Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Poka¿ wyniki od 21 do 30 z 47

W±tek: basowy d¼wiêk w e38 740i m60b40

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Nastêpny post Nastêpny post
    Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Sep 2009
    BMW
    e38
    Sk±d
    wawa
    http://www.youtube.com/user/lolbmw#p/a/u/2/pIuFRykWW9

prosze tu macie dzwiek m62tub44 bez koncowych puszek tylko same rurki wstawione zamiasst puszek.
    mam nadzieje ze sie przyda.

teraz jestem na etapie robienia e30 z m60b40 i mam caly wydech od poczatku do konca customowy, lacznie z barankiami kocnowym i srodkowym i niedlygo bede wiedzial jaki jest dzwiek przy takich modach. wiec jak nie zapomne to cos nagram i wrzuce bedziecie wiedziec.

pozdro

Maciej Vip Awatar sennapowieka
    Do³±czy³
    Sep 2008
    BMW
    ORIENT
    Sk±d
    O N A
    Cytat Zamieszczone przez JointoVicz Zobacz posta
    lepiej z madrym milczec niz z ... gadac
    Milczenie jest z³otem :]

Cytat Zamieszczone przez LeSiO Zobacz posta
    http://www.youtube.com/user/lolbmw#p/a/u/2/pIuFRykWW9
    Link nie dzia³a
    Pewno¶æ na ka¿dym kilometrze ...

Smerf Czepialski Awatar tuczi77
    Do³±czy³
    Oct 2008
    BMW
    E32 740iA
    Sk±d
    ONA --> DW
    Blog
    1
    Cytat Zamieszczone przez sennapowieka Zobacz posta
    Link nie dzia³a
    Chyba chodzi o ten film:

Do¶wiadczony U¿ytkownik Awatar ManiacDrifting
    Do³±czy³
    Dec 2010
    BMW
    E32 735iAL...
    Sk±d
    Bikini Dolne
    Istotnie w ¶rodku s³yszeæ to nie to samo kiedy¶ da³em samochód ojcu i by³em obserwatorem Wyra¼ny mocny d¼wiêk du¿ego samochodu g³o¶ny lecz nie dono¶ny, czysty ³adny w po³±czeniu z wyciem dobrej wisko to co¶ piêknego. M30 ma to do siebie ¿e jest ciche dopiero od 3.5 rmp siê rozkrêca ale ponizej tych obrotów jest niewyra¼ny wiêc mo¿na wyrzuciæ katy ale to tylko troszke zmienia d¼wiêk, najlepsze efekty daje wywalenie ¶rodkowego a przy standardowym koñcowym w dobrym stanie ró¿nica w ¶rodku jest prawie nie wyczuwalna ale jak dla mnie samochód dopiero wtedy zaczyna odpowiednio chodziæ na wolnych i srednich jest wyra¼ny na wysokich obrotach jest nieco mocniej a na trasy itp. je¼dzi siê komfortowo.
    W poprzedniej E32 mia³em tylko koñcowy ale do tego popêkany i przerdzewia³y, d¼wiêk by³ ¶wietny alarmy siê za³±cza³y mówie tu o wysokich obrotach ale na trasie d¼wiêk jest niezno¶ny np podczas jazdy pod górê przy ~2krpm wtedy buczy bola³a mnie g³owa i bylo mi niedobrze :P
    Ostatnio edytowane przez BOSS ; 24-11-2011 o 21:47

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik Awatar Rysiek92
    Do³±czy³
    Sep 2011
    BMW
    BMW E38 740IL
    Sk±d
    Gorzów Wielkopolski
    Siemka. Piszecie panowie o tych przeróbkach tylnych t³umików, ¿e jest instrukcja na forum itp ale jakos tego nie znalaz³em a te linki co s± to wszystkie niedzia³aj±, ma kto¶ mo¿e taki który zadzia³a ?
    Bo jako¶ te¿ siê zainteresowa³em nad przeróbk± wydechu:d ale u mniê to jest inna sprawa, mia³em pozapychane katy tak ¿e z jednej rurki to praktycznie nic nie lecia³o, no i ¿ê¿oli³ wydech. Wci±³em katy, leci ³adnie równo tylko jeszcze co¶ ¿ê¿oli i nie wiadomo co a auto s³ychac jakbym jecha³ rozklekotanym traktorem, co¶ w wydechu jest jeszcze lu¼ne. Z tym problemem bêde w niedalekiej przysz³o¶ci jecha³ do t³umikarzy to zamiast wstawiac seryjny to maj±c jak±s instrukcje te¿ bym u siebie zrobi³ taki basowy pomruk.

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik Awatar Bashek
    Do³±czy³
    Oct 2011
    BMW
    7 E38 :) 3litry V8 :D
    Sk±d
    Boles³awiec
    Proponuje zakup siudemeczki z v8 :D chodzi piêknie :) Niekiedy pod czas jazdy wy³±czam radio by s³yszeæ symfonie v8:D

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik Awatar Rysiek92
    Do³±czy³
    Sep 2011
    BMW
    BMW E38 740IL
    Sk±d
    Gorzów Wielkopolski
    Bashek no przecie¿ tak± posiadam :D i patent z radiem taki jak Ty te¿ czasem robiê :d

Do¶wiadczony U¿ytkownik Awatar arturo193
    Do³±czy³
    Oct 2011
    BMW
    W planach E38 750i
    Sk±d
    Norwegia
    Cytat Zamieszczone przez JointoVicz Zobacz posta
    http://www.youtube.com/watch?v=Sf45y8sJEWs
    Chodzi tragicznie,jak rozklekotana terenówka...nie¼le to mo¿na powiedzieæ,¿e chodzi ten http://www.youtube.com/watch?v=18XXJ...eature=related
    Volvo V70 T5 2.3 turbo 250KM 2002,Mercedes CLS 500 2005,Honda CRv 2.0 2007,BMW X5 4.4 2001...

Do¶wiadczony U¿ytkownik Awatar ManiacDrifting
    Do³±czy³
    Dec 2010
    BMW
    E32 735iAL...
    Sk±d
    Bikini Dolne
    no ³adny d¼wiêk. no s± ró¿nice miêdzy tuningowym uk³adem ten d¼wiêk jest chropowaty i czysty.
    A przerobiony samemu w V8 w wiêkszo¶ci przypadków jedynie ods³ania d¼wiêk V8 ale mi te¿ by to wystarczy³o.

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Mar 2010
    BMW
    E38 730d moje ex:e34 524td,e32 730,e39 525td,e38 728,e38 740,e38 740
    Sk±d
    Ko³obrzeg
    Ja mam instrukcje z przerobieniem wydechow jak ktos chetny to na pw adres @ mi podeslac
    Ostatnio edytowane przez Zap ; 25-11-2011 o 09:58

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
  •