Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: O co caman ...koniec automatu???;(

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Początkujący Użytkownik Awatar PawlusK
    BMW
    E32 730i

Talking O co caman ...koniec automatu???;(

Siema Wszystkim ... Latam już od 6:00 po forum i nie znalazłem takiego czegoś ;(

Problem polega na tym że skrzynia 4HP22 zmienia biegi normalnie (jedynie jak jest zimny silnik pierwsza zmiana biegu zaczyna się przy 3500)potem już normalnie...ale to mniejszy problem.
    bardziej zastanawia mnie to że przy jeździe "normalnej - spokojnej" do 130km/h nic sie nie dzieje ...ale wczoraj miałem gardłową sprawe do zalatwienia więc mój smoczek dostał popalić efektem tego był wyciek oleju ze skrzyni (wydaje mi sie ze przez bagnet) zalany cały rozrusznik przewody z tyłu no i olej oblał katalizator od spodu (myślałem ze Bunia się zapaliła XD ) mam żółty bagnet i nie mam tam żadnego oringu - nie wiem czy mam być czy nie .
    Poprzedni właściciel nie miał problemu podobno z tym -ale to starszy pan który jeździł bunią od świeta .
    Czy ktoś może ma jakiś pomysł co to moze być ?? dodam że autko na bierząco było serwisowane w ASO przez poprzedniego właściciela wszystko wymieniane na czas przez 9 lat autko zrobiło 57tys km a ja mam ja tydzień czasu i zrobilem ok 1200km

Pozdro
    Paweł
    Ostatnio edytowane przez PawlusK ; 20-11-2011 o 10:01
    Dwie miłości - dwie pasje BMW&Cat

Doświadczony Użytkownik Awatar ManiacDrifting
    BMW
    E32 735iAL...
    Kolego 3500rpm na zimnym silniku i do tego z automatem to zdecydowanie za dużo więc masz już odpowiedź.
    Ta Zimna skrzynia nie zmieni ci idealnie biegu olej jego temperatura, konsystencja ciśnienie i smarowanie elementów musi się ustabilizować podczas spokojnej jazdy i rozgrzewania.
    Samochód dostał po D kiedy skrzynia nie miala "odpowiedniego oleju" i smarowania.
    Ale poza wyrzuceniem oleju jest ok teraz? Czy dzieje sie coś złego.

BMW
    E32 730i
    Cytat Zamieszczone przez ManiacDrifting Zobacz posta
    Kolego 3500rpm na zimnym silniku i do tego z automatem to zdecydowanie za dużo więc masz już odpowiedź.
    Ta Zimna skrzynia nie zmieni ci idealnie biegu olej jego temperatura, konsystencja ciśnienie i smarowanie elementów musi się ustabilizować podczas spokojnej jazdy i rozgrzewania.
    Samochód dostał po D kiedy skrzynia nie miala "odpowiedniego oleju" i smarowania.
    Ale poza wyrzuceniem oleju jest ok teraz? Czy dzieje sie coś złego.

bunia dostała popalic jak juz była zagrzana ;] co do tych 3500 obr. to się dzieje tylko jak rano jade do pracy jak auto stało cała noc lub po 12h jak wracam z pracy i dzieje się to tylko jeden raz na pierwszej zmianie biegu potem juz normalnie wchodza a wyciek (a właściwie dynamiczna jazda zaczeła sie po przejechaniu ok 30km spokojnej jazdy w katowickich korkach) potem przejechała ok 170km i wtedy powstał wyciek

Doświadczony Użytkownik Awatar ManiacDrifting
    BMW
    E32 735iAL...
    i cały czas cieknie?

BMW
    E32 730i
    zdarzyło to się już dwa razy i tylko przy ostrej jeździe ... jak jeździ sie spokojnie to nie ma problemu...no moze za wyjątkiem pocenia sie przy przewodzie w skrzyni koło linki teraz tylko jeszcze musze sprawdzić stan oleju ile go zostało ;(
    Ostatnio edytowane przez PawlusK ; 20-11-2011 o 11:23

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E24 - 635 CSi, E32 - 750iL, E34 - 530i
    Blog
    12
    Najprawdopodobniej miałeś zbyt wysoki stan. Może być również zatkany odpowietrznik.

Uprawnienia umieszczania postów