Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Poka¿ wyniki od 11 do 20 z 47

W±tek: basowy d¼wiêk w e38 740i m60b40

Do¶wiadczony U¿ytkownik Awatar JointoVicz
    Do³±czy³
    Dec 2010
    BMW
    e32 EX 730 88' m30b30 r6 & e38 730i 95' m60b30 v8
    Sk±d
    Torun
    ja mam wyciete katy zastapione strumeninicami i wsadzone jakies koncowe tlumiki chyba przelotowe:) efekt? auto od 500-700 obrotow NAPRAWDE ROBI ROBOTE jezeli chodzi o basowe brzmienie:) (przyklad: wlaczajace sie alarmy w niktorych autach:D) do 4 tysiecy PRZEYJEMNIE basowo brzmi:) przy 4 tys drze ryja a po 4 tysiacach jest pieklo:) chodzi i wyglada WLASNIE TAK:
    http://www.youtube.com/watch?v=Sf45y8sJEWs
    jezeli chcesz to nagram Ci jak to chodzi aktualnie u mnie:) i moge jakos sie postarac zzrobic fotke od dolu auta:) pozdrawiam!

Do³±czy³
    Dec 2010
    BMW
    Sk±d
    Torun
    Cytat Zamieszczone przez hektorek106 Zobacz posta
    Mo¿e to ¶mieszne ale prawdziwe dzisiaj w mie¶cie spotka³em kierowce tej bmw e38 co mi tak zaimponowa³a d¼wiêkiem wydechu zagada³em z nim -mówi ¿e w ostatnich t³umikach te zagiête koñcówki s± wyciête przy samym t³umiku i wspawa³ koñcówki AC SCHNITZER-w wyciêtym zderzaku wystaj±cym na zewn±trz,zapewnia³ mnie ¿e ca³y wydech jest oryginalny tylko wstawi³ te koñcówki, w ¶rodku jest cisza-jak my¶licie czy to mozliwe co mi opowiedzia³?aha jeszcze doda³ ¿e jak wywali³em katy to nawet nie zdaje sobie sprawy ale on to potwierdzi³ hamowni± ¿e mam o 50 koni mniej w m60b40 czy to mo¿liwe?
    50 koni... kolego no na logike:) to ja moze wezme teTwoje 50 konne katy wsadze do swojej 3 litrowki i bede mial prawie tyle koni co Ty:p... hehe:) tez czytalem ze na 100 aut przebadanych tlyko w 10 % chyba pomoglo wstawianie strumiennic jezeli chodzi o KM(konie mechaniczne) ale za to jezeli chodzi o MN (moment obrotowy) to w 80 chyba procentach badanych aut zauwazono wzrost o jakies 20nm:)

OCZYWISCIE MOGLEM SIE POMYLIC Z TYMI PROCENTAMI BO DANOW TO CZYTALEM:) jak bede mial chwile - znajde to na necie:)

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Mar 2011
    BMW
    wiele
    Sk±d
    ¦l±sk
    modyfikuj koncowe tlumiki wg sposobu opisanego na forum i wytnij do tego katy, zastap rurkami. Ja mam tak u siebie i jest idealnie. no wolnych jako tako to brzmi mniej wiecej slychac ze fa³ka, podczas spokojnej jazdy jest cicho, a przy bucie zwlaszcza pod koniec obrotomierza to normalnie dragster
    . Naprawde fajnie.

a czy taki lekki pomruk pasuje do e38 czy nie ... hmm widze,ze nie pasuje glównie wg tych, ktorzy nie maja V8 pod mask± .. :D moim zdaniem lekki akcent V8 pasuje jak najbardziej. w kazdym razie bardziej ni¿ klekot. :)

przelot w V8 to kompletne nieporozumienie - kumpel ma w swojej 735 i brzmi to gorzej niz honda na mugenie, wogole nie jak V8, tylko dre jape bez sensu. Tego nie polecam.
    :)
    co do obnizenia mocy po wycieciu katow u siebie tego nie zaobserwowalem.

strumienice sobiue daruj, Jointovicz gdzie to czytales ze po ich montazu moment wzrosl o 20 nm w 80% aut. Rozumiem,ze niewazne czy montujesz to w malaczu czy w 4.0 - momment zawsze rosl w gore o 20 nm :) ? haha dobre
    Ostatnio edytowane przez dobrus ; 24-11-2011 o 09:02

Do³±czy³
    Dec 2010
    BMW
    Sk±d
    Torun
    http://www.chojnacki.com.pl/filozofia/10-ukad-wydechowy

czytac czytac czytac:) ode mnie tlyko:
    pomylilem sie ale jak wczesniej napisalem - mialem prawo bo nie pamietalem:) znalazlem i rozwialem wszystkie watpliwosci:) dziekuje milej lektury;) pozdrawiam i spokojnego czwartku zycze!

Do¶wiadczony U¿ytkownik Awatar ManiacDrifting
    Do³±czy³
    Dec 2010
    BMW
    E32 735iAL...
    Sk±d
    Bikini Dolne
    Spokojnie mo¿esz usun±æ wydechy ¶rodkowe to ju¿ da efekt je¶li nie chesz katów mo¿esz spróbowaæ je usun±æ.
    Wydechy koñcowe siê rozcina i wyjmuje wk³ad.
    Ja tak mam wcale nie jest g³o¶no ale ju¿ w ¶rodku ledwie s³ysze ten silnik bo wczesniej to wogóle co mi przeszkadza³o.
    Dam na koniec chyba sportowy wydech bo ma pustym seryjnym jest za cicho pewnie puszka jest za du¿a i i tak dobrze t³umi d¼wiêk

Do³±czy³
    Dec 2010
    BMW
    Sk±d
    Torun
    Cytat Zamieszczone przez sennapowieka Zobacz posta
    Kolejna obraza któregokolwiek z Was zostanie nagrodzona ostrze¿eniem !
    ok ok:) lepiej z madrym milczec niz z ... gadac;) milego dnia zyczy leb z wiesniackim bmw:D ktory sie nie zna na niczym:D uehe:D

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Sep 2009
    BMW
    e38
    Sk±d
    wawa
    http://www.youtube.com/user/lolbmw#p/a/u/2/pIuFRykWW9

prosze tu macie dzwiek m62tub44 bez koncowych puszek tylko same rurki wstawione zamiasst puszek.
    mam nadzieje ze sie przyda.

teraz jestem na etapie robienia e30 z m60b40 i mam caly wydech od poczatku do konca customowy, lacznie z barankiami kocnowym i srodkowym i niedlygo bede wiedzial jaki jest dzwiek przy takich modach. wiec jak nie zapomne to cos nagram i wrzuce bedziecie wiedziec.

pozdro

Maciej Vip Awatar sennapowieka
    Do³±czy³
    Sep 2008
    BMW
    ORIENT
    Sk±d
    O N A
    Cytat Zamieszczone przez JointoVicz Zobacz posta
    lepiej z madrym milczec niz z ... gadac
    Milczenie jest z³otem :]

Cytat Zamieszczone przez LeSiO Zobacz posta
    http://www.youtube.com/user/lolbmw#p/a/u/2/pIuFRykWW9
    Link nie dzia³a
    Pewno¶æ na ka¿dym kilometrze ...

Do³±czy³
    Dec 2010
    BMW
    Sk±d
    Torun
    Cytat Zamieszczone przez ManiacDrifting Zobacz posta
    Spokojnie mo¿esz usun±æ wydechy ¶rodkowe to ju¿ da efekt je¶li nie chesz katów mo¿esz spróbowaæ je usun±æ.
    Wydechy koñcowe siê rozcina i wyjmuje wk³ad.
    Ja tak mam wcale nie jest g³o¶no ale ju¿ w ¶rodku ledwie s³ysze ten silnik bo wczesniej to wogóle co mi przeszkadza³o.
    Dam na koniec chyba sportowy wydech bo ma pustym seryjnym jest za cicho pewnie puszka jest za du¿a i i tak dobrze t³umi d¼wiêk
    m30 na seryjnym tlumiku bez katow chodzi chyba najlepiej;) ma to "cos" :P slychac z daleka ze jedzie r6:D

Smerf Czepialski Awatar tuczi77
    Do³±czy³
    Oct 2008
    BMW
    E32 740iA
    Sk±d
    ONA --> DW
    Blog
    1
    Cytat Zamieszczone przez sennapowieka Zobacz posta
    Link nie dzia³a
    Chyba chodzi o ten film: