Koledzy mam pytanie!!W moim 740i z98r.zacz±³ klepaæ ³añcuch rozrz±du,zosta³o to ju¿ zdiagnozowane,lada dzieñ odbieram samochód z warsztatuale zastanawia mnie to dlaczego tak siê sta³o??Autko teoretycznie ma przejechane 300000km.Nie wiem na jakim oleju lata³ do mojej wymiany,ale ja zala³em go 5w-30 Mobil 1.szuka³em na forum setki razy i praktycznie s± odpowiedzi,ale nie jestem pewien jednej rzeczy:(a mianowicie!!Odma czy mo¿e mieæ co¶ wspólnego w³a¶nie z rozrz±dem??Je¿eli jest zasyfiona,ba w ogóle nie wiem kiedy by³a wymieniana, i czy w ogóle by³a wymieniana!!Wiem do czego s³u¿y odma i wiem ¿e nie jest po³±czona z rozrz±dem,tylko z kolektorem ss±cym,ale mo¿e ma to jaki¶ wp³yw na to ¿e ³añcuch siê naci±gn±??W tym przypadku jestem zielony i je¿eli dla niektórych to g³upie pytanie to z góry przepraszam.

ale zastanawia mnie to dlaczego tak siê sta³o??Autko teoretycznie ma przejechane 300000km.Nie wiem na jakim oleju lata³ do mojej wymiany,ale ja zala³em go 5w-30 Mobil 1.szuka³em na forum setki razy i praktycznie s± odpowiedzi,ale nie jestem pewien jednej rzeczy:(a mianowicie!!Odma czy mo¿e mieæ co¶ wspólnego w³a¶nie z rozrz±dem??Je¿eli jest zasyfiona,ba w ogóle nie wiem kiedy by³a wymieniana, i czy w ogóle by³a wymieniana!!Wiem do czego s³u¿y odma i wiem ¿e nie jest po³±czona z rozrz±dem,tylko z kolektorem ss±cym,ale mo¿e ma to jaki¶ wp³yw na to ¿e ³añcuch siê naci±gn±??W tym przypadku jestem zielony i je¿eli dla niektórych to g³upie pytanie to z góry przepraszam.
tym bardziej ¿e poza tym wszystko jest ok.chodzi mi o szklanki itd.