Strona 11 z 13 PierwszyPierwszy ... 910111213 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 121

Wątek: Auto pod KaczegoDJ

Vip Vip Awatar Dzuda
    BMW
    E32 735i ; MB 560 SEC 88'
    Irek,rozpętałem wojnę tym tematem na forum :D

Moderator Mod Awatar BOSS
    BMW
    740i
    Nie wiem o co chodzi wam w tych dosc uragliwych komentarzach tego aczkolwiek ladnego i jak na polskie warunki zdrowego samochodu. (Na zdjeciach wyglada na zadbany egzemplarz). Nikt go nie obejrzal na zywo a piany nabite na 6stron forum...

Gosc mial kaprys/zachcianke to sobie "alpina" przykleil, powtorze PRZYKLEIL, a nie wyciachal dlutem lub spawarka wiec w czym ma byc problem??
    Jak ktos kupi to auto i nie bedzie chcial "alpiny" to sobie naklejki w 10min oderwie i po sprawie. :)

Cena- coz to decyzja wlasciciela kiedys chcial 10 teraz 15 - bylo kupowac jak byla za 10 :p

Każdy człowiek jest jak książka, ma dobre strony, wystarczy tylko przekartkować te złe !!!

Smerf Czepialski Awatar tuczi77
    BMW
    E32 740iA
    Blog
    1
    Cytat Zamieszczone przez Dzuda Zobacz posta
    Irek,rozpętałem wojnę tym tematem na forum
    Bo wk****a mnie takie gadanie. Rozumiem, że w przypadku E32 miernik lakieru może się przydać do znalezienia ewentualnych miejsc położenia szpachli, ale żeby czepiać się 200 mikronów w 20-sto letnim aucie to jak dla mnie gruba przesada. Chcesz mieć 120-150? Zapraszam do salonu. Tam takie są...

Doświadczony Użytkownik Awatar prezE32s
    BMW
    Było 750iA, A8 4.2 D2 FL, Phaeton 3.2 V6, E270CDi W211 Avantgarde, jest: Phaeton 5.0 V10 TDi
    W salonie też można kupić nowe auto malowane kilka razy :)

ULA Vip Awatar tequila1909
    BMW
    E39 525iA ex. E32 735i, E32 735iAL, E38 728iA
    Cytat Zamieszczone przez BOSS Zobacz posta

Gosc mial kaprys/zachcianke to sobie "alpina" przykleil, powtorze PRZYKLEIL, a nie wyciachal dlutem lub spawarka wiec w czym ma byc problem??
    Jak ktos kupi to auto i nie bedzie chcial "alpiny" to sobie naklejki w 10min oderwie i po sprawie. :)

Cena- coz to decyzja wlasciciela kiedys chcial 10 teraz 15 - bylo kupowac jak byla za 10 :p

Nic dodać nic ująć, każdy ma swój kram i niech robi chce basta
    Mr. Perfect 4 x K1 World Champion

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    730 V8 E32 ; E38 2.8 ; X2 X-drive 18d
    Cytat Zamieszczone przez tuczi77 Zobacz posta
    Bo wk****a mnie takie gadanie. Rozumiem, że w przypadku E32 miernik lakieru może się przydać do znalezienia ewentualnych miejsc położenia szpachli, ale żeby czepiać się 200 mikronów w 20-sto letnim aucie to jak dla mnie gruba przesada. Chcesz mieć 120-150? Zapraszam do salonu. Tam takie są...
    Oczywiście, że lakier o grubości 200-270 mikronów to żadna tragedia, tym bardziej, że jak mi przekazał ktoś kto oglądał auto osobiście lakier wygląda na ładnie położony. Aczkolwiek na żywo auto nie wygląda aż tak oszołamiająco jak na fotkach z Allegro. Naprawdę nie trzeba iść do salonu żeby mieć auto z fabrycznym lakierem.Ja takie miałem i są takie na rynku, trzeba tylko dobrze poszukać. Niestety sprzedający to auto nie chce za nie mało, a przy takiej kwocie rosną również i oczekiwania...

Początkujący Użytkownik
    BMW
    e36
    Chłopacy, proszę o szczerą opinię ? Jak wygląda jej stan techniczny ? Ktoś oglądał ? Rzuciło się coś w oczy co jest do zrobienia w przyszłości ? Blacharsko jak wygląda ? Pozdrawiam !

Doświadczony Użytkownik Awatar marek1132
    BMW
    BMW e32 735 iL
    Jak piszecie o tych przekroczonych mikrometrach o kilka procent to odrazu przypomina mi się program na tvn o cofaniu liczników,samochód w idealnym stanie,technicznie ok,ale jakiś "ekspert" mówi,że cofnięty licznik o 50 tyś km,jak najdalej od tego auta....Auto było malowane i to jest normalna grubość lakieru,to co mają powiedzieć właściciele aut zaytkowych po gruntownym remoncie,tam grubość lakieru jest o wiele większa (naprawy blacharskie) a i tak osiągają wysokie ceny.Nie tak dawno mierzyłem grubość lakieru w e46,w niektórych miejscach wartość przekraczała 1100..1200 um,przy czym 1000 um równa się 1 mm,wydaje się niewiele,a ile jest jeżdżących aut,które mają po 2..3 mm szpachli a nowy właściciel nawet o tym nie wie.
    - 80-200 mikronów taka jest fabryczna grubosc powłoki
    - 200-300 mikronów po małych poprawkach lakierniczych tzw drugi lakier
    - 300-500 powierzchnie po naprawach blacharskich które były lekko wyrównywane szpachlami (natryskowymi)
    - powyzej 500 mikronów , grubsze roboty blacharskie z "konkretnym" szpachlowaniem
    "Myślenie to najcięższa praca z możliwych i pewnie dlatego tak niewielu ją podejmuje." - Henry Ford

Początkujący Użytkownik
    BMW
    e36
    Panowie ! Piszcie proszę co i jak dokładnie z tym egzemplarzem :) Jestem zainteresowany poważnie zdobyciem tego samochodu, jakieś wady ? Mechanicznie jak ?

Vip Vip Awatar Dzuda
    BMW
    E32 735i ; MB 560 SEC 88'
    Jak byś był zainteresowany to byś pojechał i zobaczył...Napisz do Plotka i powie prawdę,a my to cóż??

Cytat Zamieszczone przez tuczi77 Zobacz posta
    zgadzam się :zywiec:

Uprawnienia umieszczania postów