Jeśli wchodzi w awarię, usterka jest elektryczna. Przy uszkodzeniu kosza nie wyświetla komunikatu. Albo osprzęt, albo wiązka. Wsteczny masz tylko wtedy, kiedy skrzynia nie jest sterowana przez komputer, czyli w awarii. Równie dobrze mógłbyś odpalić samochód bez kompa, i będzie to samo.
Chyba zacząłbym od przestukania połączeń między wtyczką skrzyni a wtyczką kompa skrzyni. Masz schemat ?
@extino - Czy Twój mechanik w Częstochowie powiedział Ci coś więcej na temat 'modułu wstecznego' ? Ciekawi mnie co miał na myśli. Wg mojej skromnej wiedzy, nie ma nic poza koszem w 5hp30, co odpowiada tylko za wsteczny...
Nie to, że nie mogę bez tej informacji żyć, ale tyle co już widziałem skrzyń z naprawionymi 'modułami', 'pakietami', sterowniami złożonymi na silikonie, obudowami poklejonymi poxiliną, że jak słyszę o specjalistach cudotwórcach to mi się tochę nóż w kieszeni otwiera...
Zwłaszcza, jeśli remont kapitalny kosztuje u nich 1900 złotych, zawiera się w nim wmont wymont, nowe uszczelki, tarcze a nie zawiera się regeneracja konwertera. No, chyba, że mówi się mu, że ma być tanio, i ma tylko wyjechać.
Nie mówię, że chłop jest zły, ale co do mechaników, zwłaszcza czarodziejów, jestem podejrzliwy.
@Szalony - i Babulej z Babulejką -
http://www.poezje.hdwao.pl/wiersz_25..._brzechwa.html
:D