E39 ma taką opcję
"TESTBETRIEB"
E65 tez ma coś podobnego, wiec może mieć wykodowane.
E39 ma taką opcję
"TESTBETRIEB"
E65 tez ma coś podobnego, wiec może mieć wykodowane.
Nie ma to jak w F.2 razy wyjmowałem lampy,byłem na sprawdzeniu iiiiii zero poprawek.Te to się dopiero ustawiają same. Przy każdym kole mam czujnik i same robią korekty po wyjęciu lamp.
było E21 316,E30 320,E32 730,E32 750,E34 540,E38 740i,E36 M3 3.0,E39 ALPINA 3.2.E65 745i, X3 3,0si
A jakim niby cudem lampy mogą poziomować się do właściwej pozycji zawsze?
Lampy mimo wszystko należy ustawiać na stacji diagnostycznej.
To, że demontujesz swoją lampę i wkładasz ją z powrotem, nie oznacza, że coś musi się przestawić
Seria F nie ma nic ponadto rozbudowane aniżeli E65 w kwestii poziomowania.
Mamy dwa czujniki, jeden z przodu, drugi z tyłu.
Przy pneumatycznym zawieszeniu danej osi, był czujnik przy każdym kole danej osi, ale służyło to do regulacji wysokości zawieszenia, a nie poziomowania xenonu.
Przykładowo mając poziomowanie tylnej osi, to mamy na tej osi dwa czujniki. Jeden jest tylko do zawieszenia, drugi pełni podwójną funkcję. Jedna część steruje zawieszeniem, druga część czujnika podaje informację do modułu świateł.
Skoro raz na jakiś czas pojawia się ruch kontrolny lamp, to jak może być to wykodowane? Wtedy nie byłoby tego wcale.
Na początek zwróć uwagę czy lampy nie robią ruchu już po włączeniu pierwszej pozycji lub zapłonu. Zwłaszcza jak masz np. dzienne, ale tzw. funkcję "tagfahrlicht", czyli na pozycji "włączone" i wyjęciu kluczyka światła gasną całkiem.
Wtedy po włączeniu pierwszej pozycji potrafią zapalić się już światła pozycyjne i moduł już wtedy wykonuje ruch lamp.
Otwórz okno lub drzwi i posłuchaj. Ruch lamp najczęściej słychać
Jeśli nic się nie dzieje, to należałoby połączyć się z modułem świateł i sprawdzić czy nie ma błędów z tym związanych, np. błąd silniczka w lampie
Ostatnio edytowane przez cursor ; 21-12-2016 o 08:28
Celem wykształcenia nie jest napełnienie umysłu człowieka faktami; zadaniem jest nauczyć go, jak ma używać umysłu do.. myślenia. A często zdarza się, że człowiek lepiej umie myśleć, nie będąc krępowany wiedzą przeszłości.
Henry Ford
Nie pomagam przez tel, chcesz coś, jest pw, mail, gg, w ostateczności sms
cursor ja mam przy każdym kole czujnik a nie mam poziomowania zawieszenia.Więc jednak coś więcej wymyślili niż w e65.
było E21 316,E30 320,E32 730,E32 750,E34 540,E38 740i,E36 M3 3.0,E39 ALPINA 3.2.E65 745i, X3 3,0si
NO FIGHT NO LIFE!!!!!
Celem wykształcenia nie jest napełnienie umysłu człowieka faktami; zadaniem jest nauczyć go, jak ma używać umysłu do.. myślenia. A często zdarza się, że człowiek lepiej umie myśleć, nie będąc krępowany wiedzą przeszłości.
Henry Ford
Nie pomagam przez tel, chcesz coś, jest pw, mail, gg, w ostateczności sms
haha Bo @Jaro5 widział teraz z lewej strony ,że są a z prawej nie patrzał bo tam zawsze były w E65 więc stwierdził ,że są 4 sztuki![]()
Ach wyyy jutro padam na cyce i patrze
Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka
W F01 sa po dwa na kazda os, tez nie mam poziomowania zawieszenia
W E65 po prawej stronie z przodu i z tylu