-
-
Vip
Vip
siemanko:)kolego ja też mam 740i z 98r.i jest taka sama wtyczka niepodłączona,też się zastanawiałem nad tym.Mało tego z prawej strony przy zbiorniczku od wspomagania jest jakaś luźna masa niepodłączona,też nie wiem do czego ona służy!!pozdro będę śledzić odpowiedzi na Twoje pyt.może też się czegoś dowiem więcej na ten temat;)
-
Doświadczony Użytkownik
ja miałem 94 740 ale takiego kabelka to nie miałem.ciekawe
-
Vip
Vip
po pracy zrobię focie i zapytam kolegów z forum do czego to może być.Co do wtyczki to też bardzo ciekawe,u mnie też tak sobie dynda:D
-
Początkujący Użytkownik
Jesli niebieska to stawiam na - wtyczke czujnika temperatury powietrza dolotowego.
patrz rys. nr.14 co prawda rys.pokazuje b30 ale w b40 jest tak samo
http://www.realoem.com/bmw/showparts...54&hg=11&fg=40
Nie raz spotkalem sie z takimi modami iz autko po wymianie odmy,swiec,cewek,sond L,przeplywek ,czujnikow temp na ecu dalej kulalo na zimnym i konczylo sie na wypinaniu wlasnie czujnika temp powietrza dolotowego...
-
Zaawansowany Użytkownik
@N0name:
To na obrazku z tego co widziałem u siebie mam wkręcone i podłączone, więc obstawiam że to coś innego.
-
Zaawansowany Użytkownik
to jest wtyczka od zaworka podciśnienia sterującego pracą pompy powietrza. Na zdjęciu widac,ze go nie masz na kolektorze. na 100% gazownicy go wywalili podczas montażu gazu, bo wtryski im sie nie zmieścily. Możesz tak jezdzic spokojnie, nic sie nie bedzie dzialo
-
Zaawansowany Użytkownik
Dzięki za odpowiedź, temat można zamknąć.
-
Vip
Vip
dodam że u mnie nie widziałem żadnego luźnego gniazda,tylko tą wtyczkę:(
-
Zaawansowany Użytkownik
to może oznaczac,ze ktos wczesniej albo wywalil pompę powietrza wraz z calą jej instalacja (tak jak ja to zrobilem u siebie - jest to zupelnie niepotrzebna eko-bzdura), albo masz przelozony silnik z e32 - tam nie bylo w glowicach otworow na instalkę pompy więc przy przekladce sila rzeczy trzeba ją usunąc :) tak siak czy owak tym faktem możesz sie zupelnie nie przejmowac
Uprawnienia umieszczania postów