Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Wątek: podsufitka przemoczona jak podkleić

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e65 3.0d

podsufitka przemoczona jak podkleić

Mam pytanie poddałem auto odświeżeniu łącznie z podsufitką no i lipa odstała częściowo w tylnej części ,została przemoczona .Jak mogę to teraz podkleić żeby nie było zwisu,myślałem może że żelazko przez szmatę ale nie wiem ,może coś poradzicie.Dzięki.

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e65 3.0d
    Cytat Zamieszczone przez lukasz7 Zobacz posta
    Mam pytanie poddałem auto odświeżeniu łącznie z podsufitką no i lipa odstała częściowo w tylnej części ,została przemoczona .Jak mogę to teraz podkleić żeby nie było zwisu,myślałem może że żelazko przez szmatę ale nie wiem ,może coś poradzicie.Dzięki.
    Myślę że odpowiem sam na swoje pytanie może i komuś się przyda oto ten specyfik http://allegro.pl/show_item.php?item=1941982465

Zaawansowany Użytkownik Awatar e4r5t
    BMW
    e38 3.0 v8 aut.
    moja podsufitka również cała się odkleiła i teraz pytanie kupić ten klej z allegro czy lepiej cała podsufitkę? na allegro chodzą identyczne jak ja mam za 100zł, klejąc i tak muszę ją całą wyciągać? więc może jednak lepsze rozwiązanie to kupić i wstawić gotową? czytałem, że trzeba rozbierać przednią lub tylną szybę czy to prawda??

szajba777
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez e4r5t Zobacz posta
    czytałem, że trzeba rozbierać przednią lub tylną szybę czy to prawda??
    Wyciągasz ją bez problemu tylnymi drzwiami bez wyciągania szyb .

Doświadczony Użytkownik Awatar marek1132
    BMW
    BMW e32 735 iL
    Nic już z tym nie da się zrobić,materiał jest podbity kilkumilimetrową gąbką,która po kilkunastu latach poprostu się odrywa od tkaniny,podklejenie odpada,zrobią się plamy,jedynym wyjściem jest kupno nowego materiału i klejenie:
    http://allegro.pl/sam01-tkanina-welu...969722273.html
    Ja kupowałem od nich czarny.
    "Myślenie to najcięższa praca z możliwych i pewnie dlatego tak niewielu ją podejmuje." - Henry Ford

Zaawansowany Użytkownik Awatar tomgtdek69
    BMW
    E39 540iA
    Cytat Zamieszczone przez marek1132 Zobacz posta
    Nic już z tym nie da się zrobić,materiał jest podbity kilkumilimetrową gąbką,która po kilkunastu latach poprostu się odrywa od tkaniny,podklejenie odpada,zrobią się plamy,jedynym wyjściem jest kupno nowego materiału i klejenie:
    http://allegro.pl/sam01-tkanina-welu...969722273.html
    Ja kupowałem od nich czarny.
    No i wiem czym się zajmę w zimne styczniowe wieczorki:D
    Czarne skórki mam i czarna podsufitkę bd miał:D
    Po nowym roku zdam relacje jak to wyjdzie:)

Ps.
    Aby wyjąć podsufitkę trzeba wyjąć fotele przednie? a następnie pod katem przez tylne drzwi...?

Nie fotele a fotel choć wyczytałem że wystarczy go cofnąć i oprzeć max na tylnia kanapę (info dla e4r5t bo chyba nie obejdziesz się tak czy inaczej bez demontażu starej)
    Ostatnio edytowane przez tomgtdek69 ; 14-12-2011 o 21:48
    V8 Garage

Doświadczony Użytkownik Awatar marek1132
    BMW
    BMW e32 735 iL
    W e32 dałem radę bez wyjmowania foteli,w e38 powinno być podobnie.Materiał bardzo łatwo się klei,nie jest to nakładanie folii na szybę :)Czarny materiał ma oznaczenie SAM03
    Ostatnio edytowane przez marek1132 ; 14-12-2011 o 22:32
    "Myślenie to najcięższa praca z możliwych i pewnie dlatego tak niewielu ją podejmuje." - Henry Ford

Zaawansowany Użytkownik Awatar e4r5t
    BMW
    e38 3.0 v8 aut.
    jak kupie materiał i sam to zrobię to już widzę jak to będzie wyglądało:D:D chyba najlepszym rozwiązaniem będzie kupno całej podsufitki na allegro lub podzwonię jeszcze po jakiś auto-częściach i popytam czy nie mają:)

Vip Vip Awatar Adus81
    BMW
    e38 740i V8
    Cytat Zamieszczone przez lukasz7 Zobacz posta
    jeżeli dałeś autko w ręce jakieś ręcznej auto myjni,to spróbuj najpierw pojechać do nich i zareklamować to!!Oni powinni się tym zająć,przynajmniej oddać część kosztów;)!!

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e65 3.0d
    Ok ale jak ma się sprawa z e65 też wystarczy pochylić fotele na maxa i wyjąć ją przez drzwi ,pytam bo jeszcze nie użyłem tego kleju ,ale jak będzie trzeba rwać szybę to lipa.

Uprawnienia umieszczania postów