednie lampy (taki tam ma³y projekcik, który czeka od stycznia) - i co siê okaza³o? Otó¿ który¶ z moich poprzedników najwyra¼niej próbowa³ wyczy¶ciæ odb³y¶nik drucianym zmywakiem zamoczonym w acetonie ;D
    Kiedy przymierzy³em siê do niego z miêkk± g±bk± z ³agodnym detergentem - ca³y "chrom" zosta³ mi na szmatce ods³aniaj±c bia³y matowy plastik :? Pozosta³e 3 odb³y¶niki s± ok.

Có¿ mi pozostaje - muszê zrobiæ to samo co on, czyli czym¶ to pomalowaæ.
    I tu pytanie do Was - czy mo¿ecie poleciæ jaki¶ konkretny produkt który najlepiej zda tu egzamin (tzn. uzyskam mo¿liwie najlepszy po³ysk - oczywi¶cie na ile to mo¿liwe przy tej metodzie)??

Je¶li nie bêdzie innych sugestii, u¿yjê chyba farby modelarskiej do polerowania (w rodzaju Humbrol Metal Cote) - jednak ona nie wystêpuje w spray'u, a wola³bym nie chrzaniæ siê z pistoletem natryskowym...

Zaznaczam ¿e szukam czego¶ co bêdzie niedrogie i szybkie do zdobycia - poniewa¿ w planach i tak jest lifting za jaki¶ czas, wiêc nie interesuj± mnie ¿adne wypasy. :)

Na koniec dwa obrazki (niestety z telefonu): obecny wygl±d mojego auta + pechowy odb³y¶nik... :hah:

'00 BMW 740i, cosmosschwarz
    Ex: '96 BMW 740i, cosmosschwarz
    Ex: '91 Mercedes-Benz 560SEC, perlmuttgrau

7ka
    Go¶æ
    przerabialem temat...

tez chcialem byc fajny i sobie wyczyscic lampy (na samym poczatku) wiec tez rozebralem i umylem..a potem sucha szmatka mocno polerowalem...efekt..chrom zszedl...

kupilem rozbita lampe i przelozylem potrzebne mi odblaski..tobie radze to samo..bo zaden chrom spray nic nie da..

lub ... zakladaj i poczekaj na lifta ;)

Do¶wiadczony U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Mar 2008
    BMW
    730 V8 E32 ; E38 2.8 ; X2 X-drive 18d
    Sk±d
    Warszawa
    A tam Micha³...lataj na razie z niebieskimi, fajnie siê prezentuj± i jak fachowo oklejone... ;)
    A powa¿nie, to na prawdê my¶lisz, ¿e spray za³atwi sprawê.... :/ bo wydaje mi siê, ¿e nie da siê tego samemu pomalowaæ tak, ¿eby prawid³owo spe³nia³o swoj± rolê....
    Jak pisze 7ka: szukaj u¿ywek... ;)

Do¶wiadczony U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Sep 2007
    BMW
    BMW 7系列
    Sk±d
    ワルシャワ
    My¶lê ¿e jako¶ da to radê - w koñcu zanim zmy³em farbê, w³a¶nie tak by³o to zrobione i sam siê nie zorientowa³em.

Nie oczekujê oczywi¶cie ¿e da to efekt zbli¿ony do oryginalnego - ale tak jak mówiê - ma to byæ rozwi±zanie tymczasowe, do czasu liftu. Z tego samego wzglêdu nie kupujê szkie³ek, chocia¿ s± ju¿ trochê po¿ó³kniête.

HA, widzê ¿e podobaj± siê moje klosze z worków na ¶mieci Jan Niezbêdny... ;D

Do¶wiadczony U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Mar 2008
    BMW
    730 V8 E32 ; E38 2.8 ; X2 X-drive 18d
    Sk±d
    Warszawa
    Cytat Zamieszczone przez michal_5000
    HA, widzê ¿e podobaj± siê moje klosze z worków na ¶mieci Jan Niezbêdny... ;D
    Jeszcze jak...!!!
    Podepnij z ty³u ¿arówkê i bêd± ¶wieciæ jak xenon 20000K... ;D

Vip Vip Awatar AdamBMW
    Do³±czy³
    Aug 2007
    BMW
    BMW 740i Individual E38 98', BMW 745i E23 85'
    Sk±d
    Warszawa
    Micha³ ten element ze zdjêcia nie wp³ywa na jako¶æ ¶wiecenia tylko na wygl±d wewn±trz lampy. Mo¿esz pomalowaæ je na czarno. :)

Jak montujê BiXenon to wyrzucam te odb³ysniki bo nie ma dla nich ju¿ miejsca.

Jak zmienia³em Paw³owi z Mineralnej w jego E38 to zostawi³em sobie jego stare soczewki a te ramki akurat niestety wyrzuci³em bo ju¿ by¶ mia³ jedn± zapasow±. :)

Mam zmieniaæ u Anatola to mo¿e siê wstrzymaj bo napewno zostan±. :)

Cytat Zamieszczone przez AdamBMW
    Micha³ ten element ze zdjêcia nie wp³ywa na jako¶æ ¶wiecenia tylko na wygl±d wewn±trz lampy. Mo¿esz pomalowaæ je na czarno. :)

Jak montujê BiXenon to wyrzucam te odb³ysniki bo nie ma dla nich ju¿ miejsca.

Jak zmienia³em Paw³owi z Mineralnej w jego E38 to zostawi³em sobie jego stare soczewki a te ramki akurat niestety wyrzuci³em bo ju¿ by¶ mia³ jedn± zapasow±. :)

Mam zmieniaæ u Anatola to mo¿e siê wstrzymaj bo napewno zostan±. :)
    Czyli mowisz ze odblysniki mozna na czarno ? ;D ;D :)

Bo niebawem bede na etapie dymienia kierunkow bialych wiec moze i odrazu cos tam pogrzebie chociaz kurde nigdy nie rozbieranych lamp nie chce zabardzo ruszac :/
    I tak sie ciagle wacham z CCFL itd

7ka
    Go¶æ
    trolu w takim razie polakieruj na czarno wszyskie te "lustra" z Adamem myslelismy nad tym bajerem...wyglada to jak dla mnie super..ale nie wiem czy w ciemnym kolorze bedzie taki efekt...

Vip Vip
    Do³±czy³
    May 2007
    BMW
    X5
    Sk±d
    ZS
    kiedy¶ wpad³em na pomys³ ¿eby pomalowaæ odb³y¶niki w halogenach w starym passacie efekt wstêpnie by³ ciekawy po 5 min ¶wiecenia halogen sie zapali³ ¿ywym ogniem ledwie zderzak uratowa³em z p³omieni :hah:

Do¶wiadczony U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Sep 2007
    BMW
    BMW 7系列
    Sk±d
    ワルシャワ
    No tak, ale jednak w lampie wy³adowczej nie powstaje taka temperatura.
    Halogen to zupe³nie inna historia, grzeje siê jak cholera - zw³aszcza je¶li mia³e¶ tam H7, który jest pod ci¶nieniem!

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
  •