Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17

Wątek: 760 LPG ktokolwiek widział, ktokolwiek wie...

Widok wątkowy

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Doświadczony Użytkownik Awatar ManiacDrifting
    BMW
    E32 735iAL...
    w sumie nie pomyslalem o tym i nie pomyslal bym puki byscie nie napisali w odwrotnej sytuacji gdy benzynka jest na posrednim a autko by dostalo gaz na bezposrednim to mimo ze to gaz to silnik ma lepiej niz na pb. A tu no tak wtryski nie są odizolowane od komory spalania i schowane w kolektorze tylko są bezpośrednio przez co by sie zniszczyly nie podając paliwa, czyli koszty instalacji duze a pozatym gaz to i tak pół środek jak w eksperymentalnych instalacjach do diesla...
    Reasumując koszty naprawdę spore korzyści? Nie wiem tak czy tak na benzynie chodzić by musiał choć w jakieś części reszte uzupełnił by gaz.
    Gdzieś o tym czytałem ale gaz ma całkiem inne właściwości fizyczne ma inna temp jest lotny i wogule i nie wydaje mi się że prawidłowo by rozpylał się i wogule podawał przez standardowe wtryskiwacze benzynowe ale moze w odpowiednich warunkach ze swoim cieklym jeszcze stanie by to dzilalo jak trzeba wkoncu to wyrafinowana i nowoczesna instalacja. Ale instalka jest bezpośrednia a samochodów z pośrednym wtryskiem jest sporo i dlatego by to nie mogła być zastosowana w takich autach a jednak może więc dlatego myślę że ma poprostu własne wtryski bezpośrednie.
    Ostatnio edytowane przez ManiacDrifting ; 29-11-2011 o 21:54

Uprawnienia umieszczania postów