Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Internet za darmo .

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    E38 740i

Internet za darmo .

Przeszukując fora o tematyce radiowej napotkałem się na takie cacko :) czyli internet za darmo (no prawie) czyli koszt przesyłki i depozyt za kartę sim . Zapodaję linka dla zainteresowanych http://www.aero2.pl/bdi.html Prędkość nie zabija lecz na bezrybiu rak ryba :D Pokrycie kraju też jest spore :)

Maciej Vip Awatar sennapowieka
    BMW
    ORIENT
    Jednak wolę zapłacić parę złotych i mieć pewność, że np post, który teraz piszę dojdzie na pewno :]
    Pewność na każdym kilometrze ...

Super Moderator Awatar olejus
    BMW
    BIEMDABLJU SEVEN FOUR FIVE
    Ale już nawet strona nie działa.
    Pić trzeba ! Jeść można !

Vip Vip Awatar sebobass
    BMW
    e66 750Li
    Orientowałem się ostatnio w temacie. karta jest kompatybilna z urządzeniami posiadającymi pewien typ modemu. np: modem SIM pod USB można kupić już za ko.30zł a taki który obsługuję kartę AERO2 ok 300zł. i tu jest cały interes.

studiomaxmedia.com Vip Awatar extino
    BMW
    BMW E32 740i V8 M62 1992 SHADOWLINE/E38 750i V12 M73 1999 / E65 745i V8 2002

Cool

Po co kupować internety bezprzewodowe np Play online , iPlus itp. skoro wszyscy posiadamy telefony komórkowe a każdy telefon komórkowy od 1996 roku ! posiada wbudowany modem. Dzisiaj telefony komórkowe 3G mają wbudowane modemy WCDA UMTS HSDPA czyli internet na nich działa przez te systemy komunikacji. Więc wypupujemy u operatora pakiet internetowy na telefon
    Play - 25zł za 1GB
    Plus - 15zł za 500MB
    następnie podłączamy telefon kablem usb do komputera
    w komputerze instalujemy oprogramowanie do obsługi telefonu
    dla NOKIA jest to NOKIA PC SUITE lub dla nowszych OVI PC SUITE
    dla SAMSUNGA PC SUITE
    po zainstalowaniu programu w komputerze uruchamiamy go program poprosi o podlaczenie telefonu za pomocą kabla USB lub poprzez bluetooth.
    Następnie jak już program siępołączy z telefonem klikamy w programie do obsługi telefonu ikonę Internet (LG,NOKIA,SAMSUNG,Sony Ericcson) lub Połącz z Internet
    program połączy z internetem i mozemy się cieezyć internetem z taką samą prędkością jak w przypadku modemu na usb jak blueconnect do laptopa w tańszych pieniądzach ponieważ tylko płacimy za wykupienie pakietu internetowego w telefonie !
    Więcej informacji na temat zagadnień informatycznych,projektowania stron internetowych pełgograficznych i systemów monitoringu obiektów (kamery) zapraszam na PW i służę pomocą.

Dodatkowo laptopy mają WiFi wbudowane a HotSpoty są darmowe prawie w każdym mieście lub sieci. Ew. zabezpieczone ale to podłączenie opiszę na PW tyko

Złamanie kodu do sieci WiFi szyfrowanie 64-bit 3 minuty
    Złamanie kodu do sieci WiFi szyfrowanie 126-bit 15 minut
    Złamanie kodu do sieci WiFi WPA/AES 256-bit około 2 godziny
    Ostatnio edytowane przez extino ; 23-11-2011 o 11:12

Vip Vip Awatar seban123
    BMW
    E65 745d i E32 M30
    Blog
    1
    Mój brat ma ten internet od jakiegoś czasu i nie narzeka. Działa bez problemu.

Wracając do wifi.
    Ile czasu potrzeba na złamanie hasła wpa/aes 256 bit jak hasło ma 19 znaków, duże i małe litery, cyfry i znaki specjalne? Nie sądzę aby jakikolwiek sprzęt to ogarną w 2 godziny. Jak to wygląda w danej chwili bo nie bawiłem się hasłami od 4 lat i jestem do tyłu? Jaką metodą piszesz o łamaniu hasła? Słownikowa odpada, tablice dobre ale zajmują miejsce i nie dają sobie rady z długimi, brutalne łamanie zajmuje sporo czasu. Jak coś to pisz na pw.
    Wiedza o tym, gdzie znalezc informacje i jak ich uzywac to tajemnica sukcesu.
    Albert Einstein

studiomaxmedia.com Vip Awatar extino
    BMW
    BMW E32 740i V8 M62 1992 SHADOWLINE/E38 750i V12 M73 1999 / E65 745i V8 2002
    Przechwytujemy fragment transmisji a następnie metodą słownikową offline dekoduje hasło tylko trzeba mieć dobre słowniki. BackTrack 5 ma wbudowane takie zabawki w sobie a pare lat temu był fajny programik na Windowsa a mianowicie Generator Słowników 2.0 który robił słownik wszystkich możliwości np. dla zakresu znaków od 3 do 10 znaków. Dodatkowo dysk 1TB może braknąć dla słowników wszystkich kombinacji.
    Cytat Zamieszczone przez seban123 Zobacz posta
    Mój brat ma ten internet od jakiegoś czasu i nie narzeka. Działa bez problemu.

Wracając do wifi.
    Ile czasu potrzeba na złamanie hasła wpa/aes 256 bit jak hasło ma 19 znaków, duże i małe litery, cyfry i znaki specjalne? Nie sądzę aby jakikolwiek sprzęt to ogarną w 2 godziny. Jak to wygląda w danej chwili bo nie bawiłem się hasłami od 4 lat i jestem do tyłu? Jaką metodą piszesz o łamaniu hasła? Słownikowa odpada, tablice dobre ale zajmują miejsce i nie dają sobie rady z długimi, brutalne łamanie zajmuje sporo czasu. Jak coś to pisz na pw.

Uprawnienia umieszczania postów